reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Hiv na poczatku nie mialam dlatego sie teraz zdziwilam troche a toxoplazmoze bede robic drugi raz, co szpital i lekarz to inne zwyczaje ale wg mnie lepiej zrobic wiecej badan niz za malo. A paciorkowiec na nastepnej wizycie.

Cialo ciezarowki moze pozostawiac "troszke" do zyczenia no ale chyba kazda z nas wiedziala to zanim zaszla w ciaze :p wiec teraz marudzic nie ma co :p

reklama
Hejka :)

Sorki, że się ostatnio nie odzywam ale okazuje się że jak się idzie na L4 to jest jeszcze mniej czasu niż jak się pracuje ;) A przynajmniej jak się ma tyle zaplanowane… Torba oczywiście jeszcze nie spakowana, ale chociaż przyszło mi dziś zamówienie z geminid i zrobiłam zakupy mini kosmetyków w Rossmanie więc już jest bliżej niż dalej :)

Starałam się Was czytać na bieżąco, ale nie wiem czy będę pamiętać co komu…

Witam się z wszystkimi z którymi się nie witałam ;)

Aniaam gratulacje ciociu!!! Co do prezentu- to może rowerek (taki bez pedałów). Ja w zeszłym roku kupiłam taki mojej chrześnicy i była w 7 niebie ;) Myślę, że kosmetyki dla dzieci też będą trafione, zwłaszcza jeżeli mówiła o tym… Bon jest fajny ale pod warunkiem że dajesz jeszcze coś z czego się mała ucieszy, bo moim zdaniem z samego bonu to nie bardzo…

Hania udanego wyjazdu! Wypocznijcie!!!!

Ritta współczuję puchnięcia ;/ U mnie odkąd jestem w domu jest nawet ok, czyli jednak głównym winnym u mnie było siedzenie przez 8h…

Sonia współczuję przeżyć ;/ Super kącik dla Aleksa!!! Z jakiej firmy jest ta pościel z żyrafką i słonikiem?

Katka Ty jesteś pierwsza w kolejności do rozpakowywania, więc nam pozostaje kibicować ;)

Koko szykuj fryzurkę, na porodówce trzeba jakoś wyglądać ;P

Bubbles mi też już mój m marudzi, że powinnam być spakowana bo on potem sam nie da rady w razie czego ;) Moim zdaniem poradził by sobie, ale obiecuję, że przez weekend się za to zabiorę :)

Ja nie mam na liście badań na HIV, chyba, że cos przeoczylam…

Idę robić spagetti bo za niedługo mąż wraca..

Buziaki!!!

Z tego co Natalinaa pisala to przeciez nie chciala w ta ciaze zachodzic... Mi sie moje cialo teraz tez w sumie nie podoba i juz sie nie moge doczekac powrotu do moich normalnych ciuchow no ale ja sie staralam o dziecko i wiedzialam co mnie bedzie czekac dlatego nie jecze za glosno :p

Zazdroszcze Wam tej energi :) sprzatacie, gotujecie, biegacie po miescie i sklepach a ja na nic sily nie mam. Zrobie cos przez 10 min i z sil opadam :p dzis tylko posprzatalam jeden pokoj i juz sil na robienie obiadu mi zabraklo wiec pizze zamowilismy :D ja nie wiem jak dam rady jeszcze tyle czasu... A moi chlopcy to mnie wykanczaja czasami... Moja mama ma do nas przyjechac pod koniec sierpnia z pomoca i juz sie nie moge doczekac :p

Mój mąż jest bardziej wyluzowany niż sądziłam:-D
Mówię mu: "Wiesz, że większość dziewczyn ma już spakowaną torbę do szpitala." Patrzy dziwnym wzrokiem więc pytam dalej "Myślisz że powinnam się już spakować?" On" "Po co?" Więc pytam: "A kiedy wg Ciebie powinnam się spakować?"
On "Czwartego".
(planowana cesarka 5 września) ;-)

Jeśli chodzi o toksoplazmozę to myślę, że jeżeli ma się przeciwciała to nie ma potrzeby powtarzać badania ale jeśli się nie ma (tak jak ja) to trzeba. Ja już badałam 2 czy 3 razy.

Wesolutka jeden ruch żelazkiem? Matko ja się męczyłam strasznie z tym prasowaniem synkowych ciuszków, używałam nawet tej nakładki do prasowania rękawów, bo łatwiej mi na tym było, ale może ja to jakoś źle prasowałam:-D

Maddlena no to się napracowałaś dziś i należy Ci się porządny odpoczynek:tak:

Ja też mam pełno ciuszków i ledwo poprasowałam te w rozm. 56-62, bo ja mam ich całą komodę:zawstydzona/y:

Sonia współczuję przeżyć ;/ Super kącik dla Aleksa!!! Z jakiej firmy jest ta pościel z żyrafką i słonikiem?

Pościel jest z firmy Mamo-Tato , tu masz linka MAMO-TATO pościel dziecięca,dla niemowląt,niemowlęca,do łóżeczka,dla dziecka
Zamawiałam od nich ten cały komplet, śpiworek, materac i prześcieradełka.

Kusiak, mogę ci przybić piątke, bo ja też na nic siły nie mam. Wystarczy, że postoję chwilę w kuchni przy obiedzie i już kręgosłup i biodra mnie bolą. :sorry2:

Ritta, to twój mąż faktycznie pełen luzik... w sumie to możesz się spakować tuż przed wyjazdem do szpitala - 5go. :-p

Ostatnia edycja:
Ritta dobrze, ze Ci sie nie kazal 5 -ego z rana pakowac:D ale wy chyba szybciej jedziecie to musisz miec wszystko wczesniej naszykowane nie? Chyba, ze na miejscu planujesz dokupic:)

Ja sie dotleniam, Mezu robi sobie trening na stadionie, a ja podziwiam heh:)

Jestem :) w domku posprzątane, karnisz powieszony, obrazki powieszone :) wszystko co mieliśmy zrobić zrobione :)
Na jutro jeszcze w planach okna i podlogi :) mój udział w dzisiejszych dzialaniach to starcie kurzy w salonie hehe
Ja bowiem równiez szybko odczuwam zmęczenie :)
Dziś jeszcze planujemy spacerek, może dam rade :)

reklama
Bubbles tak, bede jechac wczesniej wiec i tak bede musiala sie spakowac. A jak zapytalam ze jezeli zaczne wczesniej rodzic to czy mi wszystko dowiezie to powiedzial ze dowiezie, ze da rade. Wiec skoro bierze na klate to luz ;)

Do góry