reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Właśnie skończylysmy jedzonko :) a ja już nie usne bo w ogóle kiepsko tutaj śpię..

Co wiecej.. Piersi bolą, są ogromne, pokarm jest.. Rozumiem że te grudki w nich to ten zastój o którym rozmawiacie? Bo ja to jeszcze zielona w tym temacie :)
Zainwestowalam póki co w kapturki bo trochę mnie Gwiazda pogryzla pierwszego dnia :/

Ciekawe co tam u Soni..
I co u Joani..

Już niedługo wszystkie o tej porze będziemy konwersowac ;) taka przyszłosc przepowiadam :)

Miłego dnia Kochane :)

Ja po prysznicu... z cycami troche lepiej chociaż rewelacji nie ma... samej ciezko to robic... czekam na wizyte i obchod i zobacztmy o ktorej nas wypisza...

Sonia napisała SMS ;)
Urodzilam o 5:30. Aleks jest przeslodki i idealny. Parlam podobno tylko 10 min.. :-) jestesmy przeszczesliwi i padamy ze zmeczenia. :)

;)))) witamy Aleksa ;)))

reklama
jej... teraz to ja już się zaczęłam telepać na całego... jeszcze sekundę temu z soniafką rozmawiałyśmy o lękach... mój synek będzie Alek, jej jest Aleks... i już go ma przy sobie... lada chwila też to przeżyję a wydawało mi się to tak odległe a ja mam maks dwa tygodnie do terminu...

choco te guzki i zgrubienia to zastoje. Jak je będziesz masować to rób to w kierunku do sutka. Bo kanał sobie przebiega tak, że ma ujście w sutkach i aby się tych zgrubień pozbyć musisz się tego zastałego mleczka pozbyć. Z czasem człowiek nabiera wprawy. Na początku będą Cię szczypać sutki to normalne. Smaruj je swoim mlekiem, bepanthenem, przecieraj delikatnie np. mokrymi chusteczkami. Jak nie zahartujesz sutka to będziesz musiała z kapturka korzystać cały czas. Po dwóch tygodniach cycochy się przyzwyczajają do ciągłego ssania i się uodparniają. Zostaw może sobie na gorszy ból te kapturki ;)

ja masaż zawsze robiłam tak, że prawą ręką łapałam pierś od strony pachy a lewą masowałam miejsce przy miejscu kciukiem. Masaż poolegał na tym, że zgrubienie starałam się najpierw rozbić a potem od zewnątrz do sutka ściągałam te mleko. Mam nadzieję, że zrozumiałaś opis :p

Ostatnia edycja:
Do góry