reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Właśnie skończylysmy jedzonko :) a ja już nie usne bo w ogóle kiepsko tutaj śpię..

Co wiecej.. Piersi bolą, są ogromne, pokarm jest.. Rozumiem że te grudki w nich to ten zastój o którym rozmawiacie? Bo ja to jeszcze zielona w tym temacie :)
Zainwestowalam póki co w kapturki bo trochę mnie Gwiazda pogryzla pierwszego dnia :/

Ciekawe co tam u Soni..
I co u Joani..

Już niedługo wszystkie o tej porze będziemy konwersowac ;) taka przyszłosc przepowiadam :)

Miłego dnia Kochane :)

Ja po prysznicu... z cycami troche lepiej chociaż rewelacji nie ma... samej ciezko to robic... czekam na wizyte i obchod i zobacztmy o ktorej nas wypisza...

Sonia napisała SMS ;)
Urodzilam o 5:30. Aleks jest przeslodki i idealny. Parlam podobno tylko 10 min.. :-) jestesmy przeszczesliwi i padamy ze zmeczenia. :)

;)))) witamy Aleksa ;)))

reklama
jej... teraz to ja już się zaczęłam telepać na całego... jeszcze sekundę temu z soniafką rozmawiałyśmy o lękach... mój synek będzie Alek, jej jest Aleks... i już go ma przy sobie... lada chwila też to przeżyję a wydawało mi się to tak odległe a ja mam maks dwa tygodnie do terminu...

choco te guzki i zgrubienia to zastoje. Jak je będziesz masować to rób to w kierunku do sutka. Bo kanał sobie przebiega tak, że ma ujście w sutkach i aby się tych zgrubień pozbyć musisz się tego zastałego mleczka pozbyć. Z czasem człowiek nabiera wprawy. Na początku będą Cię szczypać sutki to normalne. Smaruj je swoim mlekiem, bepanthenem, przecieraj delikatnie np. mokrymi chusteczkami. Jak nie zahartujesz sutka to będziesz musiała z kapturka korzystać cały czas. Po dwóch tygodniach cycochy się przyzwyczajają do ciągłego ssania i się uodparniają. Zostaw może sobie na gorszy ból te kapturki ;)

ja masaż zawsze robiłam tak, że prawą ręką łapałam pierś od strony pachy a lewą masowałam miejsce przy miejscu kciukiem. Masaż poolegał na tym, że zgrubienie starałam się najpierw rozbić a potem od zewnątrz do sutka ściągałam te mleko. Mam nadzieję, że zrozumiałaś opis :p

Ostatnia edycja:
Do góry