reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Soniafka ja się zaczytuję w tych roznych sprawach dotyczących tarczycy i wyczytałam że wymioty,młodości i spadek wagi mogą oznaczać nadczynność tarczycy. Robiłaś hormony tarczycowe?

Natalina, na ten temat też już ci pisałam w wątku wizytowym, że mam stwierdzoną lekką niedoczynność tarczycy. Biorę Euthyrox 25 i w tym momencie wyniki mam idealne. Tak więc jestem więcej niż pewna, że moje mdłości są spowodowane ciążą a nie nadczynnością tarczycy ;-)
Za dużo o tej tarczycy czytasz kochana jak by tak googlować wszystkie dolegliwości to można by znaleźć u siebie wszystkie choroby świata. :-p

Dziewczyny jestem w szpitalu. Niestety dostałam krwotoku. Więcej napiszę jak będzie coś wiadomo.

Hejka, dziewczyny. Wpadam w zasadzie, aby się pożegnać z Wami. Jestem po zabiegu, dni wczorajszym. Ciąża przestała się rozwijać ok 9tc. Może napisze do was jeszcze za jakiś czas, jak poznam przyczyne... O ile bedzie Wam to w stanie w czymkolwiek pomóc, bo nie chcę Was też zamęczac smutnym tematem.

3majcie sie cięzaróweczki i uważajcie na siebie!
Za dużo już aniołków wrześniowych.

a_ka
3maj sie kochana!!!!

Co myślicie o zakupie detektora tętna płodu? Niektóre wykrywają bicie serca od 9 tygodnia, ciekawe czy to prawda?

mam detektor tętna z engelsounds i muszę powiedzieć, że nic mnie tak nie uspakaja jak słuchanie :) w pierwszej ciąży non stop mogłam leżeć z nim na brzuchu, teraz trochę mniej bo przy dwulatku nie ma jak ale często sprawdzam czy wszystko ok ;)
od 9 tyg to tak niekoniecznie się sprawdza, serduszka nie usłyszysz na 100% ale ruchy dziecka tak, bez problemu :) Ja do tej pory jeszcze serduszka nie złapałam a troszkę do przodu z terminem jestem. Myślę że tak w 13 można się pokusić ale też nie trzeba stresować jak nie będzie słychać. Pamiętam, że za pierwszym razem leżałam i szukałam chyba z 20 min zanim znalazłam :-) W drugiej ciąży jest łatwiej bo wiem jakich odgłosów szukać. Bicie serca dziecka słychać jakby stado koni biegło :cool2:

natalinaa to bezpieczne ;) zadnego tam przewodzenia nie ma. Gin ci odradzi tak jak mi ze względu jedynie na stres w razie nieznalezienia serduszka bo na początku ciąży jak napisałam nie jest łatwo znaleźć

Anka mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!

Natalina czy to Ty sie dziwilas ze Sonafce juz brzuszek wyskoczyl? Ja juz mam taki ze wlasnie siedze w pracy w ciazowych spodniach :p Kazda kobieta jest inna, mi zawsze szybko brzuchy wyskakuja (to moja 3 ciaza) i zawsze mam ogromne brzuchy. Ludzie przy kazdej sie pytali czy to nie blizniaki. To jedyny czas w zyciu kobiety gdzie mozemy miec wystajace, duze brzuchy :D to sie z nich cieszmy :)

reklama
Tak, tak to ja się dziwiłam, bo moja koleżanka jest teraz w 5 miesiącu i ma taki malutki brzuszek. I w 9 czy 11 tygodniu nie miała nic, a nic. Dlatego się dziwiłam. Ale w drugiej ciąży to podobno szybciej zaczyna być widać.
Soniafka nie wiedziałam, że miałaś niedoczynność, bo pisałaś to na forum kiedy mnie tu jeszcze nie było

Ostatnia edycja:
Do góry