reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Hania - dobrze, że jesteś :)
Z tymi humorkami to chyba wszystkie to przeżywamy. Mój Mąż biedak ze mną, oby po ciąży mi się zmieniło :)

Za chwilę jedziemy na mecz do moich rodziców i przy okazji na kolację, dobrze, bo nie chce się mi nic gotować.

Natalia - hmm moi teściowie też nic dla Malucha nie kupili i jakoś nie przyszło do głowy mieć o to pretensje.

reklama
Amaliee moja teściowa dzisiaj przyjechała z zakupów weszła do mnie i zapytała czy może zjeść obiad, bo ona ma ochotę na obiad. Powtórzę przysięgam że od 4 miesięcy nie zrobiła sobie nic na obiad. Zjadła zostawiła brudne naczynia i poszła sobie na górę. A mnie zostawiła swoje naczynia do zmywania. Chyba otworzyłam jadłodajnię...serio to już przechodzi wszelkie granice.
I nie mam pretensji do tego, że nic nie kupuje jest mi tylko trochę przykro, bo w niczym nam nie pomaga sama tylko o siebie dba i jest bezczelna.

BubbleGirl, shiran85 faktycznie przeczytałam teraz całość swojego wpisu i zaczęłam chyba źle hehe. Sama bym pomyślała pewnie podobnie jak wy :) całe szczęście to tylko urlop :]

Ann_ ja zawodowo robię pazurki ;) kup aceton kosmetyczny, nim najszybciej zdejmiesz. Przygotuj waciki i folię srebrną spożywczą. Na wacik trochę acetonu lejesz (tak jak do zmywania lakieru) i zawijasz w sreberko 10-15 min i zdjęte ;)później tylko bloczkiem polerskim wygładzasz. Możesz też zmywaczem ale musi być koniecznie z acetonem choć nim dłużej zdejmuje się.
Amaliee jak ci odpadają to albo masz bardzo tłustą płytkę (choć mi nigdy nie zdarzyło się żeby klientka tylko 3 dni nosiła. Mam jedną która ma właśnie tak tłustą to tydzień-półtora nosi. 3 dni to strasznie krótko, szkoda paznokci i pieniędzy na zakładanie ;) można jeszcze spróbować odtłuścić primerem, może coś pomoże ) albo hybrydy jakieś słabej jakości bo jak ja sobie robie to na stopach trzymają się 1,5 miesiąca nawet a na dłoniach średnio 3 tyg, później już odrost denerwuje i zmieniam :)

moim zdaniem powiedz teściowej, że jeśli chce to owszem możesz jej dawać obiad nawet codziennie ale niech ci co miesiąc dokłada określoną sumę a co do siostry powiedz jej, że zanim coś weźmie z twojej lodówki niech najpierw się zapyta albo niech to powie mąż

Ufff dziewczynki wreszcie nadrobiłam :) mam nadzieję, że od sierpnia wrócę do Was już normalnie ;P zachciało się remontów to teraz masz babo placek :p

Kupiliśmy łóżeczko, materac i wanienkę :D ale do końca wyprawki jeszcze baaaaardzo daleko :p

Dzięki za radę, a taki aceton to dostanę np w Rossmannie czy jakąś aptekę lepiej odwiedzić?
Mi nie odpadają. Choć nie miałam w planach ich ani wypełniać, ani sama domalowywać to i tak raczej bym tego nie zrobiła bo wyglądają na popękane, mają takie pręgi i nie wyglądają ładnie, no i dwa złamane eh, ważne że na weselu były ładne teraz mogę zmyć i odchodować na nowo ;)
Wiecie co za du*a ze mnie, robiłam 2 h zamówienie w aptece, chociaż mama radziła mi spisać i pójść do taniej miejscowej ale przy takim zastanawianiu się bym 3 dni robiła, wolałam wszystko w jednym miejscu, ale nie o tym chciałam wam napisać ;-) Zrobiłam zamówienie na 298,82zł i dodało mi 12,49 z przesyłkę, oczywiście potwierdziłam wszystko, a potem patrzę że od 299zł jest przesyłka gratis :dry: :eek:

dziewczyny co Wy tyle kupujecie w tej aptece ? już któraś z rzędu pisze, że wydała 200-300zł. Ja wydałam 100zł i czytając sobie te wyprawki itp wydaje mi się, że mam prawie wszystko. :/ pewnie czegos mi brakuje:)

reklama
Justi moje zamówienie 300 zł ale w tym kosmetyki dla 5-latka i dla mężulka, dla maluszka niektóre pozycje zamawiałam razy 2, może dlatego tyle wyszło...

Do góry