N
nexiss
Gość
Niestety w przypadku pracy tymczasowej nie obowiązują zasady o przedłużeniu umowy do dnia porodu- dotyczy to jedynie umowy na czas określony oraz umowy na okres próbny na okres powyżej 1 miesiąca.
Jeśli chodzi natomiast o możliwość "chorobowego" to moim zdaniem po miesiącu pracy nabywasz do tego prawo bo w tym zakresie stosuje się do pracowników tymczasowych takie same zasady jak do zwykłych pracowników. Co więcej, nawet jeśli w trakcie trwania chorobowego skończy Ci się umowa to ZUS nadal będzie Ci wypłacał chorobowe.
Jeśli chciałabyś się dowiedzieć szczegółów u źródła to na głównej stronie ZUS jest taki czat, na którym możesz porozmawiać z konsultantem (anonimowo)- czasami trochę wolno chodzi ale generalnie odpowiadają na pytania w zakresie zasiłków itp.
Już zdąrzyłam się naczytać na ten temat i jestem załamana. Nie wiem co mam robić, co korzystniejsze dla mnie teraz, bo wiem że jak w pracy się dowiedzą o ciąży to nic mnie nie chroni i mogą mnie zwolnić, a nawet jakby nie i bym tam pracowała do samego porodu to po nim nic mi sie nie należy.. A tak na bezrobocie pobieram teraz zasiłek, a potem przez 18 tygodni po porodzie jeszcze bede dostawać czyli do końca lutego mniej więcej. Gówniane (za przeproszeniem) pieniądze bo to tylko 460zł ale tak jak będę pracować niby będzie te 900zł ale nic pewnego nie jest potem.. Nie wiem co robić, tylko wyć się chce.. Najbardziej wkurza mnie to, że polska taki zacofany kraj, niż demograiczny, radzą rodzić dzieci a g..wno w zamian dają, dadzą jakieś marne 1000zł gdzie na szczepienia pójdą a potem radź se sam...