reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

My w końcu wróciliśmy... nie lubię spać nie w swoim łóżku.. męczyłam się pół nocy, do tego gorąco było, no ale cóż, mam nadzieję, że mały da się dzisiaj wyspać na "swoim"...
Rano upał i nogi mi spuchły troszkę, fakt, że mało leżałam, bo jak na imprezie leżeć... a nie piłam przecież ;-) ttak sobie obserwowałam dzieciaczki i myślałam, że za rok to i ja będę latała za swoim i spokojnie nie posiedzę, koniec beztroskiego imprezowania :-D
U nas jak się rozpadało, to 2 h lało i lało, drzewa się aż kładły, no ale za to super powietrze teraz... w sam raz dla mnie :-)
No i dziewczyny swoim gadaniem wywołałyście u mnie bujaczek "z lasu", bo dostaliśmy dzisiaj od kuzynki. Fajny, bo z reguacją dla niemowlaka i starszego, więc kolejna zagwozdka odpadła z listy. Na razie zostawiliśmy u teściów i przywieziemy jak będzie potrzebny.
W piątek po lekarzu podjechaliśmy jeszcze do hutrowni i kupiliśmy klin, wałeczki itp także mogę śmiało powiedzieć, że jestem gotowa :-) tylko pampki i mini kosmetyki dla mnie do szpitala zostały. Chyba zacząć trzeba coś myśleć z torbami i je spakować...
Od jutra mąż do pracy wraca, to trochę odpocznę :-D
Wszystkim chorym dużo zdrówka.
Hania, coś się kończy i coś nowego zaczyna, dobrze, że tak szybko wasze małe Słoneczko wejdzie do domu i niech odgoni wszystkie chmury i zawsze dla was jasno świeci.

Ostatnia edycja:
reklama
Joani jakis prezentowy dzien :) my dostalismy nosidelko :) zrodlo pewne na 1000% malo uzywane wyglada jak nowe :) i gratki zakupow fajnie juz prawie wszystko miec :)
Bedziemy sie robic coraz bsrdziej niecierpliwe cos czuje :-p

Wlasnie moj maluch chyba tez juz tak nie kopie tylko bardziej caly sie wierci i przeciaga i przez to wydaje sie ze mniej sie rusza bo te ruchy nie sa takie nagle i intensywne, no chyba ze mowimy o nogach w zebrach:-)

widzę, że te łóżeczka cieszą się ostatnio dużą popularnością. Tez takie kupiłam, przedwczoraj Wojtek skręcił i prezentuje się świetnie. W ogóle jest olbrzymie. Moja 5,5 letnia Majka jeszcze miała sporo miejsca jak sie położyła, w sumie mogłam kupić te 60/120.

Podczytuję Was dziewczyny i nie mam weny ani siły żeby pisać. Dziś pół dnia nad jeziorkiem, zdjęć nie wstawię, bo uważam, że wyglądam okropnie, chociaż dopiero 32 tydz u mnie. Nie przejmujcie sie tak bardzo , że dzieciątka się mniej ruszają. Ja w pierwszej ciąży też panikowałam i zupełnie niepotrzebnie.
Jakby w ogóle ruchów nie było przez kilka godzin no to rozumiem stres.
Bądźmy dobrej myśli :)
Już nie mogę się doczekać Waszych relacji z porodów, ja pewnie będę ostatnia.

Alicja nie zgadzam sie z Toba co do nie panikowania jak sie dzieci mniej ruszaja. Ja nie wiem co sie w Polsce mowi na ten temat ale tutaj robia duza kampanie w tej sprawie zeby wlasnie obserwowac ruchy i zglaszac od razu jak bedzie cos nie tak. I przez bedzie cos nie tak nie mam na mysli zero ruchow przez pare godzin tylko zmniejszone ruchy lub nawet duza nadaktywnosc maluchow. Kazda z nas juz powinna wiedziec kiedy i jak sie nasze maluchy ruszaja bo one maja juz mniej wiecej wyrobiony wzorzec i na to musimy zwracac uwage :) zmniejszone ruchy w tym okresie ciazy moga byc bardzo niebezpieczne. Tam w tym linku ktory Wam podeslalam kobieta opowiada jak stracila swoje dziecko bo od trzydziestego ktoregos tyg zaczelo sie mniej ruszac az w koncu przestalo a ona to zwalala na to ze ma mniej miejsca w brzuchu... Okazalo sie ze jej dziecko nie dostawalo pod koniec ciazy wystarczajaco duzo tlenu bo lozysko zaczelo na koniec zle funkcjonowac. Nie chce straszyc ale roznie bywa i mysle ze musimy byc troche na ten temat wyczulone. Tutaj sie mowi ze ze zglaszanych w szpitalu przez kobiety zmniejszonych ruchow dziecka az 50% konczy sie smiercia malucha. To troche duzo.

to ja nic dziś nie dostałam :no:

a co do ruchów
to ja obserwuję i gdyby cały dzień była nie aktywna pojechałabym na IP
co ja nie jestem skora do takich wyjazdów i panikarstwa

Trzeba zwracać uwagę na zmniejszoną ( lub zwiekszoną) ilosc ruchów. W każdej książce i kalendarzu ciążowym piszą, że od 28 tyg powinno sie liczyć i powinno ich być conajmniej 10 w porach aktywności dziecka.

Kusiak mam wrazenie ze u nas ip nie funkcjonuje dla pacjenta... mnie z cisnieniem 160/120 na przemian z bardzo niskim 90/40 i omdleniami ordynator grajac w pasjansa na moich oczach- odeslal do domu, bo " co pani panikuje" i przeciez mam lekarza prowadzacego... wiec zanim u nas zmieni sie takie podejscie to minie duuuuuzo czasu. Niestety :-(

Sawi ja tez nie jestem panikara a dzisiaj troche spanikowalam jak jej nie moglam poruszyc porzadnie :)

Madlena no wlasnie tu te 10 ruchow to juz nieaktualne jest. Dziecko moze ich wykonac od 4 do 100, zalezy od dziecka. Tu juz ich nie kaza liczyc tylko patrzec czy jest ich duzo wiecej czy duzo mniej niz normalnie :) bo policzymy do 10 a to moze byc za malo albo za duzo jak na Twoje dziecko.

reklama
Do góry