reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

hej dziewczynki :*

jednak nie było tak tragicznie w nocy :) mała się obudziła dwa razy ale dostała pić i spała dalej.. właśnie najgorsze jest to że nie ma gorączki ani kaszlu ani kataru.. ładnie je pije i wszystko jest ok.. wczoraj wieczorem dużo spała bo od 18 jakoś do dzisiaj 8 rano..
i teraz też nie wiem.. bo nie ma ani jednego punkcika tej wysypki... znowu nie wiem co robić.. poczekam z dwie godziny jak się coś pokaże zaraz lece to sprawdzić..
bo co pójdę a nic nikt nie znajdzie i co powiem ???

z innej beczki teraz :)
ja na szczęście mam jednego lekarza co robi i badanie i usg :) też dla mnie to jest dziwne jak robią to dwie inne osoby...

mam nadzieję że dzisiaj same dobre wieści będą :) powodzenia na wizytach :) &&&& zaciśnięte :)

reklama
Hej dziewczyny,

nie odzywalam sie czekając na wizytę żeby odezwac się z cudownym newsem, ale newsa nie ma bo....pęcherzyk byl i "coś" w nim bylo, ale albo ciąza jest młodsza niż liczyl lekarz (co by sie w sumie moglo zgadzać) albo przestała się rozwijać... Także Nimfii witam w klubie :-( Zrobili mi wczoraj betę wyszlo 125198, wiec sporo. Następną mam zrobic w przyszlą środę a w czwartek do lekarza. Ah no i jak zmierzył lekarz cosia to wyszedł mu 6tydzien, więc też by mi pasowało...no oby! Mini mdlości wciąz mam, smierdzi mi dalej wszystko, więc objawy jakies tam są, ale skoro to mogą dalej trzymać hormony to się tym nie pocieszam :dry: Odezwe sie jak bede wiedziec więcej,
pozdrawiam

aneta ja też pojechała bym do innego lekarza albo na szpital.. sprawdzić wszystko czy rozwija się daleej.. i może czy serduszko pika...:)
za długo czekania.. a wg to bete się robi co 48 godzin z tego co wiem wtedy można sprawdzić czy przyrost jest taki jak powinien a nie co tydzień...

Witam się piątkowo. Kolejny tydzień minął i znowu mamy weekend...
ania// no dziwna ta znikająca wysypka u małej. A może to zwykłe uczulenie na coś?
AanetaW trzymam kciuki, aby wszystko się dobrze skończylo. A tydzień czekania z betą to faktycznie długo, zrób może jutro, albo najdalej w poniedziałek.
nimfii &&&&&, na którą idziesz do Twojego lekarza?
amalie również przynieś tu nam dobre wieści...
candy Ty również.
Miłego dnia, dziewuszki;-);-);-).

Witam się walentynkowo :)

Witam wszystkie mamusie :) czytam was od początku codziennie przed snem :) również mam termin na wrzesień i od teraz będę udzielać się na bieżąco. Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Witamy :)

kara a jak wyglada sprawa zasiłku macieżyńskiego na umowie o pracę na czas nieokreślony? bo wszędzie mowa o próbny i okreslonym że wtedy wypłaca zus ale nie ma nic na temat umowy na czas nieokreślony?
czy wtedy to pracodawca wypłaca?

wypłaca ZUS (tak na 90%- bo mówię z pamięci - nie sprawdzałam)

nexiss no niestety trzeba najpierw popracowwać i oddać trochę państwu, żeby móc później z czegoś korzystac. no tak niestety już jest- coś za coś. Za darmo nawet teraz to w mordę nie chcą dać... :-D

no właśnie przy pracownikach tymczasowych nawet jeżeli będzie pracować i oddawać tym zdziercom kasę to ostatecznie może nic z tego nie mieć ;/

Nexiss a jesteś pewna, że nie ma opcji, żeby Ci przedłużyli umowę jak się dowiedzą, że jesteś w ciąży? Przecież oni Ci tylko wypłacają za 30 dni chorobowego, potem płaci ZUS... i gdybyś miała umowę na czas macierzyńskiego to też ZUS by płacił macierzyński....

Hej dziewczyny,

nie odzywalam sie czekając na wizytę żeby odezwac się z cudownym newsem, ale newsa nie ma bo....pęcherzyk byl i "coś" w nim bylo, ale albo ciąza jest młodsza niż liczyl lekarz (co by sie w sumie moglo zgadzać) albo przestała się rozwijać... Także Nimfii witam w klubie :-( Zrobili mi wczoraj betę wyszlo 125198, wiec sporo. Następną mam zrobic w przyszlą środę a w czwartek do lekarza. Ah no i jak zmierzył lekarz cosia to wyszedł mu 6tydzien, więc też by mi pasowało...no oby! Mini mdlości wciąz mam, smierdzi mi dalej wszystko, więc objawy jakies tam są, ale skoro to mogą dalej trzymać hormony to się tym nie pocieszam :dry: Odezwe sie jak bede wiedziec więcej,
pozdrawiam

trzymam kciuki żeby wszystko było ok!!!

Nimfii za Ciebie też cały czas zaciskam!

Ja dostałam już wczoraj walentynkowe tulipany :tak: uwielbiam tulipany.....:-D A dziś mam nadzieję na obiecane lody :-D

Dziś znowu trochę szaro buro za oknem... ale może się jeszcze wypogodzi :)

Zaliczyłam dziś pierwsze nocne wstawanie na siku :baffled:

My na weekend jedziemy do rodziców i na wesele dwudniowe więc pewnie będę Was musiała nadrabiać dopiero w poniedziałek- także nie piszcie za dużo ;-) No chyba, że same dobre wieści.

Miłego weekendu!

Witam się piątkowo. Kolejny tydzień minął i znowu mamy weekend...
ania// no dziwna ta znikająca wysypka u małej. A może to zwykłe uczulenie na coś?
AanetaW trzymam kciuki, aby wszystko się dobrze skończylo. A tydzień czekania z betą to faktycznie długo, zrób może jutro, albo najdalej w poniedziałek.
nimfii &&&&&, na którą idziesz do Twojego lekarza?
amalie również przynieś tu nam dobre wieści...
candy Ty również.
Miłego dnia, dziewuszki;-);-);-).

no włąśnie nie mam pojęcia tylko na co.. obserwuję dalej :)

kara w takim razie życzymy dobrej zabawy na weselu :) a co do siku to ja wstaję od samego początku w nocy :)

kara_13 udanej zabawy na weselu. My w tym roku mamy jedno wesele w rodzinie, 20 wrześnie, więc pewnie nie pójdziemy:-(.

Mam ostatnio wrażenie że to forum UMIERA. Udziela się tylko parę osób, a bardzo wiele z tych, które się kiedyś pojawiło, po prostu ich nie ma... Mam nadzieję, że to ożyje, może jak skończymy I trymestr, minie to największe zagrożenie, będziemy już PEWNIEJ myślały o ciąży... Zobaczymy...

maddlena też mam takie wrażenie czasami... przechodzimy kryzys chyba .. ale tak jak mówisz jak minię ten 1 trymestr może odżyje ..:) oby :)

jeśli chodzi o wesela to my mamy trzy w tym roku.. 16 sierpnia 23 sierpnia i 6 września.. na to pierwsze pójdziemy na pewno .. ale czy na te dwa następne to już się okaże :) bo niestety samopoczucie swoją drogą zdrowie maluszka ale i te pieniążki.. a jeszcze w czerwcu nas remont czeka, łóżko dla nati więc kasy pójdzie w brut.. ja się śmieję że więcej wydamy pieniędzy z okazji urodzenia się dziecka dla starszej córki niż do tego maluszka :)

reklama
My też chcemy parę rzeczy pozmieniać w mieszkaniu. W pokoju Antosia mam dywan, a chciałabym wymienić na wykładzinę na cały pokój, musimy Antosiowi kupić łóżko, bo nadal śpi w łóżeczku, chcę mu kupić z ikei stolik MAMUTa i krzesełka do tego. Muszę pomyśleć, gdzie będe trzymać ubrania dla maleństwa, może jakąś dodatkową szafkę gdzieś wstawię.. Muszę to jeszcze przemyśleć, ale kilka zmian i trochę wydatków się szykuje.

A dla maleństwa wiele nie potrzebuję, drobiazgi takie, bo zostawiłam wszystko po Antosiu. Przewijak tylko wyrzuciłam, bo miałam od siostry i się podarł, a tek poza tym, to mam,wózek, zabawki, wanienka i takie tam... No ew ciuszki, gdyby była dziewczynka, a dla chłopca tylko parę nowych dokupię.. Tyle...

Do góry