reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Bosh o czym tu gadac jak sie wypowiedziec nie wolno :D nie miec swojego zdania i przytakiwac. A bron Boze napiszesz o porodzie domowym to nikomu nie będzie przeszkadzac żeby skrytykowac. No ale aborcji nie wolno. Hmmmm...
To sie nazywa poprawność polityczna.

reklama
Amaliee a Ty idziesz do tej samej lekarki? Dobre:D Na pewno się Twojej kuzynce, by przydały te tabletki:p

Dziewczyny tutaj chyba nie o to chodzi, że nie wolno wam się wypowiadać, ale nie osądzajmy innych tylko dlatego, że same mamy inne zdanie, bo fajnie to tak sobie gdybać, jak się w takiej sytuacji nie było..

wiesz, teraz to takie modne , pojęcie tolerancji, równosci itd. Dlaczego więc nie można jasno mówic o swoich poglądach? Dlaczego trzeba tolerowac aborcję, a nie toleruje się sprzeciwu wobec niej ? Te dzieci, którym odebrało się życie nie mają prawa głosu, ktos decyzuje za nie czy mają prawo zyć, i to jest ta tolerancja??. Ja nie potępiam osób które to zrobiły, kim jestem żeby to robić? Mogę jednak bronić życia, bo takie wyznaję wartości w życiu.
Tolerancja to nie moda, a o równości nie napisałam ani słowa. Dla mnie brak tolerancji to ograniczenie umysłu. Ja zostałam tak wychowana i uważam że dobrze. Jak najbardziej można wypowiedzieć swoje poględy ale również SZANOWAĆ inne.

ameliee ja nie byłam ło ho ho u dentysty.. puki nie boli nic to nie chodzę :) ale mus to mus.. może zaczne naprawiać wszystko i bede mieć zdrowe zęby :) nieżle z kuzynką było.. hehe tabletki anty :) myślę że coś już na usg zobaczy :)

dziewczyny nie ma sensu się kłócić.. wypowiedzieć owszem ale nie osądzać drogiej osoby jak by zrobiła... każda chce mieć zdrowe dzieciątko i zostańmy przy tym :)

I nie padło żadne pytanie czy ktoraś jest za czy przeciwko aborcji... proszę się nie kłócić .

Tolerancja to nie moda, a o równości nie napisałam ani słowa. Dla mnie brak tolerancji to ograniczenie umysłu. Ja zostałam tak wychowana i uważam że dobrze. Jak najbardziej można wypowiedzieć swoje poględy ale również SZANOWAĆ inne.
wobec tego jestem ograniczona umysłowo bo nie toleruję aborcji.

Dziewczyny ale w ktorym miejscu ktos napisal ze taka a taka jest glupia bo miala aborcje? Przeciez nikt tak nie napisal a to wlasnie byloby ocenianie. Ja czytalam fylko opinie na ten temat. Ktos pisze ze nie mialby z tym problemu bo.... a ktos inny ze mialby z tym problem bo.... I to jest opinia. I kazdy ma swoja i wydaje mi sie ze nie bylo tu nigdzie oceniania :)

wobec tego jestem ograniczona umysłowo bo nie toleruję aborcji.
interpretuj to jak chcesz. Mi nie chodzi o to, żeby osoby które nie uznają aborcji ją zaczęły popierać ale nie chciały palić na stosie tych, które to zrobiły. Szczególnie że mówimy o przypadkach legalnych i ustanowionych prawem w naszym kraju.

interpretuj to jak chcesz. Mi nie chodzi o to, żeby osoby które nie uznają aborcji ją zaczęły popierać ale nie chciały palić na stosie tych, które to zrobiły. Szczególnie że mówimy o przypadkach legalnych i ustanowionych prawem w naszym kraju.
zinterpretowałam to dokładnie tak jak napisałaś. Nikt tu nikogo na stosie nie pali, przykro mi że nie potrafisz uszanowac mojej opinii, mówiąc o tolerancji sama nie potrafisz być tolerancyjna wobec zdania innych. Nie pisałam o żadnym konretnym przykładzie, tylko o swoich odczuciach wobec aborcji.

reklama
Dziewczyny ale w ktorym miejscu ktos napisal ze taka a taka jest glupia bo miala aborcje? Przeciez nikt tak nie napisal a to wlasnie byloby ocenianie. Ja czytalam fylko opinie na ten temat. Ktos pisze ze nie mialby z tym problemu bo.... a ktos inny ze mialby z tym problem bo.... I to jest opinia. I kazdy ma swoja i wydaje mi sie ze nie bylo tu nigdzie oceniania :)

Dokładnie. Juz nie przesadzajcie z tym fukaniem, nie zapedzajcie sie chyba ze chcecie sobie tu tylko utworzyć kółko wzajemnej adoracji. Każdy ma prawo do swojego zdania i nikt nigdy sie nie będzie ze wszystkimi dokoła zgadzał. O ile wypowiada się w sposób kulturalny i nie atakuje nikogo to niech sie wypowiada na litość boska.
Nie trzeba tu szeryfa i pogadanek o tematach tabu na tym forum.

Do góry