reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

A_nka mam nadzieję, że mu się jednak w głowie wszystko poprzestawia i złoży dzisiaj te łóżeczka:) Ucałuj małe kruszynki od e-cioć:*

Marciątko lepiej, żeby Twój organizm się nie przyzwyczajał do wstawania tylko dał Ci jeszcze trochę pospać póki możesz;-)

Ani//
pochwal się jak odbierzecie obrączki:))

reklama
Hihi dzien doberek ;)

Wesolutka to dzis tez postaram sie nie zawieść ;))) (chyba tak sie pisze bo zgłupiałam , od zawodzic a nie zawozic ;)) never mind :) jak Olcia sie czuje??
A z ta moja krawcowa ...
No słuchaj ta co szyje mi sukienkę slubna to miała zadzwonic do południa , nie zadzwoniła wiec sama ja pomeczylam ale odmówili moze i lepiej bo cena byłaby pewnie podobna do ślubnej jak znam życie, No a ta druga - ostatnia moja nadzieja sie zgodziła ;))) za batdzo spoko kaske ;) co prawda nie z jedwabiu bo nie miała materiału ale z szyfonu leciutkiego zwiewnego ;) wiec na przebiorke bede miała ecrie ... Teraz zostaje mi P namówić na koszule na przebranie w kolorze ecrie ;P
A najlepiej wychodzę szczęśliwa od tej krawcowej wysiadam w auto miałam wpaść do kumpelki na herbatke przed szkoła rodzenia a tu słyszę jakbym złapała gumę , zatrzymuje sie oglądam opony nic, przejechałam kolejne 200m i znów sie zatrzymałam ale dalej nic No ale na bank cos z opona bo stuka jakbym na alumach jechała... Odwołałam spotkanie, Dzwonię do P kazał mi dojechać do szpitala gdzie szkole mieliśmy tylko 5 km oczywiście zatrzymałam sie jeszcze po drodze raz sprawdzic czy nie uchodzi powietrze , P dzwonił i mowi No moze wrócimy z Siemianowic do Tg po szkole i w domu bede próbował wymieniać bo jeszcze nigdy tego nie robiłem ... Ja na niego oczy jak 5 pln No way nie bede jechac pol h na gumie, wiec sie chłopak juz nastawił ;) ale jak dojechalam pod szpital pisprawdzalam czy wszystko jest opony podnośniki i te inne zadzwoniłam jeszcze do taty i dobrze bo mowi jak jest powietrze to zeby nie zmieniać bo sie chłopak umeczy bo cos inny profil zapasowki cos tam cos tam... Na szczescie okazało sie ze ktos musiał podstawic mi śrubkę z nakładką , dzięki temu powietrze nie uciekało i faktycznie mogliśmy wrócić do domu, jechaliśmy tzn P mnie asystował 2 autem co chwila sprawdzając czy nie schodzi luft z opony ... 2 auta na drodze jadące 40km/h taki kawał - powiem Wam szału nie ma ;) zwłaszcza ze ta opona stuka feeees! Zaraz P musi spr stan powietrza w opOnie i ja dzis do wylkaniAtora jesCze ... Potem muszę jeszcze do kwiaciarni, bo ostatnio nie było właścicielki, i do tego centrum handlowego bo kombinuje jeszcze co zrobic z ta moja fryzurka chce miec fale na grzywce a mam za krótka wiec chciałabym kupić włosy na klipsie i przedłużyć ta grzywke na ten 1 dzien :) fryzjerka powiedziała ze sie postara i powinno to cos pomoc ;)
Wiec jest nadzieja!

Kara kochana sprawdzał mi to Chop i sie nie dało ;( jeszcze kolega próbuje cos pomoc zobaczymy ...
Zycze Ci abys mogła sie wysypiac i podziwiam ze tak długo pracujesz ! ;)

Alpine ładne te obrączki ;)
My tez długo szukaliśmy obrączek w koncu wzięliśmy z paladu bo wzór nam sie podobał ;)
Ania a Wy znalezliscie?

Sawi przykro mi z powodu Twijego cukru ;(

Alicja a nie możesz jej karmić tym co zjada po prostu , ewentualnie na tych wspomGaczach apetytu wiem ze latwo sie mowi ale moze nie ma co sie spinac .. Kochana im bardziej sie denerwujesz mała to czuje, pamiętaj o złotej zasadzie takie dziecko juz duże nie da sie zagłodzic;* a mezem sie nie spinaj , i faktycznie ustał sobie raz w tyg wychodbe na 2h czy to do kosmetyczki kolezanki cokolwiek / czas tylko dla siebie, to bardzo wazne ja mojemu cały czas o tym przypominam ze tak bedzie ;) proponuje zroboc to samo !
Każdy z Was bedzie szczęśliwszy Ty z czasem tylko dla siebie on z treningami . Ja nie moge sie doczekac az mój kupi sobie rower i bedzie jeździł bo widzę ze nie ma jak odreagować stresów w pracy, kiedys i squash i kosz a po przeprowadzce na sl nic ;( prawie rok juz i jest gorzej ja to widzę ...

Hania cudne wieści !!! ;)))))) i spełnienia marzeń ! Obys zawsze buła tak pozytywna i zorganizowana kochana ;*

Koko tampon z maścią normalnie do środka ??

Maltanka współczuje ja nam ten problem ale bez bólu w zasadzie ale sie utrzymują cały czas :/

Joani cudny dzien !

Amaliee &&&&!

Wczoraj na szkole rodzenia uczylismy sie oddychać do porodu i cw pozycje porodowe i chyba mi nie posłużyły bo kłuje mnie w kroku troszkę od wvzoraj wiec muszę sie umówić do lekarza postaram sie na dzis jeszcze !
O widzę ze piszecie i kluciach ;) czyli nie mam co panikować uf.. ;)

No po 3 h udało mi sie nadrobić i popisać *: miłego dnia i kciuki za wizyty!

bubles ,Emka dzisiaj idziemy zanieść zdięcie gościowi:) żeby zrobił nam takie 4426380333_3.jpg
No i się dowiemy na kiedy będą dokładnie.. mówił że jak mało roboty to na poniedziałek ale jak więcej to dłużej potrwa :) ale poczekamy :) ważne żeby były :)

Emka z tym kołem to szczęście w nie szczęściu mieliście:)

Ja mam maść clotrimazolum zawsze w kosmetyczce jak coś zaczyna szczypac to zaraz smaruję i przechodzi ale z tym tamponem to jeszcze nie słyszałam hehe :) musi fajnie działać :)

Załączniki

• 4426380333_3.jpg
    4426380333_3.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
EM ka no to mieliście przygody z tą oponą, najważniejsze, że udało się dojechać, a to, że byliście spowalniaczem na drodze to trudno, zdarza się;-) No i super, że udało się zamówić sukienkę, będziesz pięknie wyglądać w obu i żeby Mąż się dał namówić na tą koszulę, to będziecie wtedy idealnie dopasowani:-) My na szkole rodzenia na każdych zajęciach ćwiczymy oddychanie, pozycji porodowych jeszcze nie było, ale koleżanka, która wcześniej tam chodziła opowiadała mi, że na tych ćwiczeniach z pozycjami i uczeniem parcia to myślała, że zaraz urodzi:)

Dzień dobry :)

U nas pochmurno od rana ale nie narzekam ;) Zdecydowanie wolę to niż upały.
Okazało się, że wczoraj zostawiłam żelazko włączone ;/ i dopiero jak mąż rano wstał do pracy do wyłączył ;/ dobrze, że się nic nie stało… mąż doszedł do wniosku, że musi mnie teraz mocniej pilnować ;)

Joani super taki wypad spontaniczny! Zazdroszczę!!!

EMKa niezła przygoda z oponą. Ja właśnie ostatnio się śmiałam jak oglądaliśmy familiadę i było pytanie- co najpierw sprawdzasz jak samochód nie chce zapalić- moja odpowiedź byłaby „czy mam naładowany telefon żeby zadzwonić do męża albo taty ;)”. Co do ćwiczeń na szkole rodzenia- moja gin mówiła mi że często po nich są właśnie jakieś kłucia i żeby się tym nie przejmować, zażyć nospę i powinno przejść.

Ania śliczne obrączki!!!

Powodzenia na wizytach i miłego dnia!!!

Amelia - współczuję :/ Trzymaj się jakoś i nie obwiniaj się!
Em ka - mnie ginekolog mówiła, żeby ćwiczyć tak, żeby nie czuć kłucia itp. (wreszcie mi pozwoliła, bo wcześniej nie mogłam)
Kara - to mieliście dużo szczęścia, dobrze że nic się nie spaliło

Czytam fajną książeczkę o porodzie - ciąża i poród bez obaw - bardzo mnie uspokoiła, więc polecam :)

Hejka :)
Dziś też prawie znów brak planów, muszę tylko do zusu skoczyć donieść nr konta, potem obiad zrobić. Może z koleżanką uda mi się umówić bo zjechała na jakiś czas z Walii i kupiła mieszkanko do remontu w Polsce więc działa, może uda mi się ją odwiedzić :)
Pogodowo dziś już nie pada słońce się przedziera więc będzie lepiej niż wczoraj.

Hania wszystkiego najlepszego :) pociechy z dzieciaczków, spełnienia wszystkich marzeń i duuuużo zdrówka :) I trzymam && za usg Elenki :)

Faceci to prawda, że nie mają głowy do dat, mój ostatnio do mnie dzwonił bo nie pamiętał czy ja się urodziłam 26 czy 24ego... A i o naszej rocznicy zapomniał...

Emka no to faktycznie mieliście przygody z tą oponą. Ja nie wiem, też bym sobie nie wymieniła koła, nigdy tego nie robiłam.

Amaliee co Ty mówisz? oby jednak było wszystko dobrze z Tobą i maluszkiem

Za wizyty trzymam &&
Miłego

Ameliee kiepsko... oby jednak nic sie nie stało.. pamiętaj że to NIE JEST TWOJA WINA !!!
ciąża już jest na tyle zaawansowana że nie powinno nic być maleństwu :)

Marciątko jak uspokaja to czytaj :) ja nie mam cierpliwości do książek :)

Kara z tym żelazkiem to mnie zszokowałaś... :p dobrze że nic się Wam nie stało... :*

ja też planów specjalnych nie mam :) na obiad dzisiaj pizza lenistwo górą haha
muszę pozmywać i dzisiaj luz bluz :) koleżanka zaraz na klachy wpadnie :)

Siąpi ale lepsze to niż upały :-)
Amalie, trzymaj się kochana i współczuję.
Emka, ty musisz po prostu żyć pełną parą, inaczej byś się zanudziła ;-)dobre, że wszytko się ładnie już spina w całość.
U nas ćwiczenia do porodu są dopiero przy końcówce ciąży, bo babka mówi, że na wiele dziewcząt źle to działa i mają bóle ptem. Ja i bez tego mam wrażenie, że mi mały zaraz wyskoczy, tak mi napiera na dół macicy. W końcu kawał osóbki tam siedzi ;-)
Ania, widzę obrączki już wybrane, więc tylko czekać aż włożycie na palec :-)
Dziewczyny jak maacie prąd z ENEA to do końca lipca jest promocja, że płaci się miesięcznie mniej- mają jakieś 3 taryfy i można coś wybrać pod siebie a oszczędność powiem spora jest. Jadę w poniedziałek i będę zmieniała.
Kara, ja też mam teraz głowę w chmurach, bo mi się dziwne rzeczy przytrafiają ale na szczęście żelazko mi się wyłącza po 5 min. nieużywania bo też kilka razy zostawiłam tak sobie "chodzące".
Miłego dzionka :-)

reklama
Witajcie
Na dzisiaj planów brak,chłopaki poszli do garażu a ja się lenie

Hania no z jednej strony ci zazdroszcze że ty już masz to za sobą, oj byle do polowy sierpnia wtedy dziecko jest już chyba donoszone,ps.jak mąż dzisiaj

Ania// to ja z morzem tak samo okolo 7-8 h w jedną stronę ps.bardzo ładne obrączki

EM_Ka to miałaś przygodę z oponą,właśnie tak mi się wydawało że ty o tym pisałaś,mnie to wczoraj tak bolało że nie mogłam siedzieć,dzisiaj już jest lepiej

Kara no mi też się zdarza coraz częściej zapomnieć o czymś,a najgorzej jak z domu wychodzę muszę wszystko dwa razy sprawdzać

Amalie o matko,pisz jak będziesz po lekarzu

Marciątko oj ja bym chciała żeby mnie książka uspokoiła,chyba się uspokoję dopiero po...

Do góry