reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
To ja już jestem skrajna radykalistka bo jestem przeciwna nawet suplementom diety :szok: ale jak mnie coś boli to i tak walę leki jak popadnie, choć przeciwbólowych staram się wystrzegać ;-)
Ale ten dzień zleciał...może reszta też szybko minie i tak jak wy doczekam się prenatalnych :-)Najlepsze dzisiejszego dnia były gołąbki babci, dobrze, że na jutro też będą to obiad z głowy i można zająć się szykowaniem menu dla gości :tak:
ciacho drożdżowe mhmmm...ostatnio też miałam ale od teściowej. Wczoraj też upiekłam ciacho z truskawkami :-)
Miłego wieczoru kochane!!!

Koko wedlug najnowszych badan sublementy szkodza, a tym bardziej ich nieświadome łykanie. Witaminy w ciąży tez moge wplywac negatywnie np. zwiekszaja mase urodzeniowa To tak jakby popadac ze skrajności w skrajność np. po zwyklym syropie mozna mieć wstrząs i umrzeć, ale wystepuje to tak rzadko ze prawie sie o tym nie mówi
Najważniejsze to znaleźć pośrednie wyjście i sie gi trzymać

Ja tez nie jestem zwolenniczka suplementow, tak samo jak moj tesc, lekarz. A o wysokiej masie urodzeniowej po witaminach tez slyszalam i troche mialam obawy czy brac ale lekarz zalecil glownie ze wzgledu na jod wiec biore.
No i przestrzegam przed duza iloscia cukru (slodycze, owoce). Wiele kobiet sobie popusza w ciazy ale niestety tez mozna sobie zaszkodzic zwiekszajac ryzyko cukrzycy ciazowej i wieksza masa urodzeniowa dziecka. Teraz juz czesc lekarzy kontroluje przyrost masy ciala mamy. Takze ostroznie z paczusiami ;)

ja jestem zdania że trzeba ostrożnie ze wszystkim :)
..
a jeśli jest bardzo mocny ból podbrzusza głowy czy czegokolwiek to ja wolę wziąć tabletkę.. bo jak my się męczymy to dzidzia w brzuszku to odczuwa i reaguje na to.. jeśli chodzi o brzuch to polecam magnez jeżeli nie pomoże to no -spa a na bole gorączkę można ale tylko czysty paracetamol .. i powiem wam że ja witaminy łykam mam aktualnie vita miner prenatal + DHA i fakt biorę jedną tabletkę dziennie a powinno się dwie ale ja biore na zmianę bo wiem że nawet jak będe jeść warzywa i owoce i same wartościowe rzeczy to nie dam rady uzbierać w organizmie tyle ile dziecko potrzebuję :) to mi nawet lekarz powiedział... :-)

a w poprzedniej ciąży też jadłam i urodziłam zdrową dzidzie o wadze 3400g i 58 cm:) fakt długa ale m ma 185cm także miała takie prawo :)
więc jestem spokojna i teraz :)

Dobrej nocki kobitki :)

hej!
Jakoś tu cicho dzisiaj? Usiadłam przed komputer z myślą,że przede mną parę ładnych stron nadrabiania, a tu taki spokój. Już weekend kobitki wyczułyście :-)

My dzisiaj zrobiliśmy rundę po sklepach meblowych i z wyposażeniem agd itp. Ło matko za głowę się złapałam ile my tego wszystkiego musimy kupić.. Tyle lat na wynajmowanym i o nic się człowiek nie martwił, a teraz łóżko, stół, czajnik, odkurzacz, pralka, lodówka, nie mówiąc o szaleństwach takich jak zmywarka,, suszarka , czy rogówka do salonu :szok: no nic, pomału będziemy zbierać wszystko i ważne,że już będzie swoje :-D

Jakie plany na weekend? Ja najchętniej miałabym plan na książkę i kanapę, ale daje stówę, że mi to nie wyjdzie :-D

My mielismy isc jutro do znajomych ale dzieci im sie rozchorowaly i impreza odwolana :( Rano ide na pilates, pozniej ogarniemy mieszkanko a wieczorkiem m. z cora wybieraja sie do kina wiec ja sie polenie ;) Moze tez poszukamy mebli i naroznika bo cos nie mozemy sie zabraz za ten remont salonu.

widze ze mamy podobny problem - my tez teraz to przechodzimy - teraz jestesmy na etapie projektu lazienki i kuchni ... ale jestem przerazona tym wszystkim ahh

a weekend u mnie rodzinnie - zostalam u rodzicow na nocne ploty z mama jak wroci z pracy, z rana pogon za panelami i farbami :) a po poludniu urodzinki i jestem przeszczesliwa bo po wielu latach mieszkania 300/400 km od domu mozemy bywac na wszystkich spotkaniach rodzinnych i zdalam sobie sprawe jak bardzo mi tego brakowalo :D

My jutro planujemy zrobić duże przemeblowanie - ciekawe co z tych planów wyjdzie, ja musze nastawić zakwas buraczany na ta parszywą anemię i chyba sie jutro wybierzemy do budowlanego po gniazdka bo musimy kilka zmienić wiec dzień wrażeń
Ważne że dziewczyny juz nie goraczkują ponad dobe

reklama
Do góry