reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Co do wózków, to ja myślę o jakimś podwójnym... Dobrze,że jeszcze trochę czasu :-D
Mnie sie podoba Baby Jogger City Select :tak: lub iCandy

A słyszałyście o metodzie bezpieluchowej? EKO BABY Wstęp dla mnie hardcore :-D
Noooo hardocre :-D

A ja zawsze chcialam miec 5 dzieci :D maz zgodzil sie na trojke :p
Ja wczesniej w ogole nie bylam zbyt dzieciowa,a teraz to bym sobie gromadke zrobila, ale maz zapowiedzial, ze poki co 2 to max, jak dzieci podrosna, to moze przed 40-stka zrobimy trzecie :-D
2 to tez juz wielodzietna w koncu wiecej niz jedno :p
Tutaj duzo ludzi ma wiecej niz jedno lub dwojke. Ja nie lubie w Polsce tego slowka "wielodzietnosc" bo mam wrazenie ze sie to zle kojarzy :/ jak mowisz wielodzietna rodzina to czesto przychodzi ludziom do glowy bieda i brud... A to nie prawda. Z reszta dlaczego kogos to obchodzi ile chcesz miec dzieci? Moja kolezanka ma 5 bo chciala i sa bardzo szczesliwi a jak mowie to komus to tylko slysze takie teksty: o matko, tyle dzieci! O boze! Jak oni sobie radza?! I kazdy im wspolczuje. A oni sa szczesliwi i bardzo dobrze sobie radza :)

To prawda. Takie wiejskie myslenie : wielodzietnosc = patologia , niedouczenie itd. W ogole irytuja mnie takie durne pogawedki, masz chlopca, to teraz dziewczynka, a jak masz dwojke, to juz Ci wystarczy. Brrrr... Niech sie ludzie lepiej na sobie skupia, a nie na cudzych dzieciach.

Mnie tez drazni jak ludzie mowia wlasnie masz chlopca, to teraz dziewczynka, albo ja bym chciala koniecznie dziewczynke i takie tam. To nie sklep, ze wchodzisz, wybierasz i wychodzisz. W dzisiejszych czasch, kiedy niekiedy ma sie trudnosci z zajsciem, a potem donoszeniem ciazy, kiedy dzieci rodza sie z tak przeroznymi chorobami, to jedyne czego mozna chciec, to szczesliwie donosic i urodzic zdrowe dziecko...

Dzień dobry wszystkim:) co do mdłości, to mnie dopadaja rano i wieczorem. A macie jakies sposoby na mdłości w środkach komunikacji miejskiej? Dotarcie do pracy to teraz dla mnie nie lada wyczyn ;)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzisiaj Mamy &&&

Ja przez mdłości jestem dosłownie ledwo żywa. Od dwóch tygodni są z każdym dniem coraz silniejsze i nie mijają ani na chwilę. Od kilku dni nie jestem w stanie nic zjeść. Próbowałam już chyba wszystkiego i jedynie kiedy wypiję miętę moge choć na chwile zapomnieć o mdłościach no ale jedzenie odpada bo wymiotuję dosłownie wszystkim. Zaczęły mi się też omdlenia no ale nic dziwnego skoro mój żołądek nie przyswaja niczego :-( O zapachach to już nawet nie wspominam. Najgorsze jest to kiedy słysze o przypadkach, kiedy takie mdłości wcale nie odpuszczają tak szybko. W piątek mam kolejną wizytę i chyba muszę interweniować bo w ciągu tygodnia schudłam już dobre 3kg. Słyszałam, że w ekstremalnych przypadkach można dostać coś na zahamowanie mdłości.

BIGBI poza domem mam Gaviscon w tabletkach a w domu Gaviscon w syropie. Poki co pomaga na mdlosci :-) nieraz wychodzac z domu mam tez landrynki mietowe czasem starcza ze sie obejdzie bez Gavisconu

Witam się wtorkowo :)

produkcja pełną parą :szok: ale nadrobiłam dałam radę :)

to tak po pierwsze ritta prosiłam o pokazanie ciuszków i chyba jako jedyna nie widziałam zdięć nie umiem ich znalesc:( a tu dziewczyny mówią żę lasencja z Ciebie jak się patrzy :)

candy suknia piękna tylko właśnie gdzie ją założyć ?? :p

pisałyście o rodzeństwach ja mam w sumie 4 rodzeństwa starszego brata młodszą siostrę i 2 małych braci :) mama zaszalała przed 40 :)
ale cała rodzina mieszka w uk tutaj zostałam tylko ja z tata i babcią reszta poleciała więc z młodszymi braćmi wogóle kontaktu nie mam widzimy się pare dni raz na 2 lata.. ale starszy brat za to przylatuje byłam w szoku bo chciał być w polsce w trakcie mojego porodu ale niestety mała za póżno wyskoczyła :) był na chrzcinach na naszym ślubie na roczku NAtalki a nie spodziewałam się że tak się zżyjemy :) siostra to szczyga 17 lat w tym roku więc robi się dorosła i coraz więcej ma do powiedzenia i pyskowania ale też z jednej strony ją rozumiem :) mój M ma brata młodszego dogadują się chociaż mody bardzo szybko strzela fochy wystarczy zwrocić uwagę.. ma 24 lata w tym roku a zachowuję się jak dzieciak :p ale jak coś się dzieje to są razem .. dlatego my też chcemy mieć dwojkę dzieci myśle że na 3 się nie zdecydujemy no ale to akurat czas pokaże hehe :)

za wizyty trzymam kciuki &&&& EM Ka czekam na dobre wiadomości :)

no właśnie gohson i denka znikły... odezwijcię się mamuśki :)

więcej nie pamiętam, a i tak się rozpisałam :)

edit. soniafanka masz rację zgłoś się do lekarza są specjalne leki na mdłości w poważnych przypadkach a twój wydaje mi się taki włąśnie jest ... :)

Ostatnia edycja:
U u tesciow juz jest 10 wnuków i w tym roku dwa kolejne sie urodzą. tam to bywa wesoło. .
u moich teściów jest już 12 wnucząt, nasze będzie 13 :pJejj mdłości mnie męczą niesamowiecie, wszystko śmierdzi, apetyt zerowy ( tu chyba powinnam się cieszyć ). Ciszę się że teraz trwają ferie, odpadł mi na chwilę obowiązek odprowadzania młodego do szkoły i mamy leniwe poranki.

reklama
Ja w rozsypce, wczoraj wieczorem odeszła moja ukochana psica....cala noc płakałam, rzygałam....teraz siedzę pale, pije kawę płacze i wymiotuje z nerwów...mam dzisiaj wizytę pierwsza u lekarza, może uda mi sie ogarnąć i tam doczłapać...życie jest tak cholera nie sprawiedliwe ze to sie w głowie nie mieści :(

Do góry