reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

witajcie :)

wszystkim chorowitkom duzo zdrowka!

za RODZACE i wizytujace kciuki zaciskam :)

jubilatom rocznicowym i urodzinowym sto lat!! :)

kara, ja od 15.08 mam magnez odstawiony i nic :)

Rita, a nie mozesz lykac magnezu?

joani, owocnego pobytu w szpitalu - zeby szybko zlecialo w milym towarzystwie :)

Emka, sa ruchy przy porodzie, tylko zamiast pileczki skora opinala mala i czuc bylo dokladnie gdzie ma nozke, plecki raczke ( przynajmniej ja tak mialam bo u mnie porod zaczal sie od odejscia wod) :)

Hania, kciuki za Olenke.

Milego dnia Mamusie, ja ide robic papryke, bo maz mi wczoraj przywiozl dwa worki :)

reklama
katka to dużo teraz się ruszaj
najlepiej działa chodzenie po schodach.....

ja mam dziś pracowity dzień,ale ledwo zipie.....
ciśnienie mi szaleje
jutro wizyta i tez licze że coś się dowiem......

Rita, a nie mozesz lykac magnezu?

Teoretycznie mogę, ale ja jestem jakaś antylekowa :/
Magnez brałam w 32/33 tc przez kilka dni jak brzuszek się stawiał. Później przestał i lekarz powiedział, że nie muszę brać jeśli nie mam niedoborów a ja nie mam skurczów łydek itp.

Ja jestem właściwie donoszona więc co ma być to będzie. Jakoś nie wierzę że te leki mogły wstrzymać ewentualny poród. Poza tym ja uważam że w ciąży im mniej leków tym lepiej.

Witam poniedziałkowo :-)

Ja dziś miałam nieprzespaną noc, tak mnie plecy na dole i brzuch bolał, że normalnie płakałam z bólu. Teraz mnie trochę plecy bolą ale już do wytrzymania. Mam nadzieję, że się jeszcze nie zaczyna :no:

Koko - trzymam dalej kciuki mocno, wczoraj cały dzień myślałam o Tobie :-)

Katka - kciuki za Was :*

Bubbles - dużo zdrówka dla Ciebie :-)

Choco - wszystkiego najlepszego, miłości i szczęścia :* i udanego dziś dnia :-) tylko uważaj na siebie :-)

Marciątko - kciuki za wizyty :-) a innych nie słuchaj, Skarbek się urodzi jak przyjdzie pora. Takie pytania to chyba w tym okresie najgorsze co może być.

Kara - leżing to też dobre zajęcie :-)odpoczywaj ile możesz :-)

Ritta - też się boję, że się nie doczekam i coś się wcześniej zacznie. Jeszcze te bóle :-(

Joani - trzymam za Was kciuki :-)

Emka - też bym zjadła gołąbki :-) mniam mniam :-)

Ania// - zdrówka dla Córci :-)

Catedra - na super księdza trafiłaś :-) u moich teściów na wsi dzieci "z nieprawego łoża" chrzczone są w sobotę bo nie mogą w niedzielę... skandal to jest.

Idę suszyć włoski, dziś oglądamy z mężem autka. Są 2 w planach - Seat Altea i Volkswagen Touran - macie jakieś doświadczenia z tymi autami? Musimy coś kupić bo to, które mamy obecnie ma już policzone dni :-(

Słonecznego dnia :-)

Katka no to teraz bierz się do roboty i tak jak pisze Sawi gór - dół, góra - dół po schodach ;P żebyś się dzisiaj wyrobiła :p

Wy się dziewczyny zastanawiacie po każdym skurczu czy to to a ja ich nawet nie czuję :p na ktg mi niby coś wychodzi, nawet położna masowała mi brzuch, żeby pokazać jak to wygląda i skurcz był - ona czuła i na ktg wyszło a ja nic :p czułam może ze 4 razy w ciągu tygodnia, chociaż jak teraz tak myślę, to nie wiem czy to było to :p

Hej :) jesteśmy po lekarzu... oczywiście diagnoza "nie wiem co to jest może alergia???" powiedziałam że chce skierowanie do arelgologa i na pasożyty .. noż cholera jasna nic w tym kraju normalnie nie idzie załatwić...:(
na szczęście z paciorkowcem nie ma to ponoć nic wspólnego.. zobaczymy co wyjdzie w kale a jak coś to krew będę chciała zbadać... bo przecież o ile idzie dziecko męczyć...
a no i dostałam recepte na fenistil żeby smarować bąble co by nie swędziało...

A no i mamy sprobować odstawić nabiał... ciekawe co mam dziecku dawać na noc zamiast mleka...?? jakieś pomysły??
zawsze pije mleko 3,2 % z kartonu z kaszką ryżową bo modyfikowanego się nie napije...

szlak mnie trafi...

Ritta dobrze że już lepiej się czujesz :) jeszcze pare dni wytrzymasz :)

choco wszystkiego co najlepsze z okazjii rocznicy :)

Joani wypoczywaj w "hotelu" haha :) niech Cie przebadają i małego też :)

Katka teraz po masażu szyjki maszeruj po schodach nie jedz za dużo pij dużo wody i coś słodkiego :) i może umyj podłogę na kolanach :)

Koko jak u Was?? :)

Sawi może poodpoczywaj troszkę :)

Shiran dziwny ten Twój chopek... zrób tak jak mówisz weź poproś siostrę a jak coś może chłop przemyśli i sam będzie chciał spędzić wtedy czas z Tobą na porodówce :) niektórym facetom wydaje się to tak odległe.. i uważają że mają jeszcze dużo czasu na zrobienie i przemyślenie czegokolwiek.. niestety haha

Bubless i innym chorowitkom dużo zdrówka i szybkiego kurowania się :)

katka no to teraz do roboty, posprzątaj mieszkanie, pomyj okna, polataj po schodach

animka ja to skurczów jako takich nie czuje, jak już to ból ciągły, który prędzej czy później przechodzi

wesolutka mi się wydaje, że to już za duże dziecko na takie coś, nie wiem może jakąś książkę

Ritta - też się boję, że się nie doczekam i coś się wcześniej zacznie. Jeszcze te bóle :-(

Aniaam masz wskazanie (papier) ? Bo ja nie mam a do tego lekarka która ma robić mi cc jest jeszcze na urlopie.
Niby mam rodzić w szpitalu w którym pracował teść i jak się coś zacznie wcześniej to jego głowa żeby wszystko załatwić (na początku ciąży zapytałam czy to załatwi i to był warunek że będę rodzić w Lublinie a ja nic nie załatwiam u siebie w sprawie cc) ale sytuacja trochę stresuje.

wesolutka aż wstyd się przyznać ale jeszcze nie :/ Ale dziś już obowiązkowo bo jutro wyjeżdżam.

Ostatnia edycja:
reklama
Shiran kurcze trudna sytuacja… ja bym chyba też zabrała siostrę na Twoim miejscu… trzymam kciuki żebyście się dogadali!

Katka trzymam kciuki za dzisiejszy powrót! To teraz zasada 3S ;-)

Wesolutka zostaje mi jeszcze mycie okien ;-) Czapeczka mi się podoba, ale czy jej się spodoba to chyba zależy od konkretnej osoby… I pytanie czy orientujesz się jakie ma kurtki- czy jej się kolorystycznie zgrają z czapeczką…

Do góry