reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2014:)

Hej dziewczynki,
chciałam sie z Wami pożegnać, jutro na 7 stawiam się w szpitalu, naprawdopodobniej CC będę miała we wtorek, jak tylko będę po to się odezwę, gdybym miała problem z netem napiszę SMS, trzymajcie za nas kciuki, trochę się boję,ale musi być dobrze.Ja za Was też trzymam kciuki, wszystkimw terminie życzę szybkiego i bebolesnego rozwiązania:-)

Do usłyszenia !!!!

reklama
Dzisiaj mija mój termin porodu z usg, mogę sie pocieszyć jeszcze tym ze drugi termin ten z OM to 4 września więc jeszcze niby 4 dni mam żeby urodzić w termińie. Dzisiaj spotkałam kolejna osobę która stwierdziła ze brzuch jeszcze wysoko:crazy: do tego od dwóch dni męczy mnie zgaga, cała ciążę nie miałam nawet przez moment tego problemu, dzisiaj sie specjalnie nie najadlam a zgaga i tak męczy. Więc nie wiem czy ten mój maluch dopiero sie podnosi do góry jak powinien już dawno zejść na dół. Irytacja i dół ogólny.

No właśnie,, martwiłyśmy się o Was. Ale masz rację, kiedy cos się dzieje, to nie ma sie głowy do innych rzeczy, myśli się o dzidziusiu.
Również życzę dużo zdrówka Franusiowi, oby jutrzejsze badania wyszły w porządku.
Tobie również szybkiego powrotu do formy.

Kama nie obraź się, ale chyba za bardzo się nakręcasz. Wiesz przecież, że ciąża może trwać do 42 tyg, więc ze spokojem, jeszcze masz czas.
Każda z nas mówi, że chciałaby już, ale nie ma co szaleć. Maluszek wyjdzie, kiedy będzie gotowy. A we wróżby z kształtu, wielkości, czy wysokości brzucha co do terminu porodu, to też nie ma reguły. Każdy brzuch inny.

Ostatnia edycja:
Joani dobrze, że się odezwałaś bo naprawdę się martwiłyśmy o Was. Ale dobrze już wiedzieć co u Was. Franuś na pewno szybciutko dojdzie do siebie i niebawem będziecie mogli tulić go w domku :)

Dooda ściskam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze!

Kama mi też dziś mija termin z USG, jutro z OM. A tu na razie nic się nie dzieje i brzucha też nie mam jakoś nisko. Więc nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać.

W ogóle to strasznego doła mam dzisiaj w związku z tym porodem. Dopada mnie chyba paniczny strach przed tym, a poza tym muszę teraz załatwiać to zwolnienie, prosić się o to. Mam taką sytuację, że pracodawca nie przedłużył mi umowy jak mu powiedziałam, że jestem w ciąży, więc mam ją przedłużoną do dnia porodu. Dlatego nie chcę wcześniej brać macierzyńskiego, bo każdy dzień się potem dla mnie liczy. A jeśli internista nie wystawi mi tego zwolnienia to będę zmuszona do macierzyńskiego :-( No albo do powrotu do pracy, ale tego jakoś sobie nie wyobrażam teraz :p Jakoś tak przybija mnie to wszystko...

dooda trzymamy kciuki za was, oby wszystko poszło gładko i byście szybko tulili dzidziusia ;)
Olinka nie martw się jakoś uda ci się na pewno załatwić to zwolnienie, będziesz się martwiła jeśli się nie uda, ale nie martw się na zapas, a może twoje dzieciątko się do jutra zdecyduje ;) tego Ci życzę, głowa do góry ;)

Dooda trzymam kciuki!

Kama a probowałaś sposobu Karki: rower o lesie, przytulanki+ lepienie pierogow? ;)

Olinka jakaś masakra z tym zwolnieniem :/ twój lekarz na pewno nutę ma racji w tym zakresie no ale jak nie dał to sobie nie stworzysz ;/ trzymam kciuki żeby internista zachował się jak człowiek i wystawił Ci zwolnienie...

Aniaam się odzywała?

Ann, Kara - dzięki za słowa otuchy. Odnośnie tego zwolnienia to wyczytałam gdzieś, że lekarze nie chcą po terminie wystawiać, bo ponoć wcześniej jak wystawiają zwolnienie to powodem jest możliwość przedwczesnego porodu, a po terminie nie ma już mowy o "przedwczesnym porodzie", dlatego mówią, że nie ma podstaw. I pewnie znajdzie się taki, który po prostu wpisze jakiś inny powód, ale wielu właśnie wtedy odmawia i mówią żeby iść na macierzyński. Chore to, ale cóż. Zobaczymy co jutro załatwię. Oby jakoś się udało.

witajcie :)

melduje sie w dwupaku nadal. Ola chyba troszke lepiej, chociaz zobaczymy po nocy czy tez bedzie miala opuchniete to oczko i czerwone.. tak mi jej szkoda, bo strasznie placze przy zakrapianiu, a musimy to robic 6 razy dziennie :/
Jutro wizyta, szcerze chcialabym sie dzisiaj porzadnie wyspac i wstac rano obudzona skurczami :) Tymbardziej ze babcia zamowiona do Oli na 8 ;)

Dooda, powodzenia. Czekamy na kolejnego maluszka.

choco, katka witajcie w domku :)

Kama, ale nie masz sie czym stresowac, przeciez nie jestes jeszcze po terminie! A tymbardziej termin wg usg jest niemiarodajny. Zreszta zmienia sie wielokrotnie bo maluchy rosna bardzo indywidualnie.

Dobrej nocy dziewczyny. Ja zmykam bo padam!

Olinka, bardzo dziwne tlumaczenie. Przeciez Zus nie wie ktory to tydzien ciazy hehe, a to on wyplaca kase (bezposrednio do nas lub przez pracodawce). To jest identyczna sytuacja jak np. w 36 tyg dostajesz l4 na 4 tygodnie, a urodzisz w 38. To po prostu jest korekta swiadczenia wg aktu urodzenia. Jesli swiadczenie wyplaca zus to wystarczy tam zadzownic i wyslac mailem skan...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry