reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

ania// wiesz co zwyczajnie kładę wcześniej już przygotowane masełko na gorącą karkówkę, nie może być go za dużo bo mięso i tak już zazwyczaj jest dobrze przyprawione więc żeby nie było za słone w całości, ale tyle żeby smaczek był. Niewielka ilość sama się rozpuści odpowiednio na gorącym mięsie :)

reklama
Ann tak też przypuszczałam :) hehe
u nas jutro taka bedzie a do tego ziemniaczki pieczone w piekarniku :) i sałatka z pomidoorka ogórka cebulki :) mmmm juz mi ślinka cieknie :)
a tak akurat na weekend mamy gości :) kuzynka od M przyjeżdza z chłopakiem więc fajny obiadek sobie zjemy :)

No laseczki... Zaczyna sie u mnie ciekawie. Całą noc nie spalam bo mnie jakieś skurcze lapaly i brzuch w dodatku pobolewal.ok 6 przysnelam do 9 i znowu.W końcu mąż wziął przepustkę i mnie zawiózł do szpitala.Na szczescie był mój lekarz, zrobił usg i ktg i na dobrą sprawę nic nie wyszło. Szyjka zamknięta długa aż na 4.9 cm,szok, z małym też ok. Mam się po prostu oszczędzać,więcej leżeć i brac podwójnie magnez. Jak lekarzsstwierdził,zwolnić do minimum i obserwowac.
Także moje drogie szalone które jak ja latają,trzeba przysiąść już na gałęzi niestety.
Idę się zdrzemnac bo nerwy mi już puszczają i senna jestem.Miłego popołudnia:-)

Joani dobrze że skonsultowaliście się z lekarzem ..:) no niestety takie bóle będą teraz coraz częściej :) szyjkę masz długaśną więc nic tylko się cieszyć :) moja na pierwszym badaniu miała 3 cm.. mniej więcej :)
dużo odpoczynku i wszystkie dokulamy się do końca :)

Aminie nam to migusiem :) jedna sierpniówka chodzi z rozwarciem na 3 cm już.. jeszcze góra i to naprawdę góra miesiąc i u nas zacznie się dziać powolutku :)

Ostatnia edycja:
Joani to jeszcze nic nie musi znaczyc takie bole i skurcze. Ja w pierwszej ciazy przez kilka ostatnich tygodni mialam skurcze i bole i to takie ze wlasnie nie moglam spac w nocy, meczyly w nocy a rano przechodzily albo meczyly przez pol dnia a wieczorem znikaly i nic sie nie dzialo, absolutne zero. A porod mialam wywolywany. Zero rozwarcia lub skracania sie szyjki. Takze nie przejmuj sie bo to wcale nie musi oznaczac porodu :)

Dzięki dziewczyny na propozycje prezentu :) Co do chodzika to małej solenizantce już nie potrzebny bo zaiwania sama już :)
Popatrzyłam na mieście ale nic wartego uwagi, w niedziele jeszcze na zakupy jedziemy przed imprezką więc coś już napewno musimy znaleźć.

Zajechałam do banku, wpłatomat nieczynny i czekaj sobie w kolejce, jeszcze system numerowy sobie wymyślili i godzinę musiałam czekać, naszczęście na siedząco bo stać to bym nie wydoliła.

A od samego rana głuche telefony z jakiegoś stacjonarnego, teraz znów w końcu jakaś baba na linii że wygrałam jakiś zegarek czy kij wie co, jak ją zrypałam, powiedziałam że to podchodzi pod stalking i sobie nie życzę takich telefonów z racji jeszcze że one głuche były. Ale najbardziej irytuje to że te mendy dzwonią co chwilę z jakimś badziewiem a mój fon nie ma niestety opcji zablokowania konkretnego numeru...

Zupka już się gotuje, nie miałam pomysłu na nic innego..

Mnie też brzuch się już częściej spina i robi twardawy ale biorę sobie wtedy no-spę po jakimś czasie przechodzi. Pobolewa po bokach jakby jajniki ale jak np coś za szybko zrobię lub się "zegnę".

Wy tak już nie straszcie, że za miesiąc już coś może się i u nas zadziać bo ja jeszcze ani wózka ani łóżeczka nie mam :szok:

Joani dobrze, że nic się nie dzieję, oszczędzaj się:tak: Mi też ciężko zwolnić obroty, bo czuję się świetnie, ale trzeba sobie wbić do głowy, żeby bardziej na siebie uważać:)

Shiran no to najwyższa pora się zabrać za zakupy, no i póki masz siłę latać po sklepach:-D

My dzisiaj zamówiliśmy łóżeczko, materac i komplet pościeli, no i zrobiłam zamówienie w aptece, powoli wyprawka dla malucha się kompletuje, zostały jeszcze rzeczy dla mnie do szpitala i parę gadżetów do pielęgnacji itp:)

A mnie szlag jasny trafia. Rozmroziłam paluszki rybne - zrobiłam je i feee - popsute. To nic, myślę sobie, zjem sardynki z puszki, a obiad zrobię jak wróci mąż, otwieram puszkę jem i nagle patrzę a tam nieżywa mucha. No kurza twarz... Przestrzegam więc przed sardynkami z tesco.

Ogólnie zmęczona jestem, zupełnie nie wiem po czym. Chciałabym, żeby ten dzień już się skończył.

Dziewczyny - zwalniać tempo. Szybkie będziemy miały jak się maluchy urodzą.

reklama
Witam się i ja i odrazu przepraszam, że nic się nie odzywam, ostatnio ciąglę jakaś bieganina i nie mam kiedy, cały czas podczytuję i jestem na bieżąco, nie wiem dlaczego , ale wszystkie czynności robie 2x dłużej, jakaś taka uposledzona się czuję.
Co do skurczy i napinania brzucha, to też mam bardzo często, czasami jak idę to muszę przykucnąć, bo aż traki przeszywający ból jest.Wiem , że przy pierwszej ciązy też tak miałam i nawet kilka razy na IP wylądowałam, ąle wszystko było ok, małego nawet przenosiłam.

U mnie ostatnio były dwie kumpele z 2-miesięcznymi szkrabami, nie mogłam sie napatrzeć i już tak marzę, żeby zobaczyć swoją laleczkę,tak zaczyna mi się ciągnąć ten czas, czuję się zmęczona :no:

Zrobiłam zamówienie w Gemini i portfel zrobił sie szczuplejszy o 300 zł...tak fajnie sie tam zamawiało, jeszcze tylko pościel i wypełnienie, przescieradło i będzie wsio. Dzisiaj zakupiłam torbę i mam zamiar z początkiem sierpnia ją spakować. Kupiłam tez na próbę Dady 1 (2-5) powiem , że bardzo sympatycznie wyglądaja te pieluszki, wcześniej kupowałam, ale tylko to większe (op.28 szt. 14,90 zł).

Haniu ty nas nie opuszczaj, bardzo potrebujemy twoich rad, no i chcemy wiedzieć co tam u dziewczynek i starszego rodzeństwa, jesteś dla nas taką "Matką Polką" ;-)

pozdrawiam Was serdecznie!

Do góry