reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Shiran :-D

Kurczę a ja ostatnio zrobiłam zapas pierogów, więc czym się będę ratować, żeby urodzić?:p

Animka90 jadła wczoraj biedronkowe pierogi, no i mówi, że też podziałały:tak:;-). Jeśli tylko da znać, zaraz Wam napiszę. Sama nie mogę się doczekać i ciągle sprawdzam, czy nie przysłała mi smsa.

W ogóle to jakoś mi smutno, tyle Was rozpakowanych, ja też chcę!

Nie smutaj. Jeszcze mamy czas. Katka była już po terminie, to i dobrze, że urodziła. Lepsze to niż wywoływanie oxy.
Super, że klucze się znalazły.

No właśnie, joani się nie odzywa. Wszystkie cesarkowe dały znać, tylko ona jedna nie.

Biorę się za porządki. Odkurzacz w ruch...
NO i odwieczny problem, co na obiad? Pierogów nie, bo ja chcę do poniedziałku jeszcze zostać w dwupaku. Potem to może codziennie pierogi jeść;-)...

reklama
worek sie rozpakował:-D
zaczynamy dziewczynki

gratuluje mamusią tulącym maluszki

ja bardzo zle sie czuje.....
opuchnieta jestem strasznie a potrzebuje jeszcze 2-3 dni na przygotowanie wszystkiego
pierwsza nocka już za nami w nowym mieszkanku
dziś mąż kuchnie składa
a ja mam te 2-3 dni na układanie ubrań,naczyń itp...
i jak to ogarne mogę rodzić......
jeszcze tylko w poniedziałek chciałabym dzieci ten pierwszy dzien zaprowadzić do przedszkola/zerówki

czasami tak mi źle że mroczki przed oczami mam
a ręce opuchniete strasznie i twarz...nogi jeszcze w miare

ciśnienie kontroluje

upławy coraz bardziej gęste i wczoraj już delikatnie zabarwione na różowo

Witam się porannie, po tych wczorajczysz emocjach spać nie mogłam:-(

Animka kciukasy zaciśnięte, fajnie, że się rozkręciło, czekamy na wieści.
Sonia za ciebie też &&&, obyś też juz dzisiaj tuliła maluszka.
Sawi współczuję Ci bałaganu, mi niestety nie jest dane zaprowadzić małego do zerówki, jest mi bardzo przykro:-(
Marciatko dobrze, że klucze się znalazły.

Dziewczyny mi zostały 3 dni, stresa mam jak cholera, dzisiaj planuje ubrać łóżeczka (mam dwa), na obiadek rybka i reszta czsu poświęcona mojemu 5-latkowi...

Miłego dnia dziewczyny i kciuki za wszystkie rodzące!

Joani odezwij się!

jestem! placowka lux medu do 31 sierpnia ma remont wiec nici z mojej morfologii bo nie chcialo mi sie jechac dalej :p
Ale w pon mam wizyte to sobie przy okazji zrobie (o ile wczesniej nie urodze) :)

ania, ja kolo 3 w nocy wyladowalam na sali poporodowej, a rano 7-8 moglam juz isc pod prysznic. Niby polozna sugerowala zebym poczekala na meza, ale dobrze sie czulam wiec poszlam sama :D a mowila polozna ze gdyby byl to dzien i maz asystuje to mozna od razu :)

tez jestem ciekawa co u joani, a ma ktoras do niej numer telefonu?

sawi, Basia to grzeczna dziewczynka i na pewno poczeka az Mama wszystko ogarnie.

Dooda, 1 wrzesnia fajna data :D:D

Ale sie objadlam! zaraz wieszam pranie, stawiam zupke i czekam na nowa sokowirowke, ktora ma dzisiaj przyjsc :)
kupilam marchewke, jablka, pomarancze, gruszki i juz nie moge sie doczekac soku! :) Tyle ze jak nie przyjdzie bede musiala sie meczyc ze stara :p
w niedziele mamy zaproszenie na urodziny kuzynki corki... 70 km od nas :) wybieramy sie i cos czuje ze bedziemy wracac na sygnale :D:D

Tylko napisze ze trzymam &&& za rodzace :D

I Sawi Ty koniecznie sprawdz co sie dzieje bo spuchniete nogi/rece, wysokie cisnienie i mroczki przed oczami to objawy zatrucia ciazowego. Bardzo niebezpieczne! Nie mozesz z tym chodzic!

Witajcie
No to się rozwiązało.
A mi mama przywiozła pierogi, ciekawe czy zadziałają:-D
Wybieram się zaraz na jakieś zakupy, a mój mały coś od rana dzisiaj mniej ruchliwy.:sorry2:

EM_Ka
normalne też tak mam, widzę, że jutro zaczynamy 38 tydzień to możemy rodzić;-)

Jak zobaczylam ilosc stron to wiedzialam ze ktoras ns porodowce jest :D
Animka &&&&&
Sawi to kontroluj cisnienie, ja bym juz z panika byla na ip na Twoim miejscu :(
A wiecie ze za mna pierogi chodza od tygodnia? Takich ruskich bym zjadla:-D Moze w przyszlym tygodniu zrobie, ale najlepsze ruskie to robi moj tata :D

a przez te wczorajsze porody cala noc nie spalam bo wydawalo mi sie co chwile ze mi czop odpada :) a juz porodowka to mi sie snila za kazdym razem jak usnelam :D

a teraz mi strasznie niedobrze :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dobra okna umyte pranie wisi lustra umyte jeszcze kurze i podłogi i wszystko :) :)
Smaka na frytki z dobrym ketchupem mam :)

Wesolutka no widzisz ja urodziłam o 23 o 2 wyjechałam z porodówki bo mała ciągle jadła, chciałam iść na nogach to nie pozwolili.. a jak chciałam iść się kąpać to popatrzyły jak na wariatkę...
Więc punkt 6 rano już byłam z małą u położnych zeby chwile przypilnowały i dopiero się kąpać poszłam... a jak zobaczyły że mam włosy umyte to się pytały czy napewno ze mną wszystko wporządku .. haha

Sawi też bym poszła sprawdzić dla świętego spokoju:)
Super że pierwsza nocka już za Wami :)

Mój mąż woli krokiety i tak się zastanawiam czy zamiast pierogów też zadziałają :)

Do góry