reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

U nas znowu problem z mlekiem u Dominika odstawiłam go ponad dwa miesiące temu od piersi :tak: podałam mleko modyfikowane co się okazuje dziecko ma oznaki alergii lekarz zalecił Bebilon pepti ewentualnie gdyby nie chciał pić próbować z mlekiem HA.
Oczywiście Domiś nawet na pepti nie spojrzał i postanowiliśmy próbować z HA. Faktycznie mały po tym mleku nie dostaje wysypki, za to średnio co dwa tygodnie musimy zmieniać producenta bo dane mleko przestaje mu smakować i żadna siła go nie zmusi by je jadł. Dostaje biegunki, jest marudny, wieczorem w ogóle nie chce jeść i tak do zmiany mleka. Przed chwilą dzwonił mąż, że Nan HA już małemu nie pasuje.

Wcześniej byłam z tym u pediatry, ale powiedział, że dziecko po odstawieniu od piersi może wybrzydzać na mm i musimy próbować tak długo, aż małemu podpasujemy.
Jako, że bebilon i nan już były. Tak teraz mąż kupi enfamil.
Zastanawiam się jedynie czy ten ENFAMIL O lac czy HA? Może któraś mamusia moze pomóc :cool2:

reklama
U nas znowu problem z mlekiem u Dominika odstawiłam go ponad dwa miesiące temu od piersi :tak: podałam mleko modyfikowane co się okazuje dziecko ma oznaki alergii lekarz zalecił Bebilon pepti ewentualnie gdyby nie chciał pić próbować z mlekiem HA.
Oczywiście Domiś nawet na pepti nie spojrzał i postanowiliśmy próbować z HA. Faktycznie mały po tym mleku nie dostaje wysypki, za to średnio co dwa tygodnie musimy zmieniać producenta bo dane mleko przestaje mu smakować i żadna siła go nie zmusi by je jadł. Dostaje biegunki, jest marudny, wieczorem w ogóle nie chce jeść i tak do zmiany mleka. Przed chwilą dzwonił mąż, że Nan HA już małemu nie pasuje.

Wcześniej byłam z tym u pediatry, ale powiedział, że dziecko po odstawieniu od piersi może wybrzydzać na mm i musimy próbować tak długo, aż małemu podpasujemy.
Jako, że bebilon i nan już były. Tak teraz mąż kupi enfamil.
Zastanawiam się jedynie czy ten ENFAMIL O lac czy HA? Może któraś mamusia moze pomóc :cool2:

Co do rodzaju mleka, to Ci nie doradzę. Ale mój Antoś jak miał ok roku, trochę mniej, przestał pić mleko. po prostu nie chciał i koniec, w żaden sposób nie dało się mu wmusić. Byłam u lekarza i powiedział, że jeśli dziecko je wszystko to nie musi pić mleka, na siłę nie wmuszać bo można zrobić dziecku krzywdę. Ale to był taki lekarz "starej daty", no ale jeśli chodzi o zdrowie mojego dziecka, to tylko jemu ufam.

maddlena ja powoli też zaczynam zastanawiać się czy czasem Dominik po prostu nie ma dość mleka. W takim tempie to za miesiąc nie będzie już nawet co kupować bo Dominik wszystkich spróbuje :-D

Ale niestety mój pediatra każe podawać małemu mleko modyfikowane właśnie z powodu podejrzenia alergii na białko mleka krowiego.
(Dominik po przetworach mlecznych dostaje wysypki) Bo nie mam czym zastąpić mu wapnia, które dobrze by się przyswajało, a całkowite wyeliminowanie mleka mogłoby być dla Dominika kości i rozwoju szkodliwe. Mniej więcej w ten sposób argumentuje to nasz lekarz.

Hello!

W koncu w domciu :-)
Ja dzis z domu musialam wyjsc o 7:30 - dzieci do szkoly, siebie do pracy odstawic i do 16 wytrzymac - a o 16:30 dzieci odebrac ze szkoly,.,,Eh...
Padam....nie powiem,zebym sie nie wyspala, ale chyba zaczynam w koncu czuc ciaze - bo....moglabym sobie spac w ciagu dnia jak male dziecko;-)
Jak dobrze,ze pracuje tylko 2 takie dni w tygodniu ;-)

Wlasnie poprosilam mame,zeby umowila na usg - za 2 tyg. jade do PL na tydzien z dziecmi (z okazji ferii) - no i chcialabym juz zobaczyc bejbika - a w Anglii pierwszy scan mam miec dopiero w polowie marca....
Strasznie jestem niecierpliwa - glownie dlatego,ze chcialabym powiedziec juz w pracy no i dzieciakom - ale wole sie najpierw upewnic,ze wszystko jest ok;-)
Czy w 9-tym tygodniu bedzie juz ladnie widac dzidziusia?

P.S. Szkoda,ze doczytalam wczoraj wieczorem ze byl dzien pizzy - bo teraz tez za mna chodzi ;-) A maz wyjechal znowu w delegacje - wiec obawiam sie,ze jak upieke nam pizze - to bedziemy jesc 3 dni ;-)

Felicity w 9tyg powinno być już widać Twoje maleństwo i bijące serduszko :-):-) no chyba, że ciąża okaże się młodsza niż myślisz :tak:

A ja dziewczyny uciekam spać :tak: strasznie mi niedobrze i głowa pęka :cool2::sorry2: ale tym razem to już chyba uroki ciąży :baffled::baffled::baffled:

reklama
Do góry