reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Amalie to nasza kuchnia będzie Nas kosztowac prawie 12tys. ( i czesc sprzetów mamy,okap zmywarke,lodówke)
ale narazie nas nie stac wiec kupujemy to na co ans stac i z czasem będziemy po 2-3 szafki kupować

ja pierdziu! no to poszalałyście z tymi kuchniami.
U mnie to taka prowizorka a nie kuchnia, bo to maleńkie pomieszczenie jest, trzy szafki na krzyż. Ale te 2900 to dla mnie i tak kupa kasy ;(

aha i Sawi zadzwoń po prostu do ZUSu i zapytaj kiedy jest wypłata świadczenia i czy ze zwolnieniem coś jest nie tak czy o co kaman. Ja pracuję w ZUSie, co prawda w innym dziale, ale tak dziewczyny z zasiłkowego mówiły żeby do nich dzwonić jak coś nie tak. Chyba, że coś się pomieszało odkąd jestem na L4...

Ostatnia edycja:
reklama
Oj mialam co nadrabiać :) napisalam pieknego posta i przepadł w aplikacji... no cóż, może jutro na kompie coś skrobne :)
dobranoc ;)

Hej wieczornie :) u mnie kolejny dzien przygotowan, nawet nie wiedzialam ze tyle tego przed cc <lol> mialam dzis jeszcze dopler, ktg, irygacje, odkazanie brzucha, dogalanie - tak, niestety...bylam slicznie ogolona a jakas mala kepka zostala i poszla pod maszynke poloznej :/ a jutro te same przyjemnosci + 2 litry kroplowki, lewatywa, kapiel przed zabiegiem i rozmowa z anestezjologiem. No masakra :) staram sie myslec pozytywnie i cieszyc sie ze zobaczymy synka ale stres jest.. mam nadzieje ze w nocy chociaz na chwile przymkne oko choc nie spieszy mi sie ;)

O matko starałam sie nadrobić i odp na bieżąco ... O nic z tego nie wyszło post skasowany a kolejne 100 postów do nadrobienia wiec przelece na szybko ale bez odpisywania wybaczcie bo juz nie bede sie cofać o kolejne 100 ;)

Rajo ja jeszcze biorę dupka i lekarz sie Snial bo mowi ty mnie pytacie o przytulanki a tu dajemy dupka ;)

Amaliee nie wszystko od razu my tez jeszcze zamiast stolika kawowego i Polki pod TV mamy kartony takie ozdobne ;) i szczerze wole na razie zrobic wyprawkę małemu niz spuszczac sie nad takimi detalami a i żyrandolow brak ;) ale to na spokojnie sie zrobi na pewno nie ucieknie ;)

A my wczoraj podpisaliśmy ta umowę z polskim bankiem komórek wiec bedzie kolejny wydatek, muszę jutro koniecznie zamówić wozek bo juz dawno wybrany tylko szukaliśmy ofert... I tak zeszło.

Sawi kochana a rodzice albo ktos bliski nie mogą pomoc do czasu wypłaty z ZUS ?

Haniu kochana nie smutaj sie Malutka chce zebys sie cieszyła a nie smutala ;*

Wy o sikaniu jak stoicie a jak chwile postoje to zaraz mi słabo i duszno sie tobie zawroty głowy s jak jest cieplej jak gotuje nawet dzis jajecznicę to od razu muszę usiąść zeby nie polecieć na twarz ;/

Alicja nic sie nie zmieniło bo ja o moje świadczenie tez wydzwanialam do nich jak głupia zeby zdarzyli wypłacić mi przed rata hipo i ślubem i na szczescie zdarzyli ale dzwoniłam mega czesyo a ze 3 razy byłam nawet osobiście jak przechodziłam obok akurat ;)

Koko słońce powodzenia wyśpij sie dzis dobrze - wiem ze emocje pewnie nie pozwolą ale postaraj sie ;* bo to ostatnia noc w dwupaku hihi * ale sie cieszę prawie tak jakbym to ja miała rodzic heheh niezłe jak bede tak przeżywać każdy poród z forum ;) juz maz mi mowi ze bardzo często mu mowię i ob juz sie pogubił a jest jeszcze tak malutkno przeciez dzieciaczków ;)

Nio a my wczoraj poszliśmy do kina na sekstasme - spoko całkiem ;) dzięki temu dzis rano o dziwo miałam ochotę na przytulanki i jak zwykle po plamie, próbuje ogarnąć torbę ale ciezko mi to idzie ... Jeszcze dzis jechaliśmy z moim małym dużym chłopczykiem na IP bo cos plecki go zabolały jak dla mnie przewijało go wczoraj ba rowerze wiec zastrzyk poszedł i potem musiałam słuchać jaka to moja wina ze boli go teraz pupa ;P alw przynajmniej zapomniał
O pleckach ;).

Posegregowalam sobie rzeczy z apteki mniej wiecej poykladalam naszykowalam co z tego do torby jutro poszukam badan i ładnie wsUstko spakuje ;) zeby stało i czekało w gotowości ;) Nio i okazało sie ze mam jeszcze jakiś laktator elektryczny od kumpelki wiec wraz z nowymi rzeczami muszę wysterylizowac wyparzyc itd a powiedzcie mi puetzecie wkład pościeli? Bo mnie wczoraj mama ochrzaniala ze niepotrzebnie kocyki mięciutkie Piore zeby sie nie zniszczyły bo to i tak na zewnątrz ...ze pieluszek tetrowych tez nie prac tylko prasować jak sa nowe ... Co Wy robilyscie? Bo juz zgłupiałam ;(

A ja juz calkiem zglupialam co wziac na wyjscie synusia ale to juz nie moj problem tylko meza ;D najpierw zobaczymy jaki sie urodzi a potem jaka pogoda bedzie i cos sie wybierze ;)
Emka - dzieki Kochana :) ja sie rzucilam na pranie pieluch co nie bylo ciezkie ale za to prasowanie w moim wykonaniu trwalo wieki ;)
Dobranoc Kobietki! :*

Alicja my nie kupilismy tej kuchni wiec narazie tez prowizorka u Nas

Amalie ja nie umiem tak wrzucić naszego projektu,ale bardzo podobna kuchnia (styl)
połysk tylko że beżowe fronty dolnych szafek a górne czarne mat z bezowym
no i wiecej szafek u nas,okap inny,szklanyc90cm,piekarnik i mikrofalówka tez w takiej zabudowie
no ale narazie bez piekarnika będziemy....ehhhh

Ostatnia edycja:
Emka ja jak kupiłam opakowanie pieluch tetrowych to tam była jakby instrukcja i było napisane że przed pierwszym użyciem wyprać i to nawet w 90st a kołderkę w sensie wypełnienie to raczej nie musisz prac bo i tak owleczesz poszewkami.

Koko od rana kciuki za was, dasz radę, a my czekamy na info o maluszku :*

Dobranoc dziewuszki i spokojnej nocy bez skurczy :)

Nadrabialam juz rano no i teraz i tak tylko szybko co pamietam :)

Luteine odstawialam od 34 tygodnia :)

Seks... czekaliśmy na zgode lekarza od kwietnia i jak od tygodnia możemy to mąż unika mnie jak ognia:-D

Remonty... nie mówcie mi nawet :-( skuwanie tynków, nowa wylewka, wszystko od podstaw (kuchnia, lazienka, sypialnia, salon) i takim sposobem mam nadzieje ze chociaż z gładziami zdążymy przed porodem:( a że od pół roku żyjemy na zakurzonych kartonach, no zachciało sie to mamy:-(

Z tym sikaniem mam to samo jak wstane to masakra i właśnie w dzień "po trochu" a w nocy raz a bez końca:-D a słabo mi sie robi jak siedze i też jak siedze to najbardziej i najboleśniej mały kopie po żebrach

Katka, Ty to masz przeboje z Twoim, masakra!
EMka ja nowe pieluchy wyprałam i wyprasowałam :)

Ja też pieluchy najpierw prałam, bo zrobiły się bardziej miękkie, miałam ich dwa rodzaje i jedne- te kolorowe były sztywniejsze- pewnie od farbek bajeranckich... doszłąm do wniosku tym sposobem, że akurat w pieluchach najlepsze białe się sprawdzą, bo już w dotyku różnicę czuć.

A my sobie jutro zaszalejemy w łóżku bez żadnych nerwów, bo i tak do szpitala idę a tam może dziać się co chce :-D mój też taki nerwowy ostatnio i się boi, to jutro będzie bez spiny ;-)

Projekt kuchni fajny :-) ja też nie brałam lodówki pod zabudowę, bo jest zawsze mniejsza. Z połyskiem też nie mogłam, bo perwsze co, to facet patrzał jak nam światło wpada przez okno i stwierdził, że będzie widac każdy paluszek a ja bym się chyba nerwowo wykończyła. Ale szczerze byłam mu wdzięczna za podpowiedź, bo to jednak istotny szczegół jak dla mnie.

Współczuję wam przejść z ZUSem, bo ja nie miałam żadnych problemów- wszystko na czas i ani dnia spóźnienia... ale myślę, że to zasługa też księgowej, która tego pilnuje po prostu.
Dobrej nocy :-)

reklama
Do góry