reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Witam :-)
Przeczytałam wszystkie posty z 2 dni więc wiem co u was :-) ale ciążowe zgąbczenie mózgu nie pozwala na stosowne komentarze do wszystkich wydarzeń.. przepraszam kochane!
Elleni - witaj po urlopie :-)
Hania, Sawi - zdrówka życzę!
Ania - śliczne obrączki :)
Joani - a ja się zamartwiam, że w ogóle żadnych skurczy nie mam i że akcja porodowa będzie wywoływana bo macica się nie przygotuje... ale lekarz wczoraj powiedział, że jak nie ma to się nie martwić. Sama już nie wiem..
Wesolutka, Kusiak - i ja może spróbuję z tą herbatką :) póki co zakupiłam herbatkę bocianek na laktację po porodzie (koper, kminek - same pyszności :-D)

A u nas ok, opis wizyty na wątku. Ostatnio nie miałam czasu bo praca mnie pochłonęła no i też lekarz i szkołą rodzenia. W wolnej chwili zakupy na allegro i tak dni mijają :) dziś z rańca przyszły pieluchy tetrowe (ale niezbyt miłe w dotyku) a ma dziś przyjść jeszcze wózek więc czekam podniecona do nieprzytomności ;-) wczoraj też podpisaliśmy umowę na pobranie i przechowywanie komórek macierzystych :-)
Dziś słońca jakoś brak...ale teraz mam wyjzadowy weekend (taki rekreacyjny:) to ma być 34 :szok: nie wiem jak to zniosę...
Miłego dnia kochane i powodzenia na wizytach!

reklama
ja biorę się chyba za prasowanie, bo mi z fotela niedługo się wywali to wszystko:tak:

Ja mam traumę z chrapaniem jak spałam u dziadków, babcia z dziadkiem na zmianę dawali taki koncert, że cała noc nie przespana, a rano oboje twierdzili, że żadne z nich nie chrapało.. taaa a te dźwięki to krasnoludki wydawały:-D

:-D:-D:-D skąd ja to znam, ojciec zawsze mówi że on nie chrapie

Pytanie, pijecie liscie z malin? Pilyscie w poprzednich ciazach?

ja to słyszałam, że liście malin to na przyspieszenie skurczy porodowych działają, ale czy to prawda...

Ja nie używałam liści malin ani wiesołka ani nic takiego :)
liście malin są dobre na rozluźnienie mięśni macicy z tego co wiem :) wiesiołek też :) niby przyspieszają poród ale to zależy...
Na przyspieszenie porodu ponoć dobry jest olej rycynowy czy jakoś tak ... ale to przy donoszonej ciąży lepiej zzacząć jak się już bardzo chce :)

ja chyba się nie odważe na żadne pomoce :p wolę poczekać )

Maltanka to może Ci podrzucę jeszcze trochę moich rzeczy do prasowania??:)

Słońce wychodzi ;/ i się ciepło zaczyna robic... aja nie chce...

Najgorzej bo na przeciwko w kamienicy wzieli się za wymienianie wszystkich drewnianych okien i jest takie larmo że głowa mała.. a okno zamknięte nie może być bo padnę trupem...

Czy któraś z Was pobierała samodzielnie wymaz w kierunku GBS? Dostałam od ginekolog zestaw i nie jestem przekonana, że rozsądnie jest to robić samej :/

A_nka kciuki za USG Elenki, daj znać jak będziesz miała jakieś wieści:tak:

Dziewczyny, a wy za ten wymaz na GBS płacicie czy macie w ramach NFZ?

Liscie malin nie sa na przyspieszenie porodu tylko na tonowanie miesni macicy zeby sam porod i pchanie bylo krotsze i latwiejsze :) chociaz niektore kobiety twierdza ze to im przyspieszylo tez porod i nie przenosily ciazy.
A wiesiolek jest na skracanie sie szyjki macicy co akurat moze przyspieszyc porod :)
Niektore kobiety pisza ze to wszystko dziala a inne i tak przenosza do tych 42 tygodni. Ja mialam przenoszone obie i wywolywane wiec tym razem chce sprobowac wszystkiego wiec biore teraz te liscie malin a pozniej zaczne tez wiesiolka :) jak chcecie to moge Wam wypisac ile sie bierze i w jakich tygodniach :)

Hania mam nadzieje ze usg Elenki bedzie dobre :)

Liscie malin
Od 32-34 tyg jedna herbata dziennie lub jedna tabletka (one sa po 500mg)
34-36 tydz dwie dziennie
37-38 tydz trzy dziennie
38-40 tydz cztery dziennie

Wiesiolek
34-37 tydzien po 1-2 tabletek dziennie (500mg tabletka)
38-40 tydz po 3-4 tabletki
Niektore kobiety od 38 tyg ciazy wsadzaja jedna tabletke na noc do pochwy, ona sie tam rozpuszcza i ten olej dziala bezposrednio na szyjke. To podobno bardzo przyspiesza porod wiec nie wczesniej niz 38 tydz.

To sa informacje z brytyjskich stron :) ja z wiesiolkiem jeszcze poczekam i moze zaczne brac dopiero od 36-37 tygodnia.

Liscie malin moja polozna sama mi zasugerowala ale o wiesiolka jeszcze sie jej zapytam na nastepnym spotkaniu czyli w 36 tyg dopiero.

reklama
Cześć dziewczyny wybaczcie że nie nadrobię ale mam doła ... u nas leje... co za tym idzie.. małż nie pracował... w sumie pojechał rano ale koło 8 wrócił do domu... a głupia myślałam że pomoże mi przy pierogach ale dupa jak Siadł przed lapka tak siedział w pokoju aż sama polepiłam... wszedł po godzinie mega zdziwiony a ty już polepiłaś? a ja mówię a co miałam czekać aż mi pomożesz tak jak proszę cie od rana wynieś torby z ciuchami na strych? Nogi mi wchodzą w dupe! popuchnięte...bolące że stać nie mam siły... a przed chwilą mój mąż mi oznajmił że kładzie się spać bo nie ma siły...

No wiecie co... wyć mi się tak zaje****cie chce....

Do góry