reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Witajcie! Ja dzisiaj tezę nie wyspałam, miałam wrażenie, że mi brzuch rozsadzi i tak si e obudziłam i już było po spaniu :-( My dzisiaj też do teściów pomykamy z moimi rodzicami, bo się dawno nie widzieli i chcą oplotkować- nawet wiem o czym..;-) nasi rodzice na szczęście sobie podpasowali, bo traktują sę jakby znali od wieków. Dobrze, że chociaż ten problem rywalizacji między teściai mam z głowy. No to do zobaczyska wieczorem i miłej niedzieli.

reklama
Witaj babadaga :) te sny to naprawde ciekawe historie :) snią mi sie nawet znajmi z podstawówki, z ktorymi nke utrzymuje kontaktu :) a mam 28 lat wiectroche lat minęło

Witam i ja. Narzekacie na niewyspaniwe, a ja dzisiaj przeciwnie, tak wypoczeta rano nie czulam sie dawno...
Hej :-) jestem nowa ale od paru dni zaglądałam tutaj ,ale chyba bałam się odezwać. 2 lata temu straciłam maluszka w 3 miesiącu i trochę boję się jeszcze mówić o ciąży żeby nie zapeszyć. Ciężko było dość do siebie , teraz też cała jestem obaw czy wszystko jest okej. To mój 9 tc ,ale byłam na usg i widziałam już potworka, podobno seduszko mocno bije więc troszkę mi ulżyło i chyba zaczynam już się oswajać z myślą ,że teraz musi być tylko dobrze :-) obiecuję , że powolutku ale zacznę się udzielać :-) pierwsze lody przełamane :-)
Witaj. Kazda z nas jest pelna obaw. Wiekszos ma rowniez przykre doswiadczenia za soba, wiec na pewno znajdziesz tutaj wsparcie...

Z przerażeniem waże się codziennie i nie bardzo rozumiem dlaczego moja waga dalej systematycznie spada. Staram się coś w siebie wciskać mimo mdłości a już od początku ciąży mój bilans to -6,5kg :eek:
:
Tak duzo schudlas? Sporo! A te tabletki na mdlosci juz nie pomagaja? Moze skontaktuj sie z lekarzem, bo to na prawde duzo. To w takim razie ile wazysz?

My dzisiaj po obiedzie moze tez pojedziemy na kawe do moich rodzicow...

Witajcie niedzielnie :-)

Dołączam do grona niewyspanych. Ja przez masakrycznie zawalony nos i gorączkę, która mnie męczy od wczorajszego wieczora :-( Strasznie się boję tej temp. wiem,że może być groźna w ciąży. Najwięcej miałam 38. MinieMe powiedz ile brałaś paracetamolu na gorączkę? Wiem,że jest dozwolony w ciąży, ale nie wiem w jakich ilościach. Jeśli do jutra mi nie przejdzie, to lecę do lekarza.
Ach MinieMe a skąd jesteś, że piszesz, że ''tu'' jakoś dziwnie?
Babadaga witaj! Wszystkie z tyłu głowy mamy stracha, bo prawie każda z nas ma straty za sobą :-( Trzeba myśleć jednak pozytywnie, głowa do góry i musi być dobrze!
Soniafka, troszkę duży ten ubytek wagi. Może faktycznie skonsultuj z lekarzem.

Miłej niedzieli życzę! Zazdraszczam Wam tych wyjść do teściów, rodziców itp. Dobrze nam się tu żyje, ale czasem jednak tęsknota doskwiera. papa

Co myślicie o zakupie detektora tętna płodu? Niektóre wykrywają bicie serca od 9 tygodnia, ciekawe czy to prawda?

Natalia o kurcze nie wiedziałam o czymś takim. Zaraz muszę wygooglowac, a w poniedziałek zapytam gina czy to aby bezpieczne. Ojej jutro znów zobaczę mojego malca, yupi!

Przy wzroście 170 w momencie kiedy dowiedziałam się o ciąży ważyłam 64,5kg (a było to po obfitych świetach :-p).
Na dzień dzisiejszy waże 58 więc jakby nie liczyć schudłam 6,5. Te tabletki biorę tylko sporadycznie bo jak poczytałam to praktycznie wszystkie tabletki na mdłości w mniejszym lub wiekszym stopniu mogą wpływać na ciążę tak więc staram się ich unikać. Ale zaczyna mnie to martwić bo brzuszek rośnie a moja waga systematycznie spada. Myśle, że tragedi jeszcze nie ma ale mam nadzieje, że mdłości miną lada moment i waga się unormuje. :sorry:

reklama
Do góry