reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Natalina, Nie chce być niegrzeczna ale wczoraj pytałaś mnie dokładnie o to samo :sorry: Za dwa dni kończe 11 tydzień.
Różnie brzuszki wyskakują, na to nie ma reguły. U mnie zaczyna juz być widoczny bo wyraźnie uwypuklił się na dole.

reklama
witam porannie

wczoraj ogladałam na tvn piekny film,co chwila ryczałam....
i chyba coś w brzuszku poczułam
A jaki film ogladalas? Ja tez ogladalam fajny film, tez sie poplakalam, ale nie wiem, na ktorym programie. " Bez mojej zgody" chyba...
Przy wzroście 170 w momencie kiedy dowiedziałam się o ciąży ważyłam 64,5kg (a było to po obfitych świetach :-p).
Na dzień dzisiejszy waże 58 więc jakby nie liczyć schudłam 6,5. Te tabletki biorę tylko sporadycznie bo jak poczytałam to praktycznie wszystkie tabletki na mdłości w mniejszym lub wiekszym stopniu mogą wpływać na ciążę tak więc staram się ich unikać. Ale zaczyna mnie to martwić bo brzuszek rośnie a moja waga systematycznie spada. Myśle, że tragedi jeszcze nie ma ale mam nadzieje, że mdłości miną lada moment i waga się unormuje. :sorry:

A to szczuplutka jestes. Ja tez mam 170 cm, ale ja waze 70 kg, wiec troche mnie jest... No zbliza sie konie I trymestru, wiec jest nadzieja, ze ustapia u Ciebie te mdlosci...

Soniafka jestesmy na tym samym etapie (tez termin na 10, musze zmienic ;) i tez juz brzuszek sie zaokraglil. Ale to moja druga ciaza i pewnie dlatego bo z cora bylam plaska na tym etapie. A mdlosci za chwile przejda i nadrobisz te kilogramy. Dzidzius czerpie potrzebne skladniki z naszego organizmu wiec sobie poradzi tylko mama na tym cierpi.

Ritta, Tak też tlumaczył mi ostatnio mój gin, że nie musze aż tak bardzo stresować się spadkiem wagi bo narazie dziecku nic nie zabraknie i, że własnie wszystkie składniki cerpie z mojego organizmu i rośnie mimo wszystko.... Takie małe pasożyty te nasze maleństwa ;-)
U mnie właśnie termin wg ostatniego usg przesunał się na 8go ale póki co nie zmianałam bo na każdym badaniu pokazywało inną date.

Ostatnia edycja:
Ja termin na 10 mam z OM bo wg usg ciagle ciaza mlodsza o 3-4 dni ale gin mowil ze do tygodnia to nie zmienia terminu porodu wiec zostaje przy 10. A zycie i tak pokaze swoje ... :)

Te teminy to i tak podawane w przybliżeniu bo wiadomo, że mało która kobieta rodzi akurat w tym dniu jaki wychodzi z obliczeń. Ja np. byłam przenoszona ponad 2 tygodnie i mojej mamie wywoływli poród kroplówkami. To już maleństwa decydują kiedy łaskawie mają ochote wyjść :-p

reklama
Hej niedzielnie:)

natalinaa powodzenia na wizycie, ja też jutro mam i się nie mogę doczekać aż podejrzę maleństwo:))

Jakie plany na dziś?:)

My się chyba po obiadku wybierzemy na jakiś dłuższy spacerek, bo cieplutko na dworze, ponad 10 stopni:D

Do góry