reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Shiran no ja sądzę, że u mnie by się to skończyło podobnie, jeszcze facet w stresie to na pewno nie myśli rozsądnie i albo wziąłby nie to co trzeba, albo nabrał tyle, że by na miesiąc starczyło:p Uspokoiłam go tylko, że rzeczy dla małego do szpitala mam już w osobną szufladę w komodzie wsadzone, więc tylko wystarczy spakować, a swoje na dniach tez ogarnę:)

reklama
Mój mąż już od miesiąca kazał mi pakować torbę, ale zabrałam się za to dopiero początkiem tego tygodnia. Ale jak powiedziałam mu w poniedziałek, że czuję, że mi już brzuszek opada to on załatwił sobie od razu możliwość zdalnej pracy z domu, żeby w razie czego reagować i zawozić nas do szpitala :-D On jest chyba jeszcze bardziej przejęty porodem niż ja ;-)

Chciałam zapytać odnośnie tego GBS-u, czy to ma jakiś wpływ na poród przez CC, czy tez podają leki, kiedy jest wykryty,przyznam szczerze, że nie szukałam w necie :zawstydzona/y:

Wydaję mi się że przy cc nie ma to większego znaczenia ale słyszałam też, że mimo planowanej cesarki czasem lekarze wykonują to badanie. W sumie to różnie bywa i czasem niby planowanego cc wychodzi sn :/
Zapytam we wtorek lekarza bo ja też jeszcze nie miała tego badania.

Jejku dziewczyny, jakie Wy zorganizowane a wasi mężowie przejęci. My to na luzaka. Torbę spakuję hmmm może po długim weekendzie. Jakoś oboje nie czujemy presji czasu. Chyba wydaje nam się że młody przyjdzie na świat tego 5-go września i innej opcji nie przewidujemy. Oby życie nas nie zaskoczyło bo będzie na wariata :-D

Ritta no Ty znasz konkretny termin to też trochę spokojniej, bo wiesz na kiedy masz się szykować:) (Chociaż wiadomo, że może się wszystko zacząć wcześniej, ale myślę, że dotrwasz do terminu;-)). No a u nas mój Mąż to się spina bardziej niż ja:p Chciałby, żeby to było już, a tu jeszcze tyle czasu:)

Witajcie
Ja to już nie wiem czy się wyspałam czy nie:-D wstawanie w nocy do łazienki to już standard

A dzisiaj już zdążyłam zakupy zrobić i zawieźć zwolnienie do pracy.

hania
udanego urlopowania, odpoczywaj
maddlena to trzymamy nogi ;-) kurczę tak się zastanawiam co z tym mlekiem zrobić, boję się, że jak będę miała w domu to pójdę na łatwiznę

soniafka śliczny dzidziusiowy kącik

bubbles to mój mówi, że sobie poradziłby tylko żeby miał napisane na kartce co ma kupić :-D a potem pewnie wcisnęli by mu w sklepie wszystko z najdroższej półki, a pamiętam jak mi przywiózł ubranka do szpitala dla dziecka :-D wszystkie jakie były w domu:-D

Maltanka ja to się boję jakby on miał mi koszule kupić to chyba bym tam w szpitalu goła chodziła:-D Dlatego lepiej żebyśmy same o wszystko co potrzebne zadbały wcześniej:)

Rita spokojnie:) ja szczerze przyznam ze ostatnio dopiero sie skumalam ze nie mam podpasek xd
Bubles ja mam koszule do szpitala po nadi chociaz tyle dobrze:)))

Bubbles o koszule masz rację też sobie tego nie wyobrażam, chyba poprzynosiłby mi wszystkie jakie mam w domu

swoją drogą muszę jeszcze gdzieś podjechać za jakąś koszulą, jedną mam, ale przydałaby się druga

mnie teraz dopadły jakieś zachcianki ciążowe, do Sprita mnie ciągnie...

Ostatnia edycja:
reklama
Już po plotach :-) zawsze ciekawostki są fascynujące a że teraz jak nie pracuję mniej wiem, to trzeba nadrabiać ;-)
Ja niby zachcianek nie miałam ale ostatnio do coli mnie ciągnie niemiłosiernie i czasem sobie łyknę "zero", myślę, że też przez moje niskie ciśnienie...

Już myślałam, że mam wszystko wyprasowane, no i przypomniałyście mi o koszulach. Zaraz się za nie wezmę i wylądują ładne pachnące w torbie obok sexownych majteczek poporodowych ;-)
Mi mąż też by przywiózł pół szafy, żebym nie narzekała, że to nie te, nie ten kolor itd. więc goni mnie do pakowania tej torby od kilku dni :-)
Chyba już czuje, że to może być niebawem, bo opadłam z sił i "baterie" wytrzymują na obrotach 10 min. cokolwiek robię i potem dłuuuuuuuga pauza :-D

Idę grzać zupkę, bo mi tu mały podskakuje, chyba zgłodniał.
A te słodkości co mi naniosły koleżanki chętnie wam oddam, bo sama nie mogę jeść... chyba, że mąż opędzluje je do wieczora ;-)

Do góry