reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Juz sie niestety ostatnio spotykam z samym olewczym stosunkiem lekarzy z NfZ :-/ chyba czas przejsc na prywatne leczenia.

reklama
Koko88 wybaczcie, że to troche trwało zanim dołączyłam, ale nie chciałam zapeszyć chyba ;P
według om jestem w 10tyg i 2 dniu, ale według wtorkowego usg 9tydz i 4dniu
musze zrobic suwaczek.
z natury jestem panikarą, więc byle ukłucie i stres gotowy tym bardziej, że mam niedoczynność tarczycy. To moja pierwsza ciąża. Myślałam, że czas ciąży to błogi, beztroski okres życia dopóki zaczęłam czytać w necie te wszystkie historie i różne przypadki. Nerwica gotowa, ale staram sie wyluzować.

każda z nas jest panikarą w jakimś stopniu :) hehe tak to już jest i będzie :) nie można za dużo czytać w necie bo idzie wpaść w paranoje ... :)
długo zeszło dołączenie za to teraz do samego końca z nami :)
pracujesz gdzieś czy siedzisz sobie w domku ??

Juz sie niestety ostatnio spotykam z samym olewczym stosunkiem lekarzy z NfZ :-/ chyba czas przejsc na prywatne leczenia.

nimffi dokładnie.. niestety lekarz prywatny to prywatny.. lepiej mieć zaufanego żeby w razie czego zajżał i sprawdził co jest grane

no mnie w tej ciazy jak narazie na slodkie

WOW poczolam na 100% 3 razy teraz jak sie przekręcał czy co nie wiem ale mocno i odrazu mówie o kurka to ono !!! :))))))
No to gratuluję ruchów !:)

kurcze zazdroszcze Wam tych wizyt,
ja moze dopiero usg będe miała na początku marca....
ale nie wiem czy do tego czasu nie pójde prywatnie
w niedziele jade do rodzicow na ferie z dziewczynkami
i moze tam sie zapisze na usg,zeby zoabczyc chociaz czy serduszko bije i czy jest jedno dziecko czy wiecej....
obawiam sie większej ciazy bo tyle la bylam stymulowana clo i zawsze jakiś tam procent jest na ciaze mnoga....
tak tez to slyszlalam ze po clo moze byc wiecej niz jedno bejbi :)
My już po badaniu :-)
Idę do domku!!
Resztę opisałam w odpowiednim dziale.
Miłego dnia!
Super! teraz dbaj o siebie:)

Akcji serca brak na USG. Choc wielkosc zarodka wskazuje na to ze jeszcze kilka dni temu sie rozwijal :-( jutro do gina po skierowanie do szpitala. Boje sie :-(

koko a poza doppletem pikajacego serduszka tez nie bylo widac :-( sama nie wiem, chce isc dzis jeszcze prywatnie choc sama nie wiem jak to przezyje :-(
Nimifi umowmy sie ze 30 sek badanie to se moze w d.... wsadzic, zycze Ci aby okazalo sie ze trafilas na jakiegos partacza, ale 30 sek na moim przykladzie to smiech na sali, ja przeciez jak szlam potwierdzic do innego lekarza niby obumarla ciaze, to szukal chyba ze 3 minuty i znalazl serduszko, a dzien pozniej w szpitalu na 1 sprzecie nei potrafil sie dopatrzec, dopiero jak mu powiedzialam ze wczoraj ladnie bilo pokazalam wynik, to skierowal mnie do innego gabinetu na sprzet porodowki, gdzie juz wszystko bylo pieknie widac - wiec trzymam mocno kciuki aby u 'Ciebie bylo to samo - niefartowna pomylka!!
A swoja droga takich lekarzy to bym wysadzila w kosmos!!!

Witam wszystkie mamusie :) czytam was od początku codziennie przed snem :) również mam termin na wrzesień i od teraz będę udzielać się na bieżąco. Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Witamy serdecznie!:)
Raczej podszedl to tego rutynowo :-/ pol minuty trzymal we mnie glowice tv wiec krotko. Uznal ze wiek ciazy na 9tc 3d wielkosc 26mm i ze ciaza z zatrzymana akcja serca bo akcji nie slyszal ani nie widzial. Z tym ze ja wiem ze ciaza jest o tydzien mlodsza bo tak wyszlo liczac po owulacji spoznionej.
Czyli jeszcze z tego co mowisz wiek ciazy sie zgadza , wiec koniecznie znajdz kogos dzisiaj zebys sie za dlugo nie denerwowala.

Nimfiii ja również trzymam mocno kciuki! Wierze, że wszystko bedzie dobrze.
Mam pytanko... czy kłucie w podbrzuszu (macicy) też u was występuje?
wystepuje, szczegolnie jak za szybko wstane!

ja to z domu nie powinnam wychodzic hehe dzisiaj wyjechalam na zakupy i pod mieszkanie podjechala za mna policja, zaczeli mnie mocno dopytywac gdzoe bylam co robilam bo zbiegla im taka jedna w takim buczku jak moj...

Witam wszystkie mamusie :) czytam was od początku codziennie przed snem :) również mam termin na wrzesień i od teraz będę udzielać się na bieżąco. Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Witaj. NIe stresuj się tak. A i informacje z internetu, a zwłaszcza z niektórych forum trzeba brać z dystansem, nie zawsze są one prawdziwe i nie ma co na zapas się denerwować.Będzie dobrze, trzeba w to wierzyć:tak:;-)

Dziewczyny ja na pewno nie poddam sie im tak latwo. Nie pozwola na zabieg poki nie bede miala 300% pewnosci. Na razie nie wierze w to co mowil lekarz. Natomiast wynik bety bede miala wieczorem a moze uda mi sie na usg prywatnie isc wieczorem.
No idz, jeśli masz możliwość. Już nie raz miałysmy tu dowody na to, że lekarze niestety się mylą. I oby w twoim przypadku też tak było..&&&&&

Nimfiii ja również trzymam mocno kciuki! Wierze, że wszystko bedzie dobrze.
Mam pytanko... czy kłucie w podbrzuszu (macicy) też u was występuje?
Całkiem normalny objaw, prawie wszystkie tak mamy. A na którego września masz termin? 9?

Wymyśliłam sobie obiadek: mizeria i jajeczko. Co prawda ogórki są, jakie są, ale uwielbiam mizerię...na jogurcie greckim...pycha.

nimfii trzymam kciuki aby wszystko było ok a opieka na NFZ odbiega bardzo od tego co powinno być :wściekła/y: Dlatego ja na NFZ chodzić będę tylko po to aby mieć miejsce miejsce w szpitalu i wcześniejszy termin cc

Ja mam od trzech dni plamienia z powrotem, no ale moja prywatna kazała się nie przejmować to się nie przejmuje tylko wkurzam bo nic mi w domu zrobić nie daja :/ i jeśli jutro dostanie M numerek tutaj do przychodni przyszpitalnej to będę prowadzić tu ciąże, ale jutro będę mieć pewnie przeprawę, że do szpitala nie chce iść z tymi plamieniami :baffled: ale mam takie prawo i z niego skorzystam!!! Chyba, że zacznie lecieć to wtedy sama się zgłoszę do nich na oddział, u nas najpierw kładą a potem dopiero badają :/

Sory że rzadko cos piszę, ale głównie leże i czytam książki, odpoczywam od elektroniki ;-)

Maddlena też już dużo wcześniej zauważyłam (bo rzecz jasna ty wczesniej nie miałaś możliwości, bo siedziałam w ukryciu :) ) że mamy ten sam tydzień i dzień ciąży, początko miała być data na 9.9.14, ale po wtorkowym usg wychodzi 16.9.14

reklama
Natalia, no to jesteś bliżej mnie, bo mnie wg usg wychodzi 17 wrzesień :)
a ile mm ma maluszek po tym wtorkowym badaniu?:)

Do góry