reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Hiv na poczatku nie mialam dlatego sie teraz zdziwilam troche a toxoplazmoze bede robic drugi raz, co szpital i lekarz to inne zwyczaje ale wg mnie lepiej zrobic wiecej badan niz za malo. A paciorkowiec na nastepnej wizycie.

Cialo ciezarowki moze pozostawiac "troszke" do zyczenia no ale chyba kazda z nas wiedziala to zanim zaszla w ciaze :p wiec teraz marudzic nie ma co :p

reklama
Hejka :)

Sorki, że się ostatnio nie odzywam ale okazuje się że jak się idzie na L4 to jest jeszcze mniej czasu niż jak się pracuje ;) A przynajmniej jak się ma tyle zaplanowane… Torba oczywiście jeszcze nie spakowana, ale chociaż przyszło mi dziś zamówienie z geminid i zrobiłam zakupy mini kosmetyków w Rossmanie więc już jest bliżej niż dalej :)

Starałam się Was czytać na bieżąco, ale nie wiem czy będę pamiętać co komu…

Witam się z wszystkimi z którymi się nie witałam ;)

Aniaam gratulacje ciociu!!! Co do prezentu- to może rowerek (taki bez pedałów). Ja w zeszłym roku kupiłam taki mojej chrześnicy i była w 7 niebie ;) Myślę, że kosmetyki dla dzieci też będą trafione, zwłaszcza jeżeli mówiła o tym… Bon jest fajny ale pod warunkiem że dajesz jeszcze coś z czego się mała ucieszy, bo moim zdaniem z samego bonu to nie bardzo…

Hania udanego wyjazdu! Wypocznijcie!!!!

Ritta współczuję puchnięcia ;/ U mnie odkąd jestem w domu jest nawet ok, czyli jednak głównym winnym u mnie było siedzenie przez 8h…

Sonia współczuję przeżyć ;/ Super kącik dla Aleksa!!! Z jakiej firmy jest ta pościel z żyrafką i słonikiem?

Katka Ty jesteś pierwsza w kolejności do rozpakowywania, więc nam pozostaje kibicować ;)

Koko szykuj fryzurkę, na porodówce trzeba jakoś wyglądać ;P

Bubbles mi też już mój m marudzi, że powinnam być spakowana bo on potem sam nie da rady w razie czego ;) Moim zdaniem poradził by sobie, ale obiecuję, że przez weekend się za to zabiorę :)

Ja nie mam na liście badań na HIV, chyba, że cos przeoczylam…

Idę robić spagetti bo za niedługo mąż wraca..

Buziaki!!!

Z tego co Natalinaa pisala to przeciez nie chciala w ta ciaze zachodzic... Mi sie moje cialo teraz tez w sumie nie podoba i juz sie nie moge doczekac powrotu do moich normalnych ciuchow no ale ja sie staralam o dziecko i wiedzialam co mnie bedzie czekac dlatego nie jecze za glosno :p

Zazdroszcze Wam tej energi :) sprzatacie, gotujecie, biegacie po miescie i sklepach a ja na nic sily nie mam. Zrobie cos przez 10 min i z sil opadam :p dzis tylko posprzatalam jeden pokoj i juz sil na robienie obiadu mi zabraklo wiec pizze zamowilismy :D ja nie wiem jak dam rady jeszcze tyle czasu... A moi chlopcy to mnie wykanczaja czasami... Moja mama ma do nas przyjechac pod koniec sierpnia z pomoca i juz sie nie moge doczekac :p

Mój mąż jest bardziej wyluzowany niż sądziłam:-D
Mówię mu: "Wiesz, że większość dziewczyn ma już spakowaną torbę do szpitala." Patrzy dziwnym wzrokiem więc pytam dalej "Myślisz że powinnam się już spakować?" On" "Po co?" Więc pytam: "A kiedy wg Ciebie powinnam się spakować?"
On "Czwartego".
(planowana cesarka 5 września) ;-)

Jeśli chodzi o toksoplazmozę to myślę, że jeżeli ma się przeciwciała to nie ma potrzeby powtarzać badania ale jeśli się nie ma (tak jak ja) to trzeba. Ja już badałam 2 czy 3 razy.

Wesolutka jeden ruch żelazkiem? Matko ja się męczyłam strasznie z tym prasowaniem synkowych ciuszków, używałam nawet tej nakładki do prasowania rękawów, bo łatwiej mi na tym było, ale może ja to jakoś źle prasowałam:-D

Maddlena no to się napracowałaś dziś i należy Ci się porządny odpoczynek:tak:

Ja też mam pełno ciuszków i ledwo poprasowałam te w rozm. 56-62, bo ja mam ich całą komodę:zawstydzona/y:

Sonia współczuję przeżyć ;/ Super kącik dla Aleksa!!! Z jakiej firmy jest ta pościel z żyrafką i słonikiem?

Pościel jest z firmy Mamo-Tato , tu masz linka MAMO-TATO pościel dziecięca,dla niemowląt,niemowlęca,do łóżeczka,dla dziecka
Zamawiałam od nich ten cały komplet, śpiworek, materac i prześcieradełka.

Kusiak, mogę ci przybić piątke, bo ja też na nic siły nie mam. Wystarczy, że postoję chwilę w kuchni przy obiedzie i już kręgosłup i biodra mnie bolą. :sorry2:

Ritta, to twój mąż faktycznie pełen luzik... w sumie to możesz się spakować tuż przed wyjazdem do szpitala - 5go. :-p

Ostatnia edycja:
Ritta dobrze, ze Ci sie nie kazal 5 -ego z rana pakowac:D ale wy chyba szybciej jedziecie to musisz miec wszystko wczesniej naszykowane nie? Chyba, ze na miejscu planujesz dokupic:)

Ja sie dotleniam, Mezu robi sobie trening na stadionie, a ja podziwiam heh:)

Jestem :) w domku posprzątane, karnisz powieszony, obrazki powieszone :) wszystko co mieliśmy zrobić zrobione :)
Na jutro jeszcze w planach okna i podlogi :) mój udział w dzisiejszych dzialaniach to starcie kurzy w salonie hehe
Ja bowiem równiez szybko odczuwam zmęczenie :)
Dziś jeszcze planujemy spacerek, może dam rade :)

reklama
Bubbles tak, bede jechac wczesniej wiec i tak bede musiala sie spakowac. A jak zapytalam ze jezeli zaczne wczesniej rodzic to czy mi wszystko dowiezie to powiedzial ze dowiezie, ze da rade. Wiec skoro bierze na klate to luz ;)

Do góry