reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Dokładnie :( aż żal myśleć... Nimfii musi teraz przechodzić najgorsze chwile... Ja do jakichś 2 dni po badaniach jestem zawsze pozytywnie nastawiona a potem zaczynam się już martwić :/ chętnie robiłabym badanie co tydzień, a tu trzeba czekać do 3 marca...
Przykro mi, że tyle dziewczyn musi przez to przechodzić. A mówi się, że ryzyko spada wraz z wiekiem ciąży i po pierwszym trymestrze jest już tylko 3%.

A tak z innej beczki, żeby się już całkiem nie zdołować, wiecie, że mamy kolejne ZŁOTO?? :) Brawo Zbyszek!

reklama
Dobrze, że sa te igrzyska, bo to coś, co mnie trochę odrywa od tej rzeczywisości i pozwala się wyciszyć ;-)

nimffi ogromnie mi przykro. wiem,że żadne słowa tu nie pomogą. Trzymaj się kochana, i Ty i mąż. Bardzo mi smutno :-(

Powiedzcie, czy odklejanie łożyska jest czymś spowodowane, czy po prostu strasznie niefortunny przypadek?

aiwpa nie zazdroszczę patowej sytuacji. Szkoda,że mając rodzinę tak blisko, ciężko jest się dogadać. Ile ja bym dała,żeby mieć tu kogokolwiek,chociaż zdaję sobie sprawę,że akurat jeśli o teściów, czy rodziców chodzi, to mogą być najukochańsi, ale nie częściej niż raz w tygodniu :-) Jak mieszkaliśmy w Polsce, tak właśnie było, bo zbyt częste spotykanie się, to zbyt mocne wchodzenie w nasze życie.

Nie ma jednoznacznego stwierdzenia, dlaczego się łożysko odkleja. Jest wiele czynników, poczynając od tytoniu, poprzez zbyt duży wysiłek fizyczny, upadek kończąc na wcześniejszych aborcjach itp.
Kobieta w tym przypadku sama raczej wie, co mogło być przyczyną. Mam koleżanki, które leżały w szpitalu przez odkl. łożysko, ale były już w połowie ciązy- jedna palaczka niestety a druga kiedyś usuwała za młodu a potem walczyła o życie swojego maleństwa (tak też w życiu bywa...).

Ja bym mogła tylko siedzieć i patrzeć na olimpiadę :) a dzisiaj jeszcze skoki narciarskie więc będzie się działo :) a jak oglądałam Zbyszka to ryczałam (czytaj darłam się w niebogłosy) jak jeleń przed telewizorem, z radości a łzy kręciły się w oku :)

joani dzięki.

Właśnie sięgnęłam do mojej książki 'w oczekiwaniu na dziecko'' i też tam wyczytałąm, że palenie papierosów, zażywanie kokainy, uraz, czy cukrzyca ciążowa(to już w drugiej połowie ciąży) są najczęstszymi powodami odklejania łożyska. Jednoznacznego powodu , czasem odszukać nie da rady, a na badaniu usg tylko 25% przypadków można zauważyć. Dbajcie o siebie dziewczyny. A te popalające, chyba już najwyższy czas rzucić. Nie chcę się wymądrzać, sama kiedyś paliłam, właściwie , to nie tak dawno, bo w czerwcu miną 3 lata od kiedy skończyłam z nałogiem, ale się da, szczególnie w wyższym celu. powodzenia &&&

reklama
Dziewczyny pisałam dziś troche z nimffi niedawno przysłała mi wiadomość że właśnie jest po zabiegu spała 10min jest otumaniona i ma 2h leżeć.
Pisała mi też że chyba ochoty nie będzie miała tu zaglądać..:(

Do góry