reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
maddlena nie, wszystko według OM, ale zalezy na jakiej stronie korzystam z kalkulatora :cool2: Trzymam się BB i Haczewskiego ale dla przykładu na kalkulatorze w serwisie mamazone.pl wychodzi mi data 27.09

A jak liczysz? Bo ja dzien ostatniej miesiaczki+9 miesiecy+ 7 dni. I znajoma pielegniarka mowila, ze tak sie liczy. No i wg tego zgadza sie, co mi polozna wpisala w karte ciazy.
Niemozliwe, zeby taka rozbieznosc ci wychodzila.

A jak liczysz? Bo ja dzien ostatniej miesiaczki+9 miesiecy+ 7 dni. I znajoma pielegniarka mowila, ze tak sie liczy. No i wg tego zgadza sie, co mi polozna wpisala w karte ciazy.

Ja sama nie liczę, bo z tego co mówisz to by wyszło jeszcze inaczej :-p Zawierzyłam na razie suwaczkowi z BB i haczewskiemu, u tego drugiego data zapłodnienia się pokrywa. A według podanego schematu przez Ciebie zapłodnienie powinno nastąpić sporo czasu przed baraszkami :-p

A w karcie ciazy jak masz wpisana date? No i nie tak dokonca wyjdzie kiedy wyjdzie, bo jesli za dlugo przenosisz ciaze, to moze dojsc do roznych nieprawidlowosci itd.

witam się weekendowo :)

musiałam was nadrobić :) ale udało się.. u nas goście byli wesoło przynajmniej wczoraj na spontana wybraliśmy się na wieś do dziadków z nimi i z dobrymi znajomymi fajnie ognisko zrobiliśmy bardzo mi się to podobało :) hehe tematy dzieci oczywiście nie opuszczały bo właśie znajoma ma termin na 14 marca także już mało jej zostało :)
dzis wracając odwiedziliśmy jeszcze rodzinkę i do domku :) już po kolacji a m teraz wcina lody bo smaki ma hehe :)

aaa.. coś zaczyna mi się wydawać że czasami czuję ruchy maluszka :) tak nisko jeszcze ale takie lekkie muskanie jest :)

Hej :-) jestem nowa ale od paru dni zaglądałam tutaj ,ale chyba bałam się odezwać. 2 lata temu straciłam maluszka w 3 miesiącu i trochę boję się jeszcze mówić o ciąży żeby nie zapeszyć. Ciężko było dość do siebie , teraz też cała jestem obaw czy wszystko jest okej. To mój 9 tc ,ale byłam na usg i widziałam już potworka, podobno seduszko mocno bije więc troszkę mi ulżyło i chyba zaczynam już się oswajać z myślą ,że teraz musi być tylko dobrze :-) obiecuję , że powolutku ale zacznę się udzielać :-) pierwsze lody przełamane :-)

witaj :) udzielaj się :) im nas więcej tym weselej :)

Co myślicie o zakupie detektora tętna płodu? Niektóre wykrywają bicie serca od 9 tygodnia, ciekawe czy to prawda?

mam detektor tętna i to jest super sprawa bo też jak jakiś stres się załącza to posłucham czy się rusza i zaraz lepiej :) a za jakies 3-4 tygodnie myśle uda się serduszko usłyszeć :)

jeśli chodzi o wyliczenie terminu to ja używam tego :) jak dla mnie jest fajny :) Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko
na szczęście wiem kiedy co się wydarzyło więc mam mniejszy problem :) i teraz wszystko regularnie hehe.. ale z córką miałam termin z OM na 21 grudnia a z USG 29 grudnia no i córa wyszła 29 :)

nimffi bardzo współczuję kochana , trzymajcie się :*

a_nka mam nadzieję że z dzieciaczkami wszystko wporządku.. trzymam kciuki &&& :)

A w karcie ciazy jak masz wpisana date? No i nie tak dokonca wyjdzie kiedy wyjdzie, bo jesli za dlugo przenosisz ciaze, to moze dojsc do roznych nieprawidlowosci itd.

Przy cc nie przenoszę ciąży bo planowane cc jest wcześniej, tym bardziej że druga córa się pchała na świat 13 dni przed terminem z OM i 11 dni przed planowaną cc, nie mam jeszcze karty ciąży bo założy ją lekarz na NFZ może za dwa tygodnie dopiero

reklama
Do góry