reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

EM Ka żadnego żelu nie musisz mieć :-) możesz na zwykłą oliwkę (tak było w instrukcji napisane) ale ona tylko dla poślizgu potrzebna, ja słucham na sucho bo na tej stronie którą przykładasz do brzucha jest wejście na baterie i później musiałam czyścić z tej oliwki wszystko łącznie z baterią. Na sucho tak samo słychać :-)

reklama
nie chodzi o dzielenie na biednych i bogatych
ale umowmy sie ze czest matki kilku dzieci po prostu wola zostac w domu to dlaczego maja nie dostac wiecej od Panstwa, a dlaczego ktos kto zarabia 20 tys ma dostac od Panstwa tyle samo co ten co zarabia 2 tys?
a biedny czy bogaty to pojecie wzgledne...

Dzielenie na biednych i bogatych to już raczej przesada. Równa kwoa powinna należeć się wszystkim, nie ma prawa w takich kwestiach byc osób uprzywilejowanych :/ zwłaszcza, że niejedna osoba takie nieróności starała by się przeciagnąć na swoją korzyść.
Co do wywiadów srodowiskowych - serio?! W naszym kraju w trakcie takich wywiadów pracownik OPS nie potrafił się połapać nie raz, że dziecka brakuje, dziecko zaniedbywane, czy kurde sprawa biliżniąt chowanych za meblościanką :/ tam też pracownik społeczny przychodził...
jakbys nie zauwazyla pisze o sytuacji idealnej a nei o tym jak jest, poza tym wiesz gdybym miala 4ke czy kilkoro dzieci nie chcialabym zeby ktos mi wbijal na chate jako odpowiedzialny rodzic, ale chcialabym aby ktos mial kontrole nad rodzinami gdzie szerzy sie patologia - wiec jakis schemat sprawdzania tego powinien zostac wymyslony proste - i prosze nie szukaj zaczepki bo to nie miejsce do tego zeby sie tu wyzywac na innych

Amaliee, nie pracujesz, to nie wiesz, że podział funduszy m.in. socjalnych jest w każdym zakładzie taki, że dostaje się różne kwoty, uzależnione właśnie od zarobków. Stąd taki mój postulat.

Ej dziewczyny słuchajcie , becikowego nie dostenie rodzina w ktorej na osobę przekracza powyżej 1900 zł.. czyli ok 6 tyś na rodzinę 3 osobową.. myśle że to wystarcczająco żeby się utrzymać i żaden tysiąc nie będzie jakoś specjalnie zauważony.. a jeśli ktoś ma 2000 na całą 3 osobową rodzinę to chyba jak najbardziejj mu się to należy prawda???

Nie obraź się ale ja się z Tobą nie zgadzam, bo ja ciężko na to pracuję, wiec uważam, że to też mi się należy.

Ej dziewczyny słuchajcie , becikowego nie dostenie rodzina w ktorej na osobę przekracza powyżej 1900 zł.. czyli ok 6 tyś na rodzinę 3 osobową.. myśle że to wystarcczająco żeby się utrzymać i żaden tysiąc nie będzie jakoś specjalnie zauważony.. a jeśli ktoś ma 2000 na całą 3 osobową rodzinę to chyba jak najbardziejj mu się to należy prawda???
oczywiscie tylko mowimy o tym , ze w takim przypadku nawet powinno byc zdecydowanie wiecej niz dla rodziny gdzie jest dochod na 3 os rodzine te 6 tys

reklama
A właśnie jak to jest liczone, jeśli ja jestem tylko z mężem to dzielimy na 2 ale jak przyjdzie dziecko to na 3i która kalkulacja się liczy do becikowego?

Do góry