reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

U nas znowu problem z mlekiem u Dominika odstawiłam go ponad dwa miesiące temu od piersi :tak: podałam mleko modyfikowane co się okazuje dziecko ma oznaki alergii lekarz zalecił Bebilon pepti ewentualnie gdyby nie chciał pić próbować z mlekiem HA.
Oczywiście Domiś nawet na pepti nie spojrzał i postanowiliśmy próbować z HA. Faktycznie mały po tym mleku nie dostaje wysypki, za to średnio co dwa tygodnie musimy zmieniać producenta bo dane mleko przestaje mu smakować i żadna siła go nie zmusi by je jadł. Dostaje biegunki, jest marudny, wieczorem w ogóle nie chce jeść i tak do zmiany mleka. Przed chwilą dzwonił mąż, że Nan HA już małemu nie pasuje.

Wcześniej byłam z tym u pediatry, ale powiedział, że dziecko po odstawieniu od piersi może wybrzydzać na mm i musimy próbować tak długo, aż małemu podpasujemy.
Jako, że bebilon i nan już były. Tak teraz mąż kupi enfamil.
Zastanawiam się jedynie czy ten ENFAMIL O lac czy HA? Może któraś mamusia moze pomóc :cool2:

reklama
U nas znowu problem z mlekiem u Dominika odstawiłam go ponad dwa miesiące temu od piersi :tak: podałam mleko modyfikowane co się okazuje dziecko ma oznaki alergii lekarz zalecił Bebilon pepti ewentualnie gdyby nie chciał pić próbować z mlekiem HA.
Oczywiście Domiś nawet na pepti nie spojrzał i postanowiliśmy próbować z HA. Faktycznie mały po tym mleku nie dostaje wysypki, za to średnio co dwa tygodnie musimy zmieniać producenta bo dane mleko przestaje mu smakować i żadna siła go nie zmusi by je jadł. Dostaje biegunki, jest marudny, wieczorem w ogóle nie chce jeść i tak do zmiany mleka. Przed chwilą dzwonił mąż, że Nan HA już małemu nie pasuje.

Wcześniej byłam z tym u pediatry, ale powiedział, że dziecko po odstawieniu od piersi może wybrzydzać na mm i musimy próbować tak długo, aż małemu podpasujemy.
Jako, że bebilon i nan już były. Tak teraz mąż kupi enfamil.
Zastanawiam się jedynie czy ten ENFAMIL O lac czy HA? Może któraś mamusia moze pomóc :cool2:

Co do rodzaju mleka, to Ci nie doradzę. Ale mój Antoś jak miał ok roku, trochę mniej, przestał pić mleko. po prostu nie chciał i koniec, w żaden sposób nie dało się mu wmusić. Byłam u lekarza i powiedział, że jeśli dziecko je wszystko to nie musi pić mleka, na siłę nie wmuszać bo można zrobić dziecku krzywdę. Ale to był taki lekarz "starej daty", no ale jeśli chodzi o zdrowie mojego dziecka, to tylko jemu ufam.

maddlena ja powoli też zaczynam zastanawiać się czy czasem Dominik po prostu nie ma dość mleka. W takim tempie to za miesiąc nie będzie już nawet co kupować bo Dominik wszystkich spróbuje :-D

Ale niestety mój pediatra każe podawać małemu mleko modyfikowane właśnie z powodu podejrzenia alergii na białko mleka krowiego.
(Dominik po przetworach mlecznych dostaje wysypki) Bo nie mam czym zastąpić mu wapnia, które dobrze by się przyswajało, a całkowite wyeliminowanie mleka mogłoby być dla Dominika kości i rozwoju szkodliwe. Mniej więcej w ten sposób argumentuje to nasz lekarz.

Hello!

W koncu w domciu :-)
Ja dzis z domu musialam wyjsc o 7:30 - dzieci do szkoly, siebie do pracy odstawic i do 16 wytrzymac - a o 16:30 dzieci odebrac ze szkoly,.,,Eh...
Padam....nie powiem,zebym sie nie wyspala, ale chyba zaczynam w koncu czuc ciaze - bo....moglabym sobie spac w ciagu dnia jak male dziecko;-)
Jak dobrze,ze pracuje tylko 2 takie dni w tygodniu ;-)

Wlasnie poprosilam mame,zeby umowila na usg - za 2 tyg. jade do PL na tydzien z dziecmi (z okazji ferii) - no i chcialabym juz zobaczyc bejbika - a w Anglii pierwszy scan mam miec dopiero w polowie marca....
Strasznie jestem niecierpliwa - glownie dlatego,ze chcialabym powiedziec juz w pracy no i dzieciakom - ale wole sie najpierw upewnic,ze wszystko jest ok;-)
Czy w 9-tym tygodniu bedzie juz ladnie widac dzidziusia?

P.S. Szkoda,ze doczytalam wczoraj wieczorem ze byl dzien pizzy - bo teraz tez za mna chodzi ;-) A maz wyjechal znowu w delegacje - wiec obawiam sie,ze jak upieke nam pizze - to bedziemy jesc 3 dni ;-)

Felicity w 9tyg powinno być już widać Twoje maleństwo i bijące serduszko :-):-) no chyba, że ciąża okaże się młodsza niż myślisz :tak:

A ja dziewczyny uciekam spać :tak: strasznie mi niedobrze i głowa pęka :cool2::sorry2: ale tym razem to już chyba uroki ciąży :baffled::baffled::baffled:

reklama
Do góry