reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Oo co ja widze. Schiran powodzenia!.
Wlasnie wrocilam od internisty, jea dal zwolnienie od dzis do czwartku ( w piatek mam przyjecie do szpitala ) i dowiedzialam sie ciekawej rzeczy, po terminie porodu jak bierze sie zwolnienie od gina to i tak potem odliczaja je od macierzynskiego, a jak sie bierze zwolnienie po terminie od internisty to nie odliczaja go od macierzynskiego. Jakas masakra. Dzis pobolewa mnie brzuch i sie mocno napina ze az Liwki nie czuje dobrze. Jejku mam nadzieje ze cos sie u mnie ruszy, wreszcie jakies obiawy a nie zupelna cisza.

reklama
no no no Emka wróżko skoro rzekłaś, że jak wskoczę na chłopa to poród będzie jeszcze dziś to nie ma rady muszę go raz dwa wykorzystać chociaż nie mam ochoty ;/ :p

Bubbles - jeszcze kilka dziewczyn oprócz wymienionych przez Ciebie : furciaczek, dorcia8284, justi123, aiwpa, Marysia77 i aureolcia. Naliczyłam 18, no bez Shiran to 17 będzie :D

shiran - kciukasy zaciśnięte oby dzidziuś wyskoczył jak żabka :p

Wiem ze juz byl temat poruszony ale... dziewczyny ktore urodzily ile tej wydzieliny jest po tygodniu? Bo u mnie wczoraj spokojnie cienkie podpaski starczaly a dzis poza taka "watrobka" rano to wkladki wystarczaja, to tak jest? To juz koniec?

Nie ;) Mi polozna powiedziala ze w moin przypadku po cc powinno to trwac ok 3 tyg. Po SN pewnie dluzej. Jesli wydzielina jest za krotko to moze byc to niepokojacy sygnal. Ale czasem jest taka chwilowa przerwa.
U mnie jednego dnie wkladka czysta a drugiego troszke wydzieliny ale juz takiej jakby osocze.

Shiran powodzenia !

Alicjaaa no ja podliczyłam te które byłam pewna, że wciąż w dwupaku, bo się ostatnio udzielały:-D Wiedziałam, że coś mi za mało wrześnióweczek wyszło:) No i dokładnie, Shiran już nie liczymy, bo ona w trakcie:D

Swoją droga ciekawe co u Furciaczka, bo już się dość dawno nie odzywała, może już tuli maleństwo:)

Ostatnia edycja:
Hejka :)
Ja już po ściągnięciu szwów. Mały grzecznie śpi a my oglądamy meczyk.

Alpine ja też odbijam zazwyczaj, chyba że się nie odbija przez jakiś czas to daję sobie spokój. W szpitalu w sumie nie kazali odbijać Tylko kłaść na boki, ale ja mam wrażenie że małego czasem coś jednak kręci po brzuszku jak mu się nie odbije… Jeśli chodzi o krwawienie to ja po 7 dniach mam takie słabe na cieńką podpaskę. Ale przy cc to zależy po prostu jak wyczyścili- im lepiej tym krótsze krwawienie.
Shiran trzymam kciuki!!!
Joan a na jakiej niby podstawie mają doliczać chorobowe do macierzyńskiego? Moim zdaniem ktoś Ci bzdur naopowiadał.

reklama
Tak dzis powiedziala lekarka i dlatego kobiety po terminie przychodza do niej-internisty po zwolnienie a nie do ginekologa. Ogolnie to mnie to malo interesuje wazne ze mam zwolnienie a to czy mi zabiora z macierzyńskiego czy nie to niewazne bo i tak zostaje dluzej w domu.

Do góry