reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Kurcze mam dzisiaj jakieś plamienia, wczoraj wieczorem coś mnie brzuch pobelewal dość mocno. Dobrze ze wizyta po jutrze...jakoś dotrwam chyba, I tez mnie przeziębienie łapię , herbatke rozgrzewającą z miodem popijam.
Ktoś wie jak to z czosnkiem ? Nic mnie tak na nogi podczas choroby nie stawia jak gorące mleko z czosnkiem i miodem mmm pychota.

reklama
BubblesGirl, AanetaW -ja ten ból jak na @ to mam o różnych porach dnia (pojawia się kilka razy dziennie, trwa chwilę, przechodzi i jest raczej delikatny), ale w nocy raczej nie występuje, jedynie kłucie przy przekręcaniu się z boku na bok, tak jak już wspominałam.
A jeżeli chodzi o wątek z dolegliwościami to jestem za, dziś mnie jakoś tak w prawym uchu zaczęło boleć i nie wiem od czego.. (nie jest to ból w uchu wewnętrznym, ale w przewodzie słuchowym zewnętrznym, że tak powiem anatomicznym językiem hehe) jakby mi się coś w nim robiło, jakaś krosta czy coś, dziwne..

Ja testow papa nie będę też robić puki wszystko będzie wporządku :) jak ritta pisze dla mnie też to za duży stres by był ...

furciaczek czosnek ja najbardziej :) i syrop z cebuli czosnku i miodu jest bardzo dobry :) jakie te plamienia masz??? ja będą mocniejsze to może lepiej wcześniej iść do lekarza?? :)

Rajo nie mam pojęcia co to może być ta krostka...

bol jak na @ jest normalny na tym etapie :) mnie wczoraj strasznie pachwiny ciągły masakra.. ale to znaczy że dzidzia ładnie rośnie :)

Ciekaych rzczy się człowiek dowiaduje :D
Ja póki co, z przytulasków nie bede rezygnować. Zwłaszcza, że mężul taki milutki sie zrobił :-D
Tez sobie nie wyobrazam, zeby zaprzestac, w ogole wszedzie sie slyszy, zeby nie rezygnowac z seksu , o ile lekarz nie zabrania, no i hulaj dusza, hulaj wola, w ciazy juz jestem, wiec mozna sie cieszyc, bez gumiakowym seksem :-D

A ja tak może z innej beczki. Moja gin powiedziała żebym się zastanowiła czy chce prenatalne tylko w formie usg czy dokładniejsze. Teoretycznie nie jestem w grupie ryzyka ale powiedziała mi że jeżeli będę chciała to ona mi tak napisze skierowanie że nfz to"łyknie".
Teraz tak czytam na temat tych badań i nie wiem co ona miała na myśli bo jest kilka rodzajów nieinwazyjnych i są też inwazyjne które niosą niestety niewielkie zagrożenia łącznie z 1% poronień...
Co Wy o tym w ogóle myślicie? Któraś z Was będzie miała robione coś oprócz usg prenatalnego?

Ja sie sama zastanawiam czy robic badanie usg genetyczne w 11 tyg na przyziernosc karkowa. Ostatnio tego nie mialam, a u nas to genetyczne jest platne dla mlodych kobiet, wiec chyba sobie odpuszcze. Zadne punkcje wod plodowych ani takie rzeczy nie wchodza u mnie w gre. Sam stres zwiazany z tymi badaniami potrafi wiele zlego zrobic.

A ja juz moim facetow ogarnelam, jeden do pracy, drugi do spania, kurka kwasu foliowego nie mam jeszcze, dzis apteke o 13.30 otwieraja, no nieeeeee :no: az wstyd i sie tym stresuje, maz mi kupi dzis w miescie :dry:

Nexiss ja tez mialam ograniczac a dzisiaj paczka wciagnelam :p

Rajo a to Twoja pierwsza ciaza? Bole brzucha sa zupelnie normalne. Mnie w pierwszej ciazy bolal bardziej niz w pozniejszej i tej teraz. Tak mnie czasami wtedy bolalo ze nie bylam w stanie chodzic.

Przytulanki mozna jak najbardziej jak nie ma przeciwskazan, dzidzius jest bardzo chroniony, szyjka macicy zaczopowana i nic sie nie przedostanie ;) a co do spermy nie do srodka to tez pierwszy raz slysze...

Yyy.. mówiłam, że boli mnie tylko w nocy? Cofam to:p Właśnie mnie złapało.. :) Chyba sobie wykrakałam, ale szczerze jakoś mniej się stresuję jak mnie coś ciągnie czy pobolewa, bo wtedy wiem, że tam się coś dzieje:)

ogólnie jest tak żę sperma może powodować skurcze macicy dlatego powinno się tego unikać w pierwszym trymestrze najbardziej, a przed porodem można ile się chce bo to ułatwia poród i przyspiesza skórcze i działa jak oksytocyna :) którą się dostaję np po terminie na przyspieszenie :)

Ayni a skad jestes skoro u Ciebie badanie na przeziernosc karku jest platne?

Ania u mnie nie dzialalo :p dwa porody mialam wywolywane :)

reklama
ja tez miałam wywoływane :) hehe też za bardzo nie działało :)

wchłonełam właśnie serek wiejski z cukrem i popiłam sokiem z pomarańczy :)

Do góry