kasica212
Sanka & Samka
No chyba, ze CC w planach, to inna sprawa ;-)
no u mnie 3 cc się szykuje, pierwsze dwie były w narkozie teraz zobaczymy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No chyba, ze CC w planach, to inna sprawa ;-)
Karte ciąży powinnaś mieć założoną do 10 tyg. W innym wypadku nie należy ci się becikowe...więc troche póżno jak dla mnie, bedziesz ją miała założona
Ruchy? W 9 tyg? A to czasem nie jelita poprostu?
Karte ciąży powinnaś mieć założoną do 10 tyg. W innym wypadku nie należy ci się becikowe...więc troche póżno jak dla mnie, bedziesz ją miała założona
Jakie becikowe... jak dwie osoby pracują, to zapomnij o tym. Dla mnie to czysta dyskryminacja, bo z mnie składki zdzierają ile wlezie, ale za to nic mi sie nie należy. Z resztą już o tym pisałyśmy jakiś czas temu.
to duzo spokoju i zeby sie fajnie rozwijalo malenstwoNajważniejsze żeby bebe bylo zdrowe i syn i corka daja nam duuuuzo radosci...
Tak dlugo sie staraliśmy( 2 lata)
Wloncu sie udalo
wlasnie widzialam ze tam sa, do tego potrzebny jest tez zel bo w niektorych jest w innych nie ma wiec nie wiem czy wtedy trzeba dokupic bo dziala to jak usg ? w sensie tez z zelem ?EM Ka ja kupowałam na allegrowpisz detektor tętna w wyszukiwarkę i ci wszystkie wyskoczą
ten co ja mam to koszt jakieś150zł,widziałam ostatnio i używane
dokladnieNo to oczywiste, że OM to termin stały, więc suwaczki będą wg OM, a USG pokazuje swoje... u jednych przyrost jest szybszy, u innych wolniejszy. WAŻNE, żeby rosło w siłę :-)
to jest wlasnie to, ze zabieraja na maksa a zeby cos zaoferowac w zamian a szkoda sie denerwowac - lece po lodyJakie becikowe... jak dwie osoby pracują, to zapomnij o tym. Dla mnie to czysta dyskryminacja, bo z mnie składki zdzierają ile wlezie, ale za to nic mi sie nie należy. Z resztą już o tym pisałyśmy jakiś czas temu.
Ja to rozumiem, jak ktoś żyje praktycznie z męża czy żony dochodów i nie mam nic przeciw pełnemu becikowemu. Nie rozumiem tylko, że nie należy się każdemu, bo jak brać to wiedzą od kogo- od pracujących. Powinny być przedziały, że każdy dostanie. Najbiedniejsi najwięcej i potem mniej. To byłoby zawsze na pieluchy.