reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Bosh o czym tu gadac jak sie wypowiedziec nie wolno :D nie miec swojego zdania i przytakiwac. A bron Boze napiszesz o porodzie domowym to nikomu nie będzie przeszkadzac żeby skrytykowac. No ale aborcji nie wolno. Hmmmm...
To sie nazywa poprawność polityczna.

reklama
Amaliee a Ty idziesz do tej samej lekarki? Dobre:D Na pewno się Twojej kuzynce, by przydały te tabletki:p

Dziewczyny tutaj chyba nie o to chodzi, że nie wolno wam się wypowiadać, ale nie osądzajmy innych tylko dlatego, że same mamy inne zdanie, bo fajnie to tak sobie gdybać, jak się w takiej sytuacji nie było..

wiesz, teraz to takie modne , pojęcie tolerancji, równosci itd. Dlaczego więc nie można jasno mówic o swoich poglądach? Dlaczego trzeba tolerowac aborcję, a nie toleruje się sprzeciwu wobec niej ? Te dzieci, którym odebrało się życie nie mają prawa głosu, ktos decyzuje za nie czy mają prawo zyć, i to jest ta tolerancja??. Ja nie potępiam osób które to zrobiły, kim jestem żeby to robić? Mogę jednak bronić życia, bo takie wyznaję wartości w życiu.
Tolerancja to nie moda, a o równości nie napisałam ani słowa. Dla mnie brak tolerancji to ograniczenie umysłu. Ja zostałam tak wychowana i uważam że dobrze. Jak najbardziej można wypowiedzieć swoje poględy ale również SZANOWAĆ inne.

ameliee ja nie byłam ło ho ho u dentysty.. puki nie boli nic to nie chodzę :) ale mus to mus.. może zaczne naprawiać wszystko i bede mieć zdrowe zęby :) nieżle z kuzynką było.. hehe tabletki anty :) myślę że coś już na usg zobaczy :)

dziewczyny nie ma sensu się kłócić.. wypowiedzieć owszem ale nie osądzać drogiej osoby jak by zrobiła... każda chce mieć zdrowe dzieciątko i zostańmy przy tym :)

I nie padło żadne pytanie czy ktoraś jest za czy przeciwko aborcji... proszę się nie kłócić .

Tolerancja to nie moda, a o równości nie napisałam ani słowa. Dla mnie brak tolerancji to ograniczenie umysłu. Ja zostałam tak wychowana i uważam że dobrze. Jak najbardziej można wypowiedzieć swoje poględy ale również SZANOWAĆ inne.
wobec tego jestem ograniczona umysłowo bo nie toleruję aborcji.

Dziewczyny ale w ktorym miejscu ktos napisal ze taka a taka jest glupia bo miala aborcje? Przeciez nikt tak nie napisal a to wlasnie byloby ocenianie. Ja czytalam fylko opinie na ten temat. Ktos pisze ze nie mialby z tym problemu bo.... a ktos inny ze mialby z tym problem bo.... I to jest opinia. I kazdy ma swoja i wydaje mi sie ze nie bylo tu nigdzie oceniania :)

wobec tego jestem ograniczona umysłowo bo nie toleruję aborcji.
interpretuj to jak chcesz. Mi nie chodzi o to, żeby osoby które nie uznają aborcji ją zaczęły popierać ale nie chciały palić na stosie tych, które to zrobiły. Szczególnie że mówimy o przypadkach legalnych i ustanowionych prawem w naszym kraju.

interpretuj to jak chcesz. Mi nie chodzi o to, żeby osoby które nie uznają aborcji ją zaczęły popierać ale nie chciały palić na stosie tych, które to zrobiły. Szczególnie że mówimy o przypadkach legalnych i ustanowionych prawem w naszym kraju.
zinterpretowałam to dokładnie tak jak napisałaś. Nikt tu nikogo na stosie nie pali, przykro mi że nie potrafisz uszanowac mojej opinii, mówiąc o tolerancji sama nie potrafisz być tolerancyjna wobec zdania innych. Nie pisałam o żadnym konretnym przykładzie, tylko o swoich odczuciach wobec aborcji.

reklama
Dziewczyny ale w ktorym miejscu ktos napisal ze taka a taka jest glupia bo miala aborcje? Przeciez nikt tak nie napisal a to wlasnie byloby ocenianie. Ja czytalam fylko opinie na ten temat. Ktos pisze ze nie mialby z tym problemu bo.... a ktos inny ze mialby z tym problem bo.... I to jest opinia. I kazdy ma swoja i wydaje mi sie ze nie bylo tu nigdzie oceniania :)

Dokładnie. Juz nie przesadzajcie z tym fukaniem, nie zapedzajcie sie chyba ze chcecie sobie tu tylko utworzyć kółko wzajemnej adoracji. Każdy ma prawo do swojego zdania i nikt nigdy sie nie będzie ze wszystkimi dokoła zgadzał. O ile wypowiada się w sposób kulturalny i nie atakuje nikogo to niech sie wypowiada na litość boska.
Nie trzeba tu szeryfa i pogadanek o tematach tabu na tym forum.

Do góry