reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2014:)

Witam :-)
Przeczytałam wszystkie posty z 2 dni więc wiem co u was :-) ale ciążowe zgąbczenie mózgu nie pozwala na stosowne komentarze do wszystkich wydarzeń.. przepraszam kochane!
Elleni - witaj po urlopie :-)
Hania, Sawi - zdrówka życzę!
Ania - śliczne obrączki :)
Joani - a ja się zamartwiam, że w ogóle żadnych skurczy nie mam i że akcja porodowa będzie wywoływana bo macica się nie przygotuje... ale lekarz wczoraj powiedział, że jak nie ma to się nie martwić. Sama już nie wiem..
Wesolutka, Kusiak - i ja może spróbuję z tą herbatką :) póki co zakupiłam herbatkę bocianek na laktację po porodzie (koper, kminek - same pyszności :-D)

A u nas ok, opis wizyty na wątku. Ostatnio nie miałam czasu bo praca mnie pochłonęła no i też lekarz i szkołą rodzenia. W wolnej chwili zakupy na allegro i tak dni mijają :) dziś z rańca przyszły pieluchy tetrowe (ale niezbyt miłe w dotyku) a ma dziś przyjść jeszcze wózek więc czekam podniecona do nieprzytomności ;-) wczoraj też podpisaliśmy umowę na pobranie i przechowywanie komórek macierzystych :-)
Dziś słońca jakoś brak...ale teraz mam wyjzadowy weekend (taki rekreacyjny:) to ma być 34 :szok: nie wiem jak to zniosę...
Miłego dnia kochane i powodzenia na wizytach!

reklama
ja biorę się chyba za prasowanie, bo mi z fotela niedługo się wywali to wszystko:tak:

Ja mam traumę z chrapaniem jak spałam u dziadków, babcia z dziadkiem na zmianę dawali taki koncert, że cała noc nie przespana, a rano oboje twierdzili, że żadne z nich nie chrapało.. taaa a te dźwięki to krasnoludki wydawały:-D

:-D:-D:-D skąd ja to znam, ojciec zawsze mówi że on nie chrapie

Pytanie, pijecie liscie z malin? Pilyscie w poprzednich ciazach?

ja to słyszałam, że liście malin to na przyspieszenie skurczy porodowych działają, ale czy to prawda...

Ja nie używałam liści malin ani wiesołka ani nic takiego :)
liście malin są dobre na rozluźnienie mięśni macicy z tego co wiem :) wiesiołek też :) niby przyspieszają poród ale to zależy...
Na przyspieszenie porodu ponoć dobry jest olej rycynowy czy jakoś tak ... ale to przy donoszonej ciąży lepiej zzacząć jak się już bardzo chce :)

ja chyba się nie odważe na żadne pomoce :p wolę poczekać )

Maltanka to może Ci podrzucę jeszcze trochę moich rzeczy do prasowania??:)

Słońce wychodzi ;/ i się ciepło zaczyna robic... aja nie chce...

Najgorzej bo na przeciwko w kamienicy wzieli się za wymienianie wszystkich drewnianych okien i jest takie larmo że głowa mała.. a okno zamknięte nie może być bo padnę trupem...

Czy któraś z Was pobierała samodzielnie wymaz w kierunku GBS? Dostałam od ginekolog zestaw i nie jestem przekonana, że rozsądnie jest to robić samej :/

A_nka kciuki za USG Elenki, daj znać jak będziesz miała jakieś wieści:tak:

Dziewczyny, a wy za ten wymaz na GBS płacicie czy macie w ramach NFZ?

Liscie malin nie sa na przyspieszenie porodu tylko na tonowanie miesni macicy zeby sam porod i pchanie bylo krotsze i latwiejsze :) chociaz niektore kobiety twierdza ze to im przyspieszylo tez porod i nie przenosily ciazy.
A wiesiolek jest na skracanie sie szyjki macicy co akurat moze przyspieszyc porod :)
Niektore kobiety pisza ze to wszystko dziala a inne i tak przenosza do tych 42 tygodni. Ja mialam przenoszone obie i wywolywane wiec tym razem chce sprobowac wszystkiego wiec biore teraz te liscie malin a pozniej zaczne tez wiesiolka :) jak chcecie to moge Wam wypisac ile sie bierze i w jakich tygodniach :)

Hania mam nadzieje ze usg Elenki bedzie dobre :)

Liscie malin
Od 32-34 tyg jedna herbata dziennie lub jedna tabletka (one sa po 500mg)
34-36 tydz dwie dziennie
37-38 tydz trzy dziennie
38-40 tydz cztery dziennie

Wiesiolek
34-37 tydzien po 1-2 tabletek dziennie (500mg tabletka)
38-40 tydz po 3-4 tabletki
Niektore kobiety od 38 tyg ciazy wsadzaja jedna tabletke na noc do pochwy, ona sie tam rozpuszcza i ten olej dziala bezposrednio na szyjke. To podobno bardzo przyspiesza porod wiec nie wczesniej niz 38 tydz.

To sa informacje z brytyjskich stron :) ja z wiesiolkiem jeszcze poczekam i moze zaczne brac dopiero od 36-37 tygodnia.

Liscie malin moja polozna sama mi zasugerowala ale o wiesiolka jeszcze sie jej zapytam na nastepnym spotkaniu czyli w 36 tyg dopiero.

reklama
Cześć dziewczyny wybaczcie że nie nadrobię ale mam doła ... u nas leje... co za tym idzie.. małż nie pracował... w sumie pojechał rano ale koło 8 wrócił do domu... a głupia myślałam że pomoże mi przy pierogach ale dupa jak Siadł przed lapka tak siedział w pokoju aż sama polepiłam... wszedł po godzinie mega zdziwiony a ty już polepiłaś? a ja mówię a co miałam czekać aż mi pomożesz tak jak proszę cie od rana wynieś torby z ciuchami na strych? Nogi mi wchodzą w dupe! popuchnięte...bolące że stać nie mam siły... a przed chwilą mój mąż mi oznajmił że kładzie się spać bo nie ma siły...

No wiecie co... wyć mi się tak zaje****cie chce....

Do góry