Chyba nie ma regóły gdzie ono się tworzy. I wiem, że wraz ze wzrostem macicy może się trochę przesuwać.ritta ja miałam tak samo z tym łożyskiem na przedniej ścianie w poprzedniej ciąży. Ciekawe jak będzie teraz? Czy zawsze jest tak samo, może wiesz?
reklama
Witam się czwartkowo
Niestety w przypadku pracy tymczasowej nie obowiązują zasady o przedłużeniu umowy do dnia porodu- dotyczy to jedynie umowy na czas określony oraz umowy na okres próbny na okres powyżej 1 miesiąca.
Jeśli chodzi natomiast o możliwość "chorobowego" to moim zdaniem po miesiącu pracy nabywasz do tego prawo bo w tym zakresie stosuje się do pracowników tymczasowych takie same zasady jak do zwykłych pracowników. Co więcej, nawet jeśli w trakcie trwania chorobowego skończy Ci się umowa to ZUS nadal będzie Ci wypłacał chorobowe.
Jeśli chciałabyś się dowiedzieć szczegółów u źródła to na głównej stronie ZUS jest taki czat, na którym możesz porozmawiać z konsultantem (anonimowo)- czasami trochę wolno chodzi ale generalnie odpowiadają na pytania w zakresie zasiłków itp.
Gratulacje!!!
Ściskam i trzymam kciuki, żeby okazało się, że wszystko jest OK...
U nas dziś rano było pochmurnie, ale teraz się wypogodziło i od razu człowiek ma więcej energii
Na walentynki pójdziemy na lody do mojej ulubionej knajpki Co prawda mdli mnie po słodkim ale lodów to nie dotyczy
Miłego dnia!!!
Hej dziewczynki, mam do Was pytanie w sprawie pracy. Czy jeśli ja teraz będę miała umowę o pracę tymczasową, one są na okres 1 lub 2 miesięcy i są przedłużane co ten czas na takie same. To po jakim czasie mogę już iść na L4 aby było ono już płatne (przyjmując, że już mam ukończony 3 miesiąc ciąży)? Taka umowa potem jest mi przedłużona do porodu spokojnie, tak?
Dzięki za wszelkie odpowiedzi
Niestety w przypadku pracy tymczasowej nie obowiązują zasady o przedłużeniu umowy do dnia porodu- dotyczy to jedynie umowy na czas określony oraz umowy na okres próbny na okres powyżej 1 miesiąca.
Jeśli chodzi natomiast o możliwość "chorobowego" to moim zdaniem po miesiącu pracy nabywasz do tego prawo bo w tym zakresie stosuje się do pracowników tymczasowych takie same zasady jak do zwykłych pracowników. Co więcej, nawet jeśli w trakcie trwania chorobowego skończy Ci się umowa to ZUS nadal będzie Ci wypłacał chorobowe.
Jeśli chciałabyś się dowiedzieć szczegółów u źródła to na głównej stronie ZUS jest taki czat, na którym możesz porozmawiać z konsultantem (anonimowo)- czasami trochę wolno chodzi ale generalnie odpowiadają na pytania w zakresie zasiłków itp.
My już po badaniu :-)
Idę do domku!!
Resztę opisałam w odpowiednim dziale.
Miłego dnia!
Gratulacje!!!
Akcji serca brak na USG. Choc wielkosc zarodka wskazuje na to ze jeszcze kilka dni temu sie rozwijal :-( jutro do gina po skierowanie do szpitala. Boje sie :-(
Ściskam i trzymam kciuki, żeby okazało się, że wszystko jest OK...
U nas dziś rano było pochmurnie, ale teraz się wypogodziło i od razu człowiek ma więcej energii
Na walentynki pójdziemy na lody do mojej ulubionej knajpki Co prawda mdli mnie po słodkim ale lodów to nie dotyczy
Miłego dnia!!!
natalia86gp
Początkująca w BB
Witam wszystkie mamusie czytam was od początku codziennie przed snem również mam termin na wrzesień i od teraz będę udzielać się na bieżąco. Pozdrawiam wszystkich serdecznie
anusiaszymka
Fanka BB :)
natalia86gp witaj!
kara_13 bo lody są magiczne i po nich nie mdli
Z tym przesuwającym się łożyskiem, to wiem, bo w próbowaliśmy parokrotnie zrobić usg w 3d, niestety te fale nie przechodzą przez łożysko i lekarka nam mówiła,że jest szansa, że może się przesunąć. Niestety nie udało nam się zrobić tego 3d, nie było widać nic oprócz czubka głowy.
kara_13 bo lody są magiczne i po nich nie mdli
Z tym przesuwającym się łożyskiem, to wiem, bo w próbowaliśmy parokrotnie zrobić usg w 3d, niestety te fale nie przechodzą przez łożysko i lekarka nam mówiła,że jest szansa, że może się przesunąć. Niestety nie udało nam się zrobić tego 3d, nie było widać nic oprócz czubka głowy.
nimfii a co dokładnie lekarz mówił podczas usg?
był w 100% pewny swojej diagnozy?
Raczej podszedl to tego rutynowo :-/ pol minuty trzymal we mnie glowice tv wiec krotko. Uznal ze wiek ciazy na 9tc 3d wielkosc 26mm i ze ciaza z zatrzymana akcja serca bo akcji nie slyszal ani nie widzial. Z tym ze ja wiem ze ciaza jest o tydzien mlodsza bo tak wyszlo liczac po owulacji spoznionej.
Dziewczyny ja na pewno nie poddam sie im tak latwo. Nie pozwola na zabieg poki nie bede miala 300% pewnosci. Na razie nie wierze w to co mowil lekarz. Natomiast wynik bety bede miala wieczorem a moze uda mi sie na usg prywatnie isc wieczorem.
sawi
szczęśliwa żona i mama
nimfii w takim razie zaciskam kciuki za wysoką bete i za pozytywne wieści
ależ się umęczyłam sprzątaniem,
sił mi starczyło tylko na łazienke i kuchnie
nie dam rady wiecej ogarnąć,jutro to dokończę
ależ się umęczyłam sprzątaniem,
sił mi starczyło tylko na łazienke i kuchnie
nie dam rady wiecej ogarnąć,jutro to dokończę
Dziewczyny ja na pewno nie poddam sie im tak latwo. Nie pozwola na zabieg poki nie bede miala 300% pewnosci. Na razie nie wierze w to co mowil lekarz. Natomiast wynik bety bede miala wieczorem a moze uda mi sie na usg prywatnie isc wieczorem.
TRZYMAM KCIUKI &&& :*
i daj nam znać :*
reklama
sawi
szczęśliwa żona i mama
kara a jak wyglada sprawa zasiłku macieżyńskiego na umowie o pracę na czas nieokreślony? bo wszędzie mowa o próbny i okreslonym że wtedy wypłaca zus ale nie ma nic na temat umowy na czas nieokreślony?
czy wtedy to pracodawca wypłaca?
lece po moje dziewuszki,niebawem wróce
czy wtedy to pracodawca wypłaca?
lece po moje dziewuszki,niebawem wróce