reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Dzień Dobry:))

U was też dzisiaj znów tak słonecznie za oknem?:) Aż się chce wstawać:D

Smokyeyes ja też nie mam w ogóle ochoty na kawę, ale jakoś specjalną kawoszką to ja wcześniej nie byłam:p

Katka
oby to nie było nic poważnego:tak:

Ja zamierzam chodzić do dwóch lekarzy, ale jeden na NFZ, żeby mieć za darmo badania, a drugi prywatnie(bo ta mamka co przyjmuje prywatnie, pracuje też w szpitalu, w którym chcę rodzić i lepiej tam traktują jej pacjentki:) ).

BublesGirl, u mnie wręcz przeciwnie. Słońce ukryte gdzieś głeboko pod szarymi chmurami. Śniegiem prószy już kilka dni z rzędu. Zazdroszcze wam tej pięknej pogody. Chętnie bym się nasłoneczniła nieco :blink:

Katka głuptasie, wiele lekarzy zaleca nospę. Nie zaszkodzisz a możesz pomóc. BIERZ.Miałam się nie wypowiadać ale jednak to zrobię. Po pierwsze uważam, że nie mamy prawa oceniać ludzi, którzy przerwali ciąże z powodu wad genetycznych. Jeżeli nigdy nie było się w takiej sytuacji to trudno powiedzieć jak by się postąpiło. Ja nie wiem jak bym postąpiła, może bym nie umiała usunąć ciąży z powodu ZD ale nigdy nie będę potępiać osób które to zrobiły. I niestety wiele z Was nie tylko wypowiada swoje zdanie i opinie ale mocno krytykuję i potępia odmienne zdanie innych. I nie chodzi tylko o przerwanie ciąży ale o poród przez CC, brak chęci karmienia piersią i inne. To przykre bo wydaje mi się, że jesteśmy młodymi i inteligentnymi osobami a tyle tu zaściankowego sposobu myślenia i BRAKU TOLERANCJI. Tyle w temacie.

katka dokladnie no spa nie zaszkodzi to jest tylko rozkurczowe :) jeśli chodzi o pogodę to u mnie dzisiaj słońca jakoś nie widać ale na szczęście nic z nieba nie leci :) a ostatnie dni było tak pięknie...

dzisiaj do dentysty masakra...

ritta podzielam twoje zdanie nie jesteśmy tu żeby krytykować i oskarżać tylko żeby się wspierać :)

Muszę się zaopatrzyć w no-spę, bo szczerze mówiąc wiem, że niby jest dozwolona i zalecana, ale jednak się bałam brać:) Na szczęście nie miałam też jeszcze na tyle uciążliwych bóli, żeby nie dawać rady, ale lepiej być przygotowanym i w razie czego mieć lek pod ręką:)

Ania współczuję wizyty u dentysty, ale dasz radę:tak:

Ciekawe, co robią ludzie jak ich zdrowe dziecko ulega tfu tfu wypadkowi i staje się roślinką, pewnie oddają do domu opieki, bo po co mają się męczyć ich widokiem, a tak dziecko przebywa między "swoimi"... Na pewno jest im lepiej i dziecku też....
Ja tylko wyrażam swoje myśli i nie neguję zdania innych, każdy robi tak, jak uwaaża.
To o czym Ty piszesz, to jest zupelnie inna sytuacja i nie mozna jej porownywac z przerywaniem ciazy.
Ale tak jak pisza dziewczyny jest to temat rzeka i bardzo drazliwy temat. I nie mamy prawa nikogo ani oceniac, ani potepiac, kazdy postepuje zgodnie ze swoim sumieniem i poladami... oby zadna z nas nie musiala stanac przed takim wyborem, a wtedy punkt widzenia czesto sie zmienia. Wiec nie osadzajmy....

Katka lekarz moze wystawic L4 chyba 3 dni wstecz i trzy dni do przodu, wiec raczej dzisiaj powinien wypisac bez problemu.

My milismy dzisiaj ciezka noc.Antos co chwia sie budzil, wiercil, nic sie nie wyspalam...
U mnie dzisiaj juz sloneczka nie ma. Pochmurno....
I znowu dylemat, co zrobic na obiad....

bublegirls dentysta to jest to czego najbardziej na świecie nie lubię hehe.. na szczęście dzisiaj skończy sie na tym żę wpisze mi do karty ciąży że byłam.. ale do naprawy napewno się coś znajdzie.... :)

ameliee w takim razie powodzenia na wizycie :) &&&& zaciśnięte :)

Amaliee ciekawe czy już coś lekarz dojrzy u Ciebie, trzymam kciukaski &&& :))

Proponuję, żeby nie poruszać tematu aborcji, ponieważ jest to indywidualna sprawa naszego własnego sumienia, wywody na ten temat nie mają sensu, a tym bardziej ocenianie czyiś decyzji jeśli się nie było w takiej sytuacji, życzę nam wszystkim, abyśmy nie musiały się nad tym zastanawiać, ani tym bardziej stawać przed takim wyborem:tak:

reklama
. Po pierwsze uważam, że nie mamy prawa oceniać ludzi, którzy przerwali ciąże z powodu wad genetycznych. Jeżeli nigdy nie było się w takiej sytuacji to trudno powiedzieć jak by się postąpiło. Ja nie wiem jak bym postąpiła, może bym nie umiała usunąć ciąży z powodu ZD ale nigdy nie będę potępiać osób które to zrobiły. I niestety wiele z Was nie tylko wypowiada swoje zdanie i opinie ale mocno krytykuję i potępia odmienne zdanie innych. I nie chodzi tylko o przerwanie ciąży ale o poród przez CC, brak chęci karmienia piersią i inne. To przykre bo wydaje mi się, że jesteśmy młodymi i inteligentnymi osobami a tyle tu zaściankowego sposobu myślenia i BRAKU TOLERANCJI. Tyle w temacie.
wiesz, teraz to takie modne , pojęcie tolerancji, równosci itd. Dlaczego więc nie można jasno mówic o swoich poglądach? Dlaczego trzeba tolerowac aborcję, a nie toleruje się sprzeciwu wobec niej ? Te dzieci, którym odebrało się życie nie mają prawa głosu, ktos decyzuje za nie czy mają prawo zyć, i to jest ta tolerancja??. Ja nie potępiam osób które to zrobiły, kim jestem żeby to robić? Mogę jednak bronić życia, bo takie wyznaję wartości w życiu.

Do góry