reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Anusia tutaj kupowalam tu masz link Holland & Barrett > The page you are looking for is not valid / not longer exists

Maltanka juz kiedys o tym pisalam. Pierwszy porod nie byl taki straszny ale mialam skurcze dosyc bolesne przez dwa dni i dwie noce zanim sie cos zaczelo dziac a przy drugim mialam jakas reakcje alergiczna na lek ktory mi podali i dostalam ostrych skurczy od razu i nie mialam nawet sekundowej przerwy miedzy skurczami. Bali sie ze mi macica od tego peknie i dali cos na zwolnienie, pomoglo troche sle nie duzo bo przerwy sie zrobily ale bardzo krotkie i tak do pchania 10 godzin sie meczylam. Podobno to sie zdaza taka reakcja ale zadko tylko ze jak sie zdazylo to boje sie ze moge znowu tak zareagowac i powiedzieli mi ze to prawdopodobne ze wlasnie tak bedzie. Nie chcieli mi dac znieczulenia w kregoslup i strasznie sie meczylam. Jak sobie przypomne to zaczynam sie bac porodu...

reklama
Wy tam uważajcie z tym piciem z liści malin, bo nie każdy może.. na pewno nie można jak ktoś już ma za sobą cc albo spodziewa się cc. Jak wszystko, trzeba po prostu z umiarem.
Ja mam mieć jutro robionego GBSa na wizycie i wiem już, że zapłacę 50 zł. A jak ktoś chodzi na NFZ to powinien dostać skier. za darmo.
Anusia, cieszę się, że możesz dalej spokojnie pracować, bo wizyta udana :-)

Witam się tak szybko :)
Nadrobie później :) mąż jutro ma urodziny a dziś wolne, więc piekl ciasto a teraz po obiadku czyscimy basenik żeby się popluskac :)

Miłego dnia, kciukasy za wizytujące i są Elenkę ;)

Joani no ja chodze na wizyty na NFZ, a skierowania na GBS nie dostalam tylko kazali placic:/

Ja sie dzisiaj jakos dziwnie slabo czuje:( bylismy na zakupach to podczas stania w kolejce do kasy musialam wyjsc ze sklepu, bo mi sie slabo zaczelo robic:/ teraz Maz robi obiadek, a ja odpoczywam:)

shiran85- ja biorę już od kilku tygodni żelazo dwa razy dziennie Tardyferon Fol (czy jakoś tak) on ma 80mg w tabletce, przy czym ja biorę dwie dziennie, a do tego żelazo, które jest w witaminach. W sumie wychodzi mi ponad 180 mg dziennie. A moje żelazo też jest słabe, choć trochę się poprawiło po tym :)

alpine - Ja biorę luteinę, ale ostatnio na wizycie ginekolog mi powiedział, że już w 36 tygodniu będę ją odstawiać.

A powiedzcie mi czy GBS to jest to samo co posiew z pochwy ? Bo mi lekarz wspomniał, że na następnej wizycie będę miała posiew i będzie to kosztowało 50 zł. I tak właśnie skojarzyłam to z tym o czym teraz rozmawiacie.

A tak z innej beczki to byłam wczoraj na basenie. Było cuuudownie :D tak lekko w tej wodzie, mogłam przynajmniej zażyć trochę aktywności fizycznej. Ale nie wkładałam tampona, choć w sumie teraz tego żałuję, no ale nie chciałam tego robić bez konsultacji z lekarzem. Iść na basen bez konsultacji też nie powinnam... Na wieczór miałam bardzo silny ból po prawej stronie brzucha, takie kłucie. Nie mogłam się nawet przekręcić na drugi bok ani nawet nogą ruszyć... W pewnym momencie narzeczony to już chciał karetkę wzywać. No i teraz nie wiem czy to od tego basenu czy nie... Jadłam przed tym cukinię faszerowaną i zaczęło mi najpierw jeździć w jelitach, później ten ból brzucha, a na koniec dopadła mnie biegunka i na szczęście ból minął. Zastanawiam się czy to od basenu czy nie.. ale w sumie się tego już nie dowiem. Wzięłam zapobiegawczo taką globulkę dopochwową przeciwgrzybiczą, którą kiedyś mi gin przepisał jak miałam infekcję. Ona nie zagraża dziecku ani nic bo się nie wchłania do organizmu więc jest bezpieczna.

Cyntia na sprawdzanie oczek kolejne jeszcze czekamy.

Pojawiły się kolejne wylewy II stopnia. Miejscami ten stary już się wchłonął, ale lekarze małej zbyt dobrze nie wyrokują. Wątroba jest mocno powiększona i znów coś z serduszkiem, ale czekamy na dalsze konsultacje.

No i niestety mała musiała znów na cpap wrócić bo bezdech goni bezdech. Ewidentnie zmęczyła się oddychaniem samodzielnie.
Na wadze mamy 1340g u Oli 1600g.

Rajo tak GBS to wlasnie ten wymaz z pochwy na paciorkowca. Moze za bardzo szalalas w tej wodzie i dawno nie uzywane miesnie sie:) albo to faktycznie cukinia zaszkodzila, najwazniejsze, ze juz lepiej.

A_nka kciuki za Elenke, oby wylewy sie wchlonely i mala kruszynka szybko wyszla na prosta.

reklama
A_nka trzymam kciuki za Twoja kruszynke
Rajo to pewnie cukinia zaszkodziła, szczególnie jak na koniec biegunka Cie dopadła:(

Własnie przeszla u mnie burza i ulewa, myslalam, ze bedzie lepiej a tu dalej duchota ze ho ho :( nie do życia jestem, jak zwykle :p

Do góry