eee to chyba by musialy byc potoki meskiego nasienia z kilku chlopa, bo kiedy mojego pierwszego probowalam wygodnic to nic nam nie chcialo pomoc. Ja nie wierze w takie rzeczy, moja polozna zadnych srodkow ostroznosci nie zalecala ostatnim razem, a jest bardzo wyksztalcona kobieta z ogromnym stazem. Mysle, ze to takie z pogranicza since fiction jesli chodzi o wczesna ciaze , rozne zreszta mowia na ten temat :
o!
Kusiak - jestesmy z Holandii. Tu to badanie jest refundowane kobietom po 36 roku zycia oraz tym, ktore sa w grupie ryzyka. Koszt bez refundacji to okolo 100 e, ale z Adasiem nie mialam, z drugim tez nie chce. Troche sobie przemyslalam te tematy. Mam nadzieje, ze moja druga ciaza bedzie rownie bezstresowana co pierwsza.
Czy współżycie może wywołać poród?
Pieszczoty piersi i stymulacja brodawek, wywołują wydzielanie oksytocyny – hormonu, który wywołuje akcję porodową.Jest to niebezpieczne w ciąży zaawansowanej.Z kolei męskie nasienie może wywołać akcję porodową, lecz tylko w okolicy terminu porodu, czyli po 38 tygodniu ciąży.Dzieje się tak dlatego, iż hormony zawarte w nasieniu (prostagladyny), powodują dojrzewanie szyjki macicy a co za tym idzie, jej rozwieranie.Dzieje się tak jednak tylko wówczas, gdy szyjka jest na to gotowa.Wcześniej nie ma zagrożenia przedwczesnym porodem
o!
Kusiak - jestesmy z Holandii. Tu to badanie jest refundowane kobietom po 36 roku zycia oraz tym, ktore sa w grupie ryzyka. Koszt bez refundacji to okolo 100 e, ale z Adasiem nie mialam, z drugim tez nie chce. Troche sobie przemyslalam te tematy. Mam nadzieje, ze moja druga ciaza bedzie rownie bezstresowana co pierwsza.
Ostatnia edycja: