reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Amaliee oo widzisz jaka masz uczynna kolezanke:) ale ja sobie nie wyobrazam, zeby mi ktos przychodzil sprzatac, tym bardziej "obcy":D

Ania// chyba by sie troche zdziwil jakby taka zamrozona kostke dostal:D ja patrzylam dzisiaj w "Herbaty swiata", ale nie bylo.. jeszcze sie okaze, ze w tym moim zadupiu nie dostane, lipa, by byla, bo chcialam zaczac pic:/ najwyzej jutro po wizycie zrobie rundke po miescie w poszukiwaniach:)

Alicjaa wspolczuje, ze Twoj byly ma takie podejscie i buntuje mala://

reklama
Alicja współczuje, to już moim zdaniem chore...

Cześć wieczornie dziewczyny, z mojej kawy u koleżanki po południu ***** wielkie wyszło...
Małż mnie wkurzył i takim to sposobem się pokłóciliśmy, zaczyna mnie irytować... on chyba zapomniał że ma dziecko....przyjdzie z pracy, wyszliśmy na chwilkę na dwór, on idzie na śliwki... potem piec ciasto... wszedł do domu z braćmi i zasiada przed telewizorem i będą oglądać film...? I głupie pytanie czy oglądam?

No ku**wa obejrzała bym sobie gdybym nie musiała jeszcze iść się wykąpać, zrobić dziecku kolacje nakarmić ją, podać syropy, zrobić inhalacje... a raczej jak puściliście już film to się nie wyrobie;/

Mówię do niego Żeby mi zostawił kartę od bankomatu( bo oczywiście jełop pieprzony wiedział jak wypłaca kasę jego szef i wpłacił wszystko na konto... i resztę wypłaty wypłaci mu do końca tyg... fajnie... ale mówię mu zostaw mi kartę bo jak jutro rano z małą będzie gorzej to ja jadę z nią do przychodni bo kurde nie wyobrażam sobie wyjść ze szpitala jak w domu będzie chore dziecko będzie tragedia... i nawet nie mam nic takiego w domu żeby jej dać.... oprócz tranu, rutinacea i spreyu do nosa... oczy ma całe spuchnięte a on ale jedź tylko jak będzie koniecznie... bo benzyna;/ no kur*aa mać to nie on nie dość że wstaje 30 razy siku w nocy to jeszcze musiałam z z małą spać na jednoosobowym łóżku bo katar ją męczył w nocy....

Sory że tylko o sobie ale mam mega wk**wa.

Maltanka dzięki juz doczytalam ;)

Felicity gratki udanej wizyty :)

Bubles ja myśle ze u nas po pepkowym to bedzie ostro mam nadzieje ze remont nie bedzie potrzebny :)))

Amaliee a ta sama znajoma nie moze popilnowac syna w razie porodu jak maz na służbie ?
Mój dzis powiedział ze chcą go wysłać do fr na 4 dni ale ze odmówi a ja Kurcze chce zeby był ze mna przy porodzie ob juz tez dorósł do tego a dwa nie chce zeby podpadal przez to w robocie bo i tak biedny sie tak spina tym ...

Ania a cameberty możemy w ciazy ? Ja sie nie tykam w ogóle plesniowych od 8 mcy jedyne co to feta i mozarella - jako substytut , a mam taka ochotę na tatara ze szok ;) ale nie mam przeciwciał na tokso wiec sie powstrzymuje dzielnie ;)

Alicja a nie możesz mu postawić ultimatum zeby dziecku jie robił wody z moZgu? Ze jak tak chciał jej dać ten zegarek i naprawić to miał go pokazać i wytłumaczyć ze naprawi i przywiezie wyśle cokolwiek a nie dziecku robić papkę co fiu* ale bym z takim pojechała ...

Kurcze idę sie położyć bo brzuch cos boli ;)

EM ka w ciazy jak najbardziej mozna camemberty:tak: bo chodzi o to, zeby nie byly z nie pasteryzowanego mleka, a z takim sie w sumie jeszcze nie spotkalam:) my sobie lubimy takiego upieczonego wszamac mmm:D

Bubbles tylko pozazdrościć teściowej,oj mojej do takiej daleko ps.moi to raczej porządku nie utrzymają,ale jak coś to ich poźniej pogonię do sprzątania

Ania :-D a ten ser smacznie mi wygląda,może się skuszę kiedyś

Alicja i widzisz to takie granie dzieckiem,ale co się nasówa, tylko powiedzieć,że tata powinien kupić dziecku nowy zegarek,a nie daje szajs,który trzeba naprawiać

A my poszliśmy do sąsiadów ma herbatę i niedawno wróciliśmy. Pogoda się popsuła i pada,oj chyba jesień idzie.

Ostatnia edycja:
Alicja Twój były jest nie poważny... jak można dziecku takie coś z głową robić..

Katka fest.. ja rozumiem że pieniądze z nieba nie lecą ale do lekarza trzeba jechać i leki wykupić... choćbym nie miała co jeść to to jest najważniejsze.. chłopy niekiedy nie pomyślą o tym co mówią...

Emka możemy sery pleśniowe :) wszystko co pasteryzowane to możemy :)
A tatara jadłam.. z tym że ja przechodziłam toxo juz i mięsko też mamy z pewnego źrodła :) tylko bez jajka bo to jednak surowe... :)

Bubless znalazłam to :
Liść maliny, herbatka ziołowa, 50 g - Portal Dbam o Zdrowie
Liść maliny, herbatka ziołowa 25g - Sklep zielarsko-medyczny FITO :*

Ania, ale mi smaka narobiłaś... tez lubię sie tym zajadać z żurawiną ale tereaz pas.
Ala współczuję, bo niestety jak ktoś ma nierówno pod deklem, to tylko życie ci będzie zatruwał i tak niestety to będzie się ciągnąć w nieskończoność.
Katka, ja walczyłabym o swoją kartę i też współczuję, bo w ogóle tego nie rozumiem, w końcu jesteście małżeństwem.
Emka, tylle co ostatnio "przeszłaś" to i brzunio może w końcu dać o sobie znać a tak cię jak trzeba było nie zawiódł ;-)

Dostałam dzisiaj laktator i mężuś "wypróbowywał" (na mnie oczywiście) jak działa :-D stwierdził, że muskuły wyrobię, bo to ręczny.. ale tak naprawdę jak tylko będę rzeczywiście potrzebowała, leci do sklepu po elektryczny.
Na sobotę ustawił się na gruntowne mycie auta na przyjście małego :-D mój już wypucował, teraz jego i będziemy gotowi na przyjęcie księcia ;-) aaaaa jeszcze półki musi 2 przywiercić, no ale mam nadzieję sis do końca tyg. wszystko juz powierci i się wprowadzi na dobre, to i wiertarkę zwolni.

A tak w ogóle jak dziecko nie ma problemów z brzuszkiem, to jakie mleko jest ok i nie kosztuje fortunę? w sumie ne kupiłam żadnego do domu.. w szpitalu mają chyba bebilon, bo pełno ulotek tego leży a tez słyszałam raczej te złe opinie.

Emka ja też od kilku miesięcy marzę o tatarze, mniam. A co do serów to też myślałam że Camembert nie można to się pozytywnie zaskoczyłam. Też wcinam tylko fetę i mozarelle, a w sumie ten miesiąc wytrzymam jeszcze :-)

Alicja przynajmniej nie za często ma możliwość kłaść Mai te bzdury do głowy.
joani jeszcze chyba się pobrudzą do tego czasu co? :p
Katka też bym walczyła o kartę dla siebie. Skoro ty spędzasz tyle czasu z dzieckiem i zaraz będzie dwójeczka to możesz mieć nagłe potrzeby i co wtedy poczniesz.

Kurczę dziewczyny ja to się zmartwiłam bo mój mały tak się kreci i wierci że mam wrażenie że się odwraca. Strasznie boli jak leżę na lewym boku i ciągle czuję po lewej na dole jakby nóżki. Mam nadzieję że tylko się tak kręci akrobata bo nie chciałabym 3 września usłyszeć, że się fiknął.

reklama
Ann ale on czyści gruntownie cały środek, łącznie z tapicerką i filtrami kabinowymi itp. i tak kilka godzin aż żadnej plamki ani kropeczki nie będzie :-D
Też czasem myślę, że ten mój wiercipiętek sie inaczej układa, bo kręci się okropnie i boli z różnych stron... ale na szczęście przychodzi czkawka i weryfikuje moje obawy, bo na dole podskakuje ;-) a twój czkawki nie ma, żebyś się uspokoiła?

Właśnie patrzę na suwaczk i nie wierzę, bo jeszcze chwilke temu było sto dni z hakiem do porodu, a to już tuż tuż...

Ostatnia edycja:
Do góry