reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

cześć, wpadłam przed snem żeby obczaić czy któraś się wypakowała ;P

kama - nie martw się, jakby nie było to w ciągu dwóch tygodni urodzisz :) ja mam brzuch nisko od początku ciąży natomiast od połowy 8 miesiąca zaczęła dokuczać mi zgaga, i mała przecież mi nic nie uciska, nawet nie kopie po żebrach, ja dostaję strzały dużo niżej :p więc dla zgagi nie ma reguły.. nie stresuj się i nie denerwuj bo na pewno na to jeszcze przyjdzie czas, odpoczywaj póki możesz, a że brzuszek nisko? nie ma reguły, może Ci opaść w ciągu godziny i już, różnie bywa, każda z nas inna jest.

DOODA - powodzenia kochana i jak najszybciej dochodź do siebie, wyśpij się w te ostatnie nocki :)

Joani - ciesze się, że dałaś cynk jak się macie, życzę dużo zdrówka dla Franusia i dla Ciebie.

Olinka - ale to jest bezsens z tym zwolnieniem, przecież w ciąży możesz mieć z różnych powodów zwolnienie, np z powodu obrzęków, które utrudniają Ci chodzenie albo chociażby z powodu grypy, ten ginekolog kręci i tyle. Oby rodzinny wystawił, a najlepiej bierz się za rodzenie :)

Ja nadal zestresowana pierwszym dniem Majusi w nowym przedszkolu, moja pieciolatka zapowiedziała mi, że będzie ryczała, bo jak się człowiek wstydzi to musi ryczeć a po drugie boi się, że będą zmuszać do jedzenia a ona w śniadaniówce kanapki mieć nie chce tylko gofra. Masakra, horror mieć takiego niejadka w domu.
no i koniec spania do 8:30 - 9:00, jutro budzik na 7;00 ;(((((((((( chyba się zapłaczę.

dobranoc

reklama
Doda kochana duzo spokoju jutro i pojutrze to po to by powitać dzidzie ;*** powodzenia!

Alicja tylko Ty bądź twarda jutro ;)

Powodzenia wszystkim mamom przedszkolaków i 1klasistow ! ;)

Wesolutka wiec zycze przyjemnego snu i porannych skurczy ;) i duzo zdrowka dla Oli !

Madlena a kiedy u Aniaam a kiedy miał byc ordynator dzis czy jutro ?
Jak Antek resztę dnia ?

Olinka nie stresuj sie niepotrzebnie praca tydz w ta czy w ta potem to juz dużego znaczenia nie bedzie miał, jesli czegoś bedziesz szukać a nóż cos Cie oświeci i założysz cos swojego i bedziesz pracować przy maluszku ;)

Kam nie panikuj wszystkie chciałybyśmy miec maluszki przy sobie ale nie nakręcamy sie niepotrzebnie one same wiedza kiedy beda gotowe wyjsc ;)

Ja tam byłam pewna ze urodzę w ten weekend ale dotarli do mnie ze dupka dalej biorę wiec moze niekoniecznie , jutro przerywam branie na swoja odp, a we wtorek mam wizytę wiec sie dowiem czy te moje klucia i skurcze to cos zwiastują czy nie...

No nic spijcie dobrze brzuszki i mamuśki ;*

Dzień dobry :)

Wyprawiłam męża do pracy zjadłam kanapkę wypiłam kawkę i zastanawiam się co robić dalej.. czy się położyć czy co...?

Wesolutka skurcze są ??:) Jak Oleńka w nocy?? biedactwo tak się męczyć musi ;/ zdrówka :*

Kama spokojnie żadko co dziecko się rodzi w terminie.. niestety musimy przyjąć te 42 tygodnie.. już nie wiele zostało
:)

Emka jak dupka bierzesz to poród raczej nie wypali :) odłoż i zobaczysz co sie będzie działo w szczegolności że już jutro wizyta :)

Aniamm mówiła że dopiero dziś ordynator będzie i dostanie termin cc.. wczoraj szukała swojego lekarza żeby jej pomógł z bólami.. jakoś tak to było :)

Alicja kochana dużo siły &&& :* mam nadzieję że mała jednak odpuściła szał przed pójściem do przedszkola i zje ładnie śniadanko z innymi dziećmi :)

Dooda powodzenia i kciuki za Was &&& czekamy aż wrócicie już rozpakowani :)

Olinka.. ja nie kumam czegoś mnie się zawsze wydawało że zwolnienie do dnia porodu to zwolnienie DO DNIA PORODU... a nie do dnia terminu... oby dało się załatwić && :)

Która dziś rodzi?:D

Nic idę się położyć jeszcze na chwilkę :)
miłego... :*

witajcie:)

Ala na pewno Maja da sobie rade (znam zieci w jej wieku ktore ida teraz do szkoly jako 6 latki - sa z konca grudnia )

ania, Emka - wyspalam sie :D Ola pare razy to sie smiala to jojcyla przez sen - ale to raczej z nadmiaru emocji niz bolu oczka. Jeszcze spi, wiec ciezko powiedziec jak wyglada gdy je otworzy. Ale na pewno powieka nie jest juz czerwona i opuchnieta. skurczy brak :p takze zbieram sie na wizyte :p na ktorej pewnie uslysze - szyjka dluga wszytsko pozamykane :D:D:D
Ja nie wiem ale moj maz oswiadczyl ze jedzie ze mna :/ bo jakby mnie skurcze wziely w drodze to bedzie nieciekawie, a poza tym tyle bylo wypadkow gdzie zginela kobieta w 9 miesiacu ciazy pfff
i zadne tlumaczenie moje nie pomaga...

Dobrego dnia Dziewczyny!!

P.S no i mamy wrzesień :)

dzień dobry ;)

Życzę udanego dnia i dużo cierpliwości mamom pierwszaków i przedszkolaków ;)

No i u nas słońce już uciekło, pochmurnie, a w nocy padało. a taka ładna niedziela była. Ciekawe ile maluszków w tym tygodniu przybędzie ;-)

I cóż tu robić spać już nie mogłam bo włączała mi się jakaś faza że na wizycie dowiem się, że coś jest nie tak, bo jak można tak całą ciążę bez żadnego problemu przechodzić, to zbyt idealne, no i było po spaniu, jak sobie milion scenariuszy w głowie zaczęłam układać.

Emka co to dupek ? :D
No nic miłego dnia i dooda powodzenia w szpitalu, czekamy na wieści ;)

Dzień dobry :)
Ja wstałam na siku i jakoś nie mogę już zasnąć... Nie mam planów na dziś więc trzeba będzie coś wymyślić...

Wesolutka dobrze że mąż się martwi- nie narzekaj tylko to wykorzystaj ;) powodzenia na wizycie!

Wszystkim szkolnym mamusiom życzę mało stresu i dużo radości!

Właśnie, właśnie skoro mamy wrzesień to można zacząć szaleć z rozpakowywaniem się ;) tylko jak nasze maluchy przekonać do tego? ;) ja już nie mam pomysłu na mojego więc się poddaje... Zobaczymy co moja dr powie jutro...

Idę robić jakieś śniadanko :)

Joani martwilysmy sie wszystkie, kciuki za franka, zebyscie szybko byli razem w domku &&&
Wszystkie mamy pierwszakow i przedszkolakow - poradzicie sobie i dzieciaki predzej czy pozniej tez ;)
Amalie rozumiem dokladnie Twoja sytuacje, ale jestes "na swoim" i to jest cos co jest super, jeszcze troche i pozbedziesz sie wszystkich fachowcow, dokonczycie wszystko i nic tylko odpoczac i czekac na rozwiazanie:) u mnie remont nie ma szans skonczyc sie przed porodem a ciagnie sie od lutego:(
U mnie wlasnie czkawka :) wczoraj bylam calutenki dzien na nogach, ani pol skurczu nic nie boli- w srode wizyta jestem strasznie ciekawa co i jak tam na dole :p

Ostatnia edycja:
I dupa z leżenia nici... zasnąć już się nie dało :)

Wesolutka dobrze że nocka spokojna :) uwielbiam gdy dzieci śmieją się przez sen :)

Ann dupek to duphaston tabletki na podtrzymanie :)

Amellie oj... widzę kryzys.. będzie dobrze jeszcze chwila i wszystko sobie poukładacie :) szkoda mebli no ale co zrobić.. za jakiś czas ogarniecie i to :)

alpine hehe ja jak cały dzień sie ruszam chodzę i wg to nic nie boli a jak poleże dłużej to nagle skurcze... haha to dopiero polityka :D

Kara no właśnie jak dzieciaczki przekonać??:)

pierwszy dzień szkoły/przedszkola to musi być przeżycie :)

A my jak się nie rozpakuję do weekendu to w sobotę idziemy na ślub obiad i ciacho weselne.. para młoda żyć nam nie daje i proszą żebyśmy choć na chwilę przyszli... więc jak synuś się nie zdecyduję wyjść to idziemy :D teraz myślę w co ubrać NAtusię.. no i jakiś mały prezent trzeba wymyśleć.. bo z kasą kiepskawo...

powodzenia na wizytach :)

reklama
Witajcie
No i mamy wrzesień, możemy rodzić wszystkie na raz:-D
A tak poważnie to ja bym już mogła na dniach, dzisiaj w ogóle prawie nie spałam, bo tak mnie biodra bolały i uwaga, uwaga, wczoraj spakowałam torbę do szpitala:-D

A dzisiaj już zawiozłam małego do przedszkola, w planach obiad do ugotowania i posprzątanie mieszkania, ale jakoś na razie ciężko mi się zebrać.

EM_Ka
moje skurcze i kłucia niczym nie zwiastowały, a przed wizytą spodziewałam się, że usłyszę, że to już, a tu nic:-D

Olinka bo teoretycznie tak jest, że lekarz może ci wystawić zwolnienie tylko do dnia kiedy masz planowany termin porodu, praktycznie te parę dni można naciągnąć, ale to zależy już od lekarza

Do góry