reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Już w końcu w domku, na mojej kanapie, pod kocykiem...;-) Wiecie jak to u teściowej, a może to zjedz, a to ci zrobiłam , a to spróbuj.. a teraz ledwo się ruszam. Dobrze, że ona blisko nie mieszka, bo jakby miała mi tak codziennie dogadzać, to bym oszalała z nadwagi. Najgorsze jest to, że pysznie gotuje. Ale jak jesteśmy ok. raz na 2 tyg. to mogę sobie pofolgować ;-) Na szczęście na jutro od razu obiadek mam.
Anka- trzymam kciuki. Zaczynam się mocno stresować tymi wydarzeniami dziewczyn. Do wizyty kilka dni i nie wiem jak to zniosę... a jeszcze to czekanie na lotnisku co powie.. ehhh. Jakoś zdenerwowałam sie dziewczynami.
Mi też zaczyna już brzuszek wyskakiwać, na razie czułam się taka napompowana a teraz już brzuszk zaczyna przybierać inny kształt.

reklama
nimffi dziękuję, że wpadłaś. Na pewno nie było to dla Ciebie łatwe. życzę Ci dużo siły i szybkiej rekonwalescencji.Trzymaj się kochana i jeśli znajdziesz siłę i ochotę, to zaglądaj do nas.

Ja po swojej pierwszej stracie znalazłam taki cytat i bardzo mi pomógł. Może Tobie też się spodoba.
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat"

edit. mężuś z córcią wybyli na spacer. Ja w łóżku ledwo żyję :-( temperatura wraca po paru godzinach od wzięcia paracetamolu. chyba jednak jutro lekarz czeka.

Ostatnia edycja:
nimffi dziękuję, że wpadłaś. Na pewno nie było to dla Ciebie łatwe. życzę Ci dużo siły i szybkiej rekonwalescencji.Trzymaj się kochana i jeśli znajdziesz siłę i ochotę, to zaglądaj do nas.

Ja po swojej pierwszej stracie znalazłam taki cytat i bardzo mi pomógł. Może Tobie też się spodoba.
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat"

edit. mężuś z córcią wybyli na spacer. Ja w łóżku ledwo żyję :-( temperatura wraca po paru godzinach od wzięcia paracetamolu. chyba jednak jutro lekarz czeka.

Anusia, jak tobie gorączka powraca, to jedz lepiej na ip. Nie zaszkodzi a pomoze, bo utrzymujaca sie goraczka nie jest zbyt dobra dla was. A piłaś jakies ziółka? np z lipy. Ja mam z zielarskiego różne herbatki dla ciężarnych. Działają rewelacyjnie

Mąż ma zajść do polskiego sklepu i ma przykaz kupić lipę :-) Mam nadzieję,że będzie. Wiem, że bez stosuje się przy przeziębieniach, ale coś mi się chyba wydaje,że bzu w ciąży nie można?
Temp. nie jest jakaś strasznie wysoka, mierzoną w uchu najwyższą miałam 38, ale martwią mnie faktycznie jej nawroty.

Bzu niby nie możn, ale jakbyś piła klika razy dziennie. A jak zrobisz sobie raz dziennie herbatkę z bzem, to nie zaszkodzi. Weź chłodny prysznic i okładaj się chłodnymi kompresami. Temperatura miarodajna, to ta spod pachy. Więc lepiej weź normalny termometr i pij pij, pij, sikaj i pij dalej :-)

Witajcie,

Dziewczyny jestem w szpitalu. Niestety dostałam krwotoku. Więcej napiszę jak będzie coś wiadomo.

3mam kciuki, by wszystko się dobrze skończyło..
Hej :-) jestem nowa ale od paru dni zaglądałam tutaj ,ale chyba bałam się odezwać. 2 lata temu straciłam maluszka w 3 miesiącu i trochę boję się jeszcze mówić o ciąży żeby nie zapeszyć. Ciężko było dość do siebie , teraz też cała jestem obaw czy wszystko jest okej. To mój 9 tc ,ale byłam na usg i widziałam już potworka, podobno seduszko mocno bije więc troszkę mi ulżyło i chyba zaczynam już się oswajać z myślą ,że teraz musi być tylko dobrze :-) obiecuję , że powolutku ale zacznę się udzielać :-) pierwsze lody przełamane :-)

witaj w naszym gronie:happy: najważniejsze, by myśleć pozytywnie:happy:

Mąż ma zajść do polskiego sklepu i ma przykaz kupić lipę :-) Mam nadzieję,że będzie. Wiem, że bez stosuje się przy przeziębieniach, ale coś mi się chyba wydaje,że bzu w ciąży nie można?
Temp. nie jest jakaś strasznie wysoka, mierzoną w uchu najwyższą miałam 38, ale martwią mnie faktycznie jej nawroty.

Herbatę z bzu chyba można. Ja w zeszłym tygodniu miałam 38 gorączki, jak mi się przeziębienie zaczynało. Mi pomaga wypicie kubka ciepłego mleka, w którym jest wyciśnięty ząbek czosnku i łyżeczka miodu. Nie jest to super smaczne;-) ale po tym się pocę w łóżku pod kołdrą i gorączka spada. Stosowałam tę metodę przed ciążą też. Ale jak Ci do jutra nie spadnie, to chyba lepiej do lekarza pójść.

Witajcie dzieczyny:)
chyba udalo mi sie nadrobic :)
nie odzywalam sie bo najpierw walentynki spedzilam z kolezanka i jej slodkim 2 latkiem:D
a potem przyjechali do nas znajomi, wiec trzeba bylo sie nimi zajac - wiecie najpierw Walentynkowa kolacja we 4ke:) potem sporo spacerkow i duuuzo jedzonka - moj brzuchol to mi chyba peknie z przejedzenia:D
w nocy jak sie kladlismy P zasnal to probowalam nadrabiac czytanie ale padalam na twarz, teraz odpoczywam czytajac Was:)
No wiesz! Uciekłaś policji?;-) Oj, niegrzeczna mamuśka...
ta... PAnowie szukali uciekinierki z miejsca kolizji , pytali mnie gdzie jechalam a ze nei znam za dobrze tej dziury gdzie chwilowo mieszkamy, to tlumaczylam im na rondzie skrecalam w lewo... a Pan policjant sprawdzajac dokladnei moje auto czy nie ma uszkodzen, mowil... aaaaaaaa czyli na rondzie skrecila pani w prawo?? jak sie potem okazalo ta prawo to wlasnie ulica na ktorej doszlo do kolizji... powiedzialam im na koniec ze nie moge sie denrowowac bo jestem w ciazy wiec albo powiedza w czym rzecz, albo niech dzwonia do P to na szczescie spasowali i odjechali:)

Hejka, dziewczyny. Wpadam w zasadzie, aby się pożegnać z Wami. Jestem po zabiegu, dni wczorajszym. Ciąża przestała się rozwijać ok 9tc. Może napisze do was jeszcze za jakiś czas, jak poznam przyczyne... O ile bedzie Wam to w stanie w czymkolwiek pomóc, bo nie chcę Was też zamęczac smutnym tematem.

3majcie sie cięzaróweczki i uważajcie na siebie!
Za dużo już aniołków wrześniowych.

a_ka
3maj sie kochana!!!!
Tak bardzo mi przykro! sciskam mocno!
mam detektor tętna z engelsounds i muszę powiedzieć, że nic mnie tak nie uspakaja jak słuchanie :) w pierwszej ciąży non stop mogłam leżeć z nim na brzuchu, teraz trochę mniej bo przy dwulatku nie ma jak ale często sprawdzam czy wszystko ok ;)
od 9 tyg to tak niekoniecznie się sprawdza, serduszka nie usłyszysz na 100% ale ruchy dziecka tak, bez problemu :) Ja do tej pory jeszcze serduszka nie złapałam a troszkę do przodu z terminem jestem. Myślę że tak w 13 można się pokusić ale też nie trzeba stresować jak nie będzie słychać. Pamiętam, że za pierwszym razem leżałam i szukałam chyba z 20 min zanim znalazłam :-) W drugiej ciąży jest łatwiej bo wiem jakich odgłosów szukać. Bicie serca dziecka słychać jakby stado koni biegło :cool2:

natalinaa to bezpieczne ;) zadnego tam przewodzenia nie ma. Gin ci odradzi tak jak mi ze względu jedynie na stres w razie nieznalezienia serduszka bo na początku ciąży jak napisałam nie jest łatwo znaleźć
ja chyba sobie sprawie taki sprzet - musze poszukac w ogole , a czy takie cos mozna gdzies kupic na allegro czy sa jakies specjalistyczne sklepy? bo czekac tak od wizyty do wizyty,,, ja juz nie moge doczekac sie czwartku!
Dziewczyny jestem w szpitalu. Niestety dostałam krwotoku. Więcej napiszę jak będzie coś wiadomo.
ojej Biedna znowu, Aniu dbaj o siebie i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, ze to tylko z przeforsowania, ze za duzo spcacerkow i zabawy z dzieciaczkami!
ja tez w tygodniu z tym walczylam ale przespalam caly wtorek czy poniedzialek grzejac dupke i zmieniajac pizamki co chwila , potem drugi dzien praktycznei bez wychodzenia z lozka i pomoglo , wiec cmoze tez taka kwarantanna w lozku pomoze?

Pisalyscie w miedzy czasie o tesciach - ja mam dosc dobrze, caly czas mieszkalismy jakies 300 km od wszystkich rodzicow, i bylo super , ale mnie sie stesknilo za rodzina, a poza tym wlasnie myslac przyszlosciowo stwierdzilam ze jak sa dzieci to lepiej jednak miec choc 1 rodzicow na miejscu stosunkowo blisko. Teraz mamy do nich 50 km wiec widzimy sie raz w tygodniu, bo mam sprawy do zalatwienia zawsze tam, a poza tym kupilismy mieszkanie w miescie obok. i tez wlasnie czeka nas wykonczenie - wiec tez jestesmy na etapie szukania fajnych rozwiazan :)
ale jestem tym przerazona... a z drugiej strony przeszczesliwa bo po tylu latach wynajmowania czlowiek juz zaczyna marzyc o swoim :)

no nic lece na watek wizytowy popatrzec na nowe fotki Waszych smerfow Malych:)))

a wlasnie co do testu plci, wychodzi mi dziewczynka - w ciazy wczesniejszej pokazalo mi ze bylby chlopak - wtedy to czulam, a teraz najwazniejsze by sie urodzilo zdrowe malenstwo :)

reklama
Trzymamy kciuki kochana. Oby to nie bylo nic groznego.

Hejka, dziewczyny. Wpadam w zasadzie, aby się pożegnać z Wami. Jestem po zabiegu, dni wczorajszym. Ciąża przestała się rozwijać ok 9tc. Może napisze do was jeszcze za jakiś czas, jak poznam przyczyne... O ile bedzie Wam to w stanie w czymkolwiek pomóc, bo nie chcę Was też zamęczac smutnym tematem.

3majcie sie cięzaróweczki i uważajcie na siebie!
Za dużo już aniołków wrześniowych.

a_ka
3maj sie kochana!!!!
Trzymaj sie, kochana. Wyrazy wspolczucia dla Was. Koniecznie daj znac, co bylo przyczyna. (*)(*)(*) dla Twojego Anioleczka. Sciskam mocno!
Witam. Jestem tu nowa:) jestem w 9 tygodniu:) czuje się super troche jestem śpiąca. Ale po za tym spoko. ..a wy jak tam

Witaj. Ja rowniez naleze do tych szczesliwych, ktore omijaja te meczace objawy.
Anusiaszymka zdrowka ci zycze. Smigaj jutro do lekarza.

Do góry