reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
wesolutka to tylko odliczać dni i córcia będzie z wami ;)
maddlena mi nie poleciała jeszcze nawet kropelka więc zobaczę po porodzie jak to się rozwinie. A że u Ciebie przestało lecieć to pewnie też nic strasznego.
Bubbles ja też nie mam zbyt wielu zajęć więc korzystam z ostatnich tygodni i czytam książki czasami coś oglądam i spacerki chyba nic nam nie pozostało skoro wszystko gotowe ;)
Alicja ja też nie mam gotowej torby, chyba się zmobilizuję po ostatniej wizycie którą mam w środę i dokończę pakowanie torby. Bo dla synka jeszcze nic nie spakowałam.

choco super, że już w domu, a teraz z dnia na dzień będzie lepiej

shiran mnie też już takie latanie po sklepach męczy

maddlena to ja będę miała to samo, wcześniej wstawanie i ogarnianie obu i do przedszkola

alicja ja myślałam, że to tylko ja zostałam z torbą, a tu proszę. Co do zmywarki to sypiesz sól i płyn nabłyszczający i tak uzupełniasz to jak juz ci będzie wyświetlało, że trzeba, a do każdego mycia dajesz dodatkowo tabletkę, ja używam Finisha i mogę ich polecić. Kiedyś spróbowałam somata, ale dziadostwo straszne.

wesolutka, to ty następna widzę

bubbles a no właśnie, bo od dzisiaj to oficjalnie wrześniówki

kara, maddlena u mnie to w ogóle nic nie leciało i nie leci, aż się zastanawiam co z tego będzie

Co do zmywarek to niestety ale ja jedynie mogę polecić dobry płyn do naczyń i gąbeczkę :) hehe nasze mieszkanie jest o tyle małe że zmywarka tylko na balkon już wejdzie :)

Moja torba jeszcze też nie dokońca dopakowana tzn sztućce kosmetyki papier jeszcze wrzucić trzeba więc już pierdoły...:)

a co do siary to ja też ostatnie pare dni nie miałam a dzisiaj znowu poleciało :) aż musiałam troszkę sama wycisnąć bo piersi bolały...
także to chyba nie zalezy od niczego :)

ania// - no u mnie nie do końca tak było, niestety dwa dni po porodzie ani kropli z piersi, mała przez cewnik karmiona, butelką czym się dało i tak mi mocno zleciała na wadze ;/ potem faktycznie ruszyło, ale pierwsze dni była masakra.
mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej i "trysnę jak fontanna" :pPP jak tylko Agatka się dossie ;) :-D

Ann_ coś czuję, że będzie nam się teraz strasznie dłużyło, bo wszystko gotowe to nie ma żadnego konkretnego zajęcia:sorry2:
U mnie też siary brak, ale mam nadzieję, że po porodzie się wszystko rozkręci;-)

Alicja no tak też bywa ... trzeba myśleć pozytywnie :)

Oj będzie się dłużyć teraz jest najgorszy okres dla nas :) a ile nerwów przed nami że jedne dzieciaczki chcą wychodzić a nasze nie :) hehe

reklama
Kuźwa wzięłam się za golenie przed jutrzejszą wizytą i się zacięłam :/ teraz krwawię i tak oceniam skąd to faktycznie leci.. ajjj chyba dam sobie siana już z tym i niech mnie jakaś w szpitalu piguła ogoli :/

Ja do tej pory z siarą miałam tak, że jak naciskałam na sutek to tak po 2-3 kropelki a z drugiej max jedna, a jak bez stanika się położyłam na boku to leciało ciurkiem. Teraz bez stanika ani rusz a jak naciskam to już mniej tej siary się wydobywa.

Do góry