reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

ja dam znać dopiero po 18.00 cały dzień czekania uhhh

żadna z was cycków nie mierzy eeee , ja to dumnie się pokazuje teraz mojemu on zachwycony :) teraz mam czym wczesnie było A , B a teraz już D hehhehehe nareszcie ,
stanik zamówiony z kolekcji ALLES MAMA mają śliczne te staniki ciążowe i do karmienia , spodobał mi się model mama cubana czarny

oj te wzdęcia i mnie męczą

Ostatnia edycja:
reklama
candy ja mam 104 cm :) w tym chce zauważyć że nie urosły specjalnie a bardziej takie pełne się zrobiły.. i mnie to wystarczy :) przy karmieniu piersią tak mnie kręgosłup bolał że dziekuję bardzo za jeszcze większe piersi.. jak corka odwróciła się od cyca musiałam kupić biustonosz do sukni ślubnej.. tylko znalazłam w triumfie roz. 85F
hehe więc sama rozumiesz :)

co do wzdęć mnie już przechodzą za to mdłości coraz większe ... ale ratuje się tym że jem małe porcje ale często :) i przechodzi :)\

zaraz przychodzi koleżanka na herbatkę :) już wszystko wysprzątane tylko obiadek zrobić pozostało :)

smerfetka weź męża niech od groszka sie przezwyczaja mój był już 2 razy..z Martynką też ze mną chodził a na końcu pępowinę przecinał niech towarzyszy jak chętny.Mi robiła dopochwowo ale serwetą mi krok przykryła i dopiero zawołała ;-)
candy mi dopiero niedawno się powiększyły..wcześniej były normalne :-) Z pierwszą córka odrazu były balony i gorące jeszcze przez zrobienie testu i to był trop:-D
koko współczują dolegliwości niedługo miną też tak miałam było okropne uczucie..teraz tylko drażnią mnie zapachy co niektóre i mam odruchy wymiotne ale bez kibelka jak na ;-)razie

U nas pogoda straszna nie da sie wyjść siedzimy z młodą 4 dzień w domu bez spaceru śnieg i zamiecie.

Witam się z rana
U mnie dzisiaj piękne słoneczko, ale mroźno i wieje.
Coś mi z rana dzisiaj niedobrze, ale wrzuciłam coś na ruszt i jest ok,
Wy już o zakupach, ja póki co czekam, nie chcę zapeszać, wózki tylko oglądam, bo zamierzamy kupić nowy

Witam nowe mamy i trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj:tak:

ania fajne baloniki hehe

anusch moje w tej ciąży tez gorące i bolały jeszcze przed terminem okresu , a co teraz nie masz jak w pierwszej ciąży?

u mnie mdłości przechodzą a wzdecia się zaczynają

candy inaczej niż z Martynką..z Martynką miałam pierwsze te cyce duże i gorące,strasznie spać mi się chciało aż sobie sama ze sobą nie radziłam,mdłości cały tydzień non stop całe dnie i noce teraz mam mdłosci na wyrywki jednego dnia mam drugiego nie,spać mi się nie chce,na początku te dziwne uczucie niby głodu najedzenia w tej wzmorzone i cyce dopiero teraz się powiększyły także ta ciąża inna.

nimffi a w smyku są promocje tylko na niemowlęce ciuszki ?? czy tak np rozmiar 80-86?? :)

Na wszystkie rozmiary, ale niemowlece zdecydowanie najtaniej :) dla chłopakow (2 i 5 lat) nic nie znalazlam fajnego.

Z racji, że od jutra będę przez tydzień bez internetu, muszę zaspokoić swoją ciekawość ;) 5.02 mam pierwsze USG i zastanawiam się, czy iść sama czy wziąć męża... Wiem, że część z Was ma pierwsze badanie za sobą, a że to moja pierwsza ciąża, stąd pytanie :p Czy on cokolwiek będzie widział czy lepiej poczekać? To będzie jakoś 6 tydzień ciąży wtedy.... No i czy wiecie, czy takie USG robi się na tym etapie tylko dopochwowo czy też przez brzuch?

U nas na dopochwowe nie wpuszczali meża. Doiero od 13tc mogl sobie isc poogladac :)

Masz bardziej pozytywne mysle nie niz ja :)

Ja tak nie potrafie, bo już raz cierpiałam na widok ubranek i pustego lóżeczka... moze i sytuacja inna, bo po porodzie to bylo, ale jednak, nie chce zapeszac :)

Chce byc pozytywnie nastawiona. Przeciez pierwsza ciąze dopiero na miesiac przed porodek kupilam wyprawke, i co, nic mi to nie dalo, bo Macka i tak ledwo odratowali. ciągle pamietam to że być może kilka minut później i wróciłabym do domu sama ze szpitala. O żadnych poronieniach nie chce myśleć, choć wiadomo nigdy sie nie ma pewnośći. Ciąża może się skończyć w kazdej chwili, albo po narodzinach zycie dziecka. Mimo wszystko chce trzymac w sobie tylko iw ylacznie pozytywne mysli :tak:

ja dam znać dopiero po 18.00 cały dzień czekania uhhh

żadna z was cycków nie mierzy eeee , ja to dumnie się pokazuje teraz mojemu on zachwycony :) teraz mam czym wczesnie było A , B a teraz już D hehhehehe nareszcie ,
stanik zamówiony z kolekcji ALLES MAMA mają śliczne te staniki ciążowe i do karmienia , spodobał mi się model mama cubana czarny

oj te wzdęcia i mnie męczą

Przyrost piersi mam. Przy czym mierzeie obwodu jest niemiarodajne :) Mam niby tylko 85cm ale rozm stanika 65F bo ja szczuplak :) Alles goraco polecam, sama ich uwielbiam. Choc do karmienia mi sie sprawdzily wylacznie miekkie bawelniane staniki bez fiszbin. W innych piersi mnie bollaly.

Z racji, że od jutra będę przez tydzień bez internetu, muszę zaspokoić swoją ciekawość ;) 5.02 mam pierwsze USG i zastanawiam się, czy iść sama czy wziąć męża... Wiem, że część z Was ma pierwsze badanie za sobą, a że to moja pierwsza ciąża, stąd pytanie :p Czy on cokolwiek będzie widział czy lepiej poczekać? To będzie jakoś 6 tydzień ciąży wtedy.... No i czy wiecie, czy takie USG robi się na tym etapie tylko dopochwowo czy też przez brzuch?

Mnie dopochwowo gin. badala. i ciąze palcami wyczula. na jej oko byl 6 tydz od poczecia. meza nie zapraszalam. poszedł z chlopakami do zoologicznego.
Ale na pozniejsze usg bede ich zabierac. F oglądał Oskara na kazdym usg jak ciąza juz wieksza byla. wiec i teraz pozwole im rodzenstwo zobaczyc wczesniej niz we wrzesniu :)

Candy u mnie cyce urosly o 1-1,5 rozm. kolezanka byla jakis czas temu to zachwcala sie ze ja mam takie pelne te cycuchy :) Ł mowi ze jemu mogły by być male.. ale chcialby codziennie macac ;/

teraz dotknąc mu nie pozwalam bo tak bolą ze masakra,

na obiad dziś pierogi auchanowe :) no zazeam soie nimi z Filipem :) sama nie robie bo nie lubie tego lepienia, tego bajzlu wkolo.

reklama
Hej!
Znowu wczoraj probowalam doczytac.... a forum dzialalo taaaak powoli,ze tragedia :blink:

Ja juz czuje,ze piersi mam pelniejsze i sie ciesze :blink:
Przed 2 ciazami nosilam miseczke c, a po 2 dzieci mam b - wiec podejrzewam,ze mojemu P. ta zmiana akurat sie spodoba...

Ja poki co nie mam mdlosci, za to.... non stop czuje sie glodna!;-) Oczywiscie staram sie jesc z umiarem - bo o zgage u mnie nietrudno...
Jak wam zazdroszcze tych wizyt - sluchania bicia serca itp...
Ja we wtorek mam wizyte u poloznej - ale pewnie nic takiego sie nie dowiem - dopiero na scanie w 12 tyg. :-(

Do góry