reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Cześć dziewczyny,
litlle one bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić, ale trzymaj się ciepło!
a_nka witaj! jak to się okazało, że we wrześniu? owulka była wcześniej? ;-)i spodziewasz się bliźniaczków??? gratulacje!
dziewczyny, a ja odebrałam wyniki grupy krwi i się okazało, że mamy konflikt serologiczny, no po prostu w dechę :-(nie wiem co o tym myśleć...dobrze, że wizyta już w środę, może lekarz mnie uspokoi...

reklama
przykro mi lettle wiem co czujesz mnie tez to spotkalo w zeszlym roku ale udalo sie zajsc w kolejna ciaze. lekarz tlumaczyl ze tak sie dzieje gdy dziecko ma jakas wade . i ze gdy poroni sie 2 razy to zrobic badanie genetyczne koszt chyba 320 zl w gnieznie ktore wskaze dlaczego tak sie dzieje

Ostatnia edycja:
Możemy wydać wszystkie pieniądze tylko żeby się dowiedzieć dlaczego tak się dzieje..?? Moja doktor prowadząca wspomniała mi coś o klinice w Hamburgu , dopytam się jak będę w poniedziałek na wizycie.. Tak bardzo byśmy chcieli mieć maleństwo w domku.. Od ostatniego poronienia zaczym zaczęliśmy się starać minęło 6 miesięcy,przez cały ten czas brałam kwas foliowy i w ciąży też, uważałam na siebie, ciągle odpoczywałam .. ach... :/

Koko u mnie cykle są nieregularne od 30do60 dni i to chyba dlatego :tak: z OM powinnam rodzić 5października dziś na USG w szpitalu dzieciaki miały 11 i 9mm lekarz określił to na 7t6d i tp na 20wrzesień

Przestałam karmić 2miesiące temu i ostatnia @ była niby 27.12 ale trwała tylko 3dni może już wtedy byłam w ciąży, a to było tylko plamienie:confused: Nie bardzo to rozumiem. W dwóch poprzednich ciążach miałam problem w drugą stronę z OM wychodziło, ze jestem np. w 10tc a z USG 8tc a tu teraz na odwrót :baffled:

little one przykro mi :( nie wiem co Ci powiedzieć :( ale skoro to drugi raz to chyba dobrze byłoby zrobić badania

Anka witaj! Nie mamy tu jeszcze mamusi bliźniaków :) zawsze o tym marzyłam....

A może to jest poronienie zapamiętane?? Dopytam wszystkiego na wizycie, bo troszkę inaczej tu funkcjonuja

a_nka nie sugeruj sie usg bo za każdym razem moze wypadać inny termin,w zaleznosci jak dzieci rosną,ja bym brała pod uwagę według OM

little_one tak mi przykro :-(

Nie mamy tu jeszcze mamusi bliźniaków :) zawsze o tym marzyłam....

U mnie w rodzinie ponoć zdarzały się bliźniaki, ale słyszałam że to zależy od ojca a nie od matki (tak sobie to tłumacze - bo ja bym nie chciała, jedno narazie starczy ;-))

LITTLE ONE przykro mi :-(

A_NKA witamy poczworna mame ;-) chyba pierwsza na forum wrzesniowym mama z blizniakami :-) gratki

KOKO nie martw sie na zapas serologia, nie musi z tego wyjsc nic zlego. Moje chlopaki dziedziczyly po mnie B rh minus wiec mamy spokoj w temacie poki co ;-) a jak cos to najwyzej dostaniesz zastrzyk ;-)

reklama
a_nka u mnie też takie nieregularne właśnie od 40 nawet do 66 dni (to ostatnie mi się zdarzyło w ciąży biochemicznej) ale u mnie gdyby się liczyła data OM to byłabym już w 11 tygodniu albo i dalej :)
dziewczyny miałyście jakikolwiek kontakt z tym konfliktem serologicznym? martwię się...:-(

Do góry