reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

witajcie :)

maltanka, mnie jeszcze podchodzi sok marchwiowy :) ale ważne że możesz w ogóle cokolwiek pić.

My po wizycie, przez ostatnie 2 tyg schudłam 2,5 kg. Mam pić min. półtora litra dziennie, więc praktycznie mam wrażenie że cały czas pije :)
Fasolka juz nie jest fasolką, tylko małym Dzidziusiem. Macha rączkami, robi fokołki - cudo :)

reklama
O widze ze meble wszystkie kupujemy nowe bo my tez akurat wczoraj kupilismy szafe do chlopakow pokoju. Sa coraz wieksi i przestaja pomalu miescic sie w swoich szufladach a i dzidziusiowych rzeczy nie mialam gdzie trzymac a teraz juz mam :)

Nimfii koniecznie daj znac co i jak.

Ania skoro z mala nie jest tak zle to jeszcze poczekaj z tym lekarzem moze.

Ja właśnie niedawno skończyłam remont i się wtedy dowiedziałam, że dzidzia jest w drodze. Jakbym wcześniej wiedziała, to nie wydałabym kupy kasy na porządną sypialnię. A tak za jakiś czas będziemy musieli się wynieść do drugiego pokoju. No ale prrzynajmniej te 2 lata porządnie wyśpię się w moim łóżeczku a potem się coś pomyśli.
Dobrze, że ja nie musiałłam mieszkać ani z rodzicami ani z teściami, więc nie zazdroszczę ;-)

wesolutka ja też mam wrażenie, że cały czas pije

ania oj ja też nie życzę nikomu mieszkania z teściami

amaliee my mieliśmy wspólną kuchnię, co gorsza jedna lodówka była i zawsze było przepyrane co kupiliśmy i na co wydajemy pieniądze, cała góra miała być dla nas, ale któregoś dnia teściowa nie omieszkała przyjść i powiedzieć, że jej najstarszy czyt. "najukochańszy i najlepszy" synio powiedział, że on chce mieś swój pokój (a ten pokój został tak zrobiony żeby w przyszłości była w nim kuchnia jak któryś tam zostanie), no i miarka się przebrała, wyprowadziliśmy się praktycznie z dnia na dzień

bo z teściami tak włąśnie jest.. pierw jest super pięknie a póżniej wywiad na co i po co wydane pieniądze zostały.. sprzątaj gotuj gorzej jak służąca.. u nas jeszcze był straszny ból bo m ma brata młodszego o trzy lata a rok starszego odemnie.. nigdy mnie nie lubiał bo zabrałam mu braciszka z ktorym mógł chodzić na imprezy.. bo jak zaczeliśmy być razem to ja 16 on 20 lat także czas zabawowy hehe.. no i wyobrażcie sobie ja musiałm jego skarpetki prac... i to był gwóżdz do wyprowadzki...

jedne dobre bo wygraliśmy tą wojnę.. ja mam 23 we wrześniu m 27 w pażdzierniku.. i co mamy to mamy ale się kochamy dalej :) i teściowa się zmieniła bo po wyprowadzce mogłam w końcu pokazać pazurki hehe :) więc teraz się dogadujemy :)

kusiak narazie nie idę bo brak plamek.. zobaczymy co dalej :)

joani za dwa lata tak akurat by się prosiło o malowanie więc nic straconego :)

wesolutka super że z maluszkiem wszystko dobrze :) masz jakieś zdięcie ?? :)

Wspolczuje mieszkania z tesciami. Ja na szczescie nigdy nie musialam. Chyba bysmy sie pozabijaly z tesciowa. Ona w ogole nie jest zadowolona z tego ze dzieci mamy.

Amaliee udanej wizyty :)

ania nie wierzę, skarpetki musiałaś mu prać?

amaliee mi o tyle, że nikt nie zjadał, ale kontrola była, ps. udanej wizyty

wiecie co ja jak sobie to przypomnę to cieszę się ze swoich dwóch pokoi:-) jak będą finanse poszuka się czegoś innego, a jak nie to i to lepsze niż mieszkanie z kimkolwiek:tak:

a ja właśnie wciągnęłam barszczyk ukraiński, tak mnie dzisiaj naszło

Jejku, tak narzekacie na teściów a ja mam najukochańszych pod słońcem. Mieszkaliśmy z nimi 2 lata po przyjeździe do Norwegi i wcale tego nie żałuje ani źle nie wspominam. Bardzo się z nimi zżyłam i szczerze mówiąc to było mi troche ciężko po przeprowadzce na swoje. :-p
Moja teściowa traktuje mnie jak córkę a że ja delikatnie mówiąc nie miałam zbyt łatwego dzieciństwa przez moja mamę to mam wrażenie, że bardzo szybko obdarzyłam ją wyjątkowym uczuciem. Za nic moich teściów nie zamieniłabym na żadnych innych. :blink: A na punkcie mojej ciąży to oboje już zdążyli oszaleć... ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
maltanka no niestety wtedy m się postawił i nie miałam tego zaszczytu... teściowa się obraziła i stwierdziła że sie pracy boję a na domiar wszystkiego nie moge nawet dziecka urodzić zdrowego.. wtedy tez poroniłam przez toksoplazmoze ... i jak wszystko się na siebie nałożyło tak migusiem mieszkanie się znalazło hehe :)

dokladnie skromniej a na swoim :) amelia powodzenia na wizycie :) &&&

soniafanka ciesz się że masz takich teściów..:) moja też teraz już jest kochana :)

Do góry