reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

A ja właśnie wróciłam z godzinnego spacerku, czuję się dotleniona i szczęśliwa, naładowana słoneczkiem i endorfinami:-) Niech ta pogoda już taka zostanie, bo aż się chcę na dworze siedzieć:))

Ja planuje prenatalne na 10.03 to będzie 11 tydzień 5 dzień, już się nie mogę doczekać, aż znowu podejrzę Bąbelka:D Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze:)

Dziewczyny kciuki za wasze badanka &&&, na pewno maleństwa są zdrowe i szczęśliwe, że mają takie fajne mamusie:-)

reklama
Witam Was Dziewczyny :) Dawno mnie już tu nie było, ale powiem Wam, że jakoś odrzuca mnie od laptopa.. Kiedyś mogłam siedzieć godzinami, a teraz tylko zrobię to co muszę i wyłączam.
Mam do Was pytanie, bo się troszkę martwię. Miałam w środę wizytę u lekarza, zbadał mnie ręcznie, powiedział, że wszystko w środku rośnie, następnego dnia zrobiłam badania i wizytę kolejną powinnam mieć za około 3-4 tygodnie. Wtedy też powinnam mieć USG, które wykonuje się między 11, a 14 tygodniem, tylko że okazuje się, że mój lekarz idzie na urlop i najbliższą wizytę mogę mieć dopiero 8 kwietnia.. to będzie już mój 16 tydzień. I nie wiem teraz co mam zrobić, czy się zapisać na ten termin, czy powinnam iść prywatnie w odpowiednim terminie? Wolałabym jednak na NFZ bo prywatnie bierze 200 zł :crazy:

Witam Was Dziewczyny :) Dawno mnie już tu nie było, ale powiem Wam, że jakoś odrzuca mnie od laptopa.. Kiedyś mogłam siedzieć godzinami, a teraz tylko zrobię to co muszę i wyłączam. Mam do Was pytanie, bo się troszkę martwię. Miałam w środę wizytę u lekarza, zbadał mnie ręcznie, powiedział, że wszystko w środku rośnie, następnego dnia zrobiłam badania i wizytę kolejną powinnam mieć za około 3-4 tygodnie. Wtedy też powinnam mieć USG, które wykonuje się między 11, a 14 tygodniem, tylko że okazuje się, że mój lekarz idzie na urlop i najbliższą wizytę mogę mieć dopiero 8 kwietnia.. to będzie już mój 16 tydzień. I nie wiem teraz co mam zrobić, czy się zapisać na ten termin, czy powinnam iść prywatnie w odpowiednim terminie? Wolałabym jednak na NFZ bo prywatnie bierze 200 zł :crazy:
Jeżeli zależy Ci na usg wykrywającym wady genetyczne to niestety trzeba je zrobić między 11 a 14 tc. Wtedy dziecko najlepiej można zbadać pod tym katem i ewentualnie skierować na kolejne badania. Ale jeżeli nie to możesz poczekać. Trudno doradzić. To zależy od Ciebie i twojego sposobu myślenia.

Bubbles ja umówiłam się na usg w 12+0 ale że ciąża młodsza o jakieś 3 dni to będzie tak jakby 11+4. Lekarz trochę kręcił nosem ale powiedział żebym juz nie przesuwała, dziecko będzie małe ale termin może zostać. Może jeśli masz możliwość przesuń to o kilka dni.

Ritta hmm.. może i masz racje.. A to USG jest już przez brzuch co nie? U mnie ciąża młodsza o jakieś 4 dni to faktycznie, może być mało widać, ale kurczę tak mi się dłuży, a chciałabym już zobaczyć malucha, a nie tylko taki przecinek czy plamkę:-p 17.03 mam zwykłą wizytę na NFZ i chciałam przed zrobić prenatalne.

reklama
Do góry