reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Oj tam dziewczyny sobie zartowaly ;) poza tym Ritta na drugi raz wsatwisz foto na manekinie xxl to od razu sie lepiej poczujemy. Ja to napewno swojego foto nie wstawie bo ja juz przed ciążą miałam "brzuszek" i to nie taki drobny :D
Ale co tam, mam bogata osobowość :D

Zabieram się za mój chlewik w domu. Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce... ehhh

reklama
Amaliee ja wazylam moze 2 kg wiecej kiedy szlam Dudusia rodzic niz teraz , wiec rozumiem co czujesz. Mnie też tak strasznie wydelo. Pomimo ze mam trochę kg na plusie to i tak mi ten brzuch nie wychodził za linie biustu a teraz ten żelowy pas urządza sobie wędrówki poza zakazana linie biustu. Az sie boje jak będę wygladac w 9 miesiącu. Jak orka :D

Ritta dziękuję kochana :* naprawdę śliczną masz figurkę taką akurat :) ciuszki super :) bedą też fajnie na brzuszku wyglądać :) a te nogi no no.. :) :) ja nogi zawsze miałam takie kiciary nawet jak brzuszek płaski był to mam taki kształt nogi i mięśni że i tak i tak nigdy takich nie miałam :( ale trzeba siebie akceptować :) no niestety :)

wg to przywitałam się z wami wtorkowo a dziś środa hehe.. leca mi dni przez palce normalnie :)

Dziewczyny nie będzie tak źle, założymy sobie później wątek odchudzających się mamusiek i razem zrzucimy nadbagaż:tak:

Dobra idę się brać za sprzątanie sypialni, bo się zaraz tu rozsiądę i nic nie zrobię:-D

właśnie póżniej będziemy razem walczyć z dodatkowymi kilogramami :) teraz trzeba dbać żeby za duzo nie przytyć i już:) mam w planach przytyć do 12 kg jak z corką :) hehe wszystko poszło w cycki i brzuszek nogi mi wyszczuplały troszeczke i ramiona.. ogolnie ramiona mam bardzo masywne.. i nie pasują do całej reszty...

trzeba jakoś wyglądać 16 sierpnia mamy jedno wesele od przyjaciół a 6 września od znajomych :) w sierpniu pójdziemy napewno ale z wrześniem zobaczymy jeszcze.. jeszcze mieliśmy na 23 sierpnia też do znajomych ale to z kasą by się ciężko wyrobić szło.. niestety..

Ostatnia edycja:
no przecież wiadomo że nie mam zamiaru się głodzić.. ale tak bym chciała :) w ciąży z corką np od początku do 7 miesiące nie umiałam patrzec na słodycze.. a od 7 codziennie musiałam zjeść snikersa bo inaczej nerwy miałam takie że pozabijać mogłam... :D wcale nie dbałam o to żęby mało przytyć bo jadłam normalnie i praktycznie wszystko :p i dużo owoców i warzyw..:)

właśnie póżniej będziemy razem walczyć z dodatkowymi kilogramami :) teraz trzeba dbać żeby za duzo nie przytyć i już:) mam w planach przytyć do 12 kg jak z corką :) hehe wszystko poszło w cycki i brzuszek nogi mi wyszczuplały troszeczke i ramiona.. ogolnie ramiona mam bardzo masywne.. i nie pasują do całej reszty...

Ja też chciałabym przytyć max 12 kg:tak: Z córką przytyłam prawie 20 :zawstydzona/y: Po 5 miesiącach wyglądałam jak dziś, ale nie przyszło łatwo, dieta + siłownia.
Ja myslę, że można w jakimś stopniu kontrolować wagę w ciąży. Wiadomo, że jak się będziemy opychać słodyczami i jeść 2 obiady dziennie to będzie kiepsko, ale jak się je rozsądnie to (mam nadzieję) będzie ok.
Przestrzegam przed owocami w dużych ilościach. Moja koleżanka właśnie na owocach przytyła dość dużo, aż ją lekarz opieprzył. Chciała dobrze dla dzidziusia ale niestety tam dużo cukru.

Witam Was dziewczynki :-D

Ja już po badaniach, mocz, krew, wyniki jutro, jutro też mam cytologię więc wyniki z dziś odbiorę.
Mocz miałam w pojemniczku w woreczku, dałam położnej na biurko, miałam rozpakować i się okazało, że jakaś słaba nakrętka to jeszcze dostałam zj...bki, że jej biurko osikłałam :zawstydzona/y: ajjjajj ;-)

Chciało mi się dziś słodkiego, właśnie na śniadanie opędzlowałam kubek budyniu czekoladowego, batonik musli i kilka ciach rozetek z cukrem, teraz mi niezbyt dobrze, za dużo....

Mnie tez drazni jak ludzie mowia wlasnie masz chlopca, to teraz dziewczynka, albo ja bym chciala koniecznie dziewczynke i takie tam.

Heh od razu przypomina mi się siostra, która pierwsze dziewcko miała chłopca a koniecznie chciała mieć dziewczynkę, to mój szwagier mówił, że do łóżka nie idzie z żoną a z kalendarzem :-D ale "wyszła" córeczka, moja chrześnica ;-)

A ja myślę ze można nie roztyc się ale to jest cholernie trudne. Po pierwsze zależy to od czynników genetycznych, ja mam skłonności do szybkiego tycia co nie ma nic wspólnego z przemiana materii, która jest świetna.
Wiadomo że tłuszcz się nie robi ze zdrowego jedzenia tylko z grzeszkow no ale czasem ciężko odmówić sobie czegoś co za nami chodzi, albo nie rzucić się dziko na jakiegoś fast fooda. Ale podobno można i niektórym się udaje.
Słyszałam ze na grupach slimming world są babki w ciąży którym się udaje nawet pare kg zrzucić pod opieką lekarza oczywiście. Ja póki co próbuje zdrowo się odzywiac ale boje się tej końcówki :)

reklama
witam sie dzisiaj :)
, wlasnie miłka do przedszkola i po 2 pączki:szok::-D:-D:-D

furciaczku piesek ze starości??? smutno :( mój odszedł ale niestety nie ze starości 4 lata temu

Ostatnia edycja:
Do góry