reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Denka życzę wytrwałości.
tekila młoda jeszcze jesteś. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
Ritta hmmm mam obawy, bo w pierwszej ciąży było wszystko bardzo dobrze, a okazało się, że Andrzeja trzeba wyjmować w 8 miesiącu bo brakuje mu pulsu. Z wizyty karetką pojechałam do szpitala. W szpitalu powiedzieli, że moja Pani doktor pomyliła się, bo KTG wychodziło bardzo dobrze. W końcu Pani doktor zabrała mnie do siebie do szpitala, a tam się okazało, że KTG nie jest dobre i musieli zrobić mi CC. Ta ciąża tak naprawdę jest wpadkowa (jedno "zapomnienie" ze strony mojego M i od razu ciąża), bo wcale się nie staraliśmy o drugie dziecko. Także obawy mam, a najbardziej boję się porodu naturalnego :), bo tak naprawdę za pierwszym razem i tak miałam mieć CC.

Byłam dziś na wizycie. Pani doktor zrobiła mi USG i była mała kropka :) ale serduszka jeszcze nie widać. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Dziś zrobiłam już wszystkie badania. Pani doktor z racji na mój wiek wyśle mnie na badania prenatalne. Mam brać kwas foliowy. Tyle u mnie :)

reklama
Ja tez dzisiaj jestem po wizycie u lekarza ( rodzinnego bo w UK w ciazy nie chodzi sie do ginekologa tylko do poloznej lub lekarza rodzinnego) pobrano mi kilka probek krwi i probke moczu niestety mam jakas infekcje i musze wziasc antybiotyk:-( dostalam takze zwolnienie narazie na 2 tyg. Nastepna wizyta u poloznej a potem USG juz sie nie moge doczekac kiedy przyjdzie list.

Wysłane z mojego C6903

agatka_natalia a planujesz rodzic naturalnie ? Ja tez jestem po cc i teraz planuje drugie. Tez boje sie naturalnego.
A ile masz lat jesli moge zapytac ?

Ritta nie wiem czy będę rodziła naturalnie, przeciwwskazań żadnych nie ma. Pierwsza ciąża i tak by się zakończyła CC bo Andrzej od 26 tyg. był tyłkiem odwrócony i nie chciał się przekręcić :) Jesteś z Warszawy?
Jeszcze 34 lata, ale za chwile 35.

Corke rodzilam w Lublinie. Mam tescia chirurga i cc robila jego kolezanka. Teraz tez rozwazam obcje porodu w szpitalu tescia.

Moze polecisz mi lekarza do prowadzenia ciazy ? Poki co mam gina z Medicoveru, mam abonament z pracy. Znajoma polecila mi lekarza ktory pracuje na Zelaznej ale ciaza u niego kosztowala ja 6000 zl :eek:

Witam Dziewczyny.
Ja zrobiłam 3 testy i 3 pozytywne :)
Wizyta u ginekologa 13 stycznia :) Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku jestem już w około 7 tyg :)
więc wydaje mi się że urodzę pod koniec sierpnia lub na początku września
pozdrawiam :-)

Ritta Ja mam z kolei wykupiony abonament w Luxmedzie. Tam jestem zapisana do dr. Marka Chmielewskiego, byłam na jednej wizycie i było ok. Wcześniej prowadziła mnie doktor Katarzyna Bobrowska, ale już nie przyjmuje w LuxMedzie tylko w Multimedzie na Waryńskiego. Bardzo dobry lekarz. Dziś byłam w Legionowie u doktor Iriny Levkivskiej i ona prawdopodobnie będzie prowadziła moją ciąże razem z Anną Michałowską. Ta ostatnia przyjmuje u mnie w pracy. A Panie doktor razem pracują w przychodni na Białostockiej. Jak możesz chodzić do Multimedu to polecam Katarzynę Bobrowską.

reklama
Witam nowe koleżanki.
Denka, powodzenia oby wszystko Ci się poukładało w życiu
agatka_nataliadominikak86 gratuluję udanych wizyt.

Ja również zaliczam się do grona mamusiek +30. Antosia urodziłam jak miałam 29, a teraz wa wrześniu skończę 32.
Objawów nie mam żadnych poza większym apetytem i ciężkimi piersiami.
Kurcze nie mogę sie już doczekać wizyty, a to jeszcze półtora tygodnia...

Ostatnia edycja:
Do góry