reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Hej Dziewczyny :)
Witam w ten upalny dzień, brakuje mi już takiego rozładowania pogody, ale to do czwartku, piątku muszę poczekać, a to dopiero poniedziałek. Już się topię troszkę, a w nocy mały dziś pierwszy raz mi nie dał spać do 4 rano się w kółko budziłam przez kopniaki, dopiero nad ranem pospałam ale wtedy już b. ciepło i weź tu się wyśpij.

Dziewczyny te weselne słodycze mnie wykończą, ciągle mam na nie ochotę :dry:

anusia szczere gratulacje z okazji rocznicy. Wspaniale i oby kolejne lata dobrze wam służyły ;-)

U mnie nie jest najgorzej z dentystą, byłam już dwa lub 3 razy w ciąży i mam w lipcu następną wizytę, ale nie wiem czy uda mi się jeszcze skorzystać w ciąży. Bo jeszcze w maju było więcej terminów a teraz już co raz mniej więc dłużej czekania, a do końca już nie długo, ale chcę jak najwięcej zrobić za darmo więc cieszę się choć z tych kilku wizyt, a wam współczuję że nie da się nigdzie zapisać...

reklama
Na sierpniówkach kolejnej dziewczynie wody odeszły. Dziewczyny oszczędzajcie się bo jak słusznie zauważyły tam forumki aura burzowa ściąga kobiety na porodówki. Sami lekarze są takiego zdania. Wrześnióweczki wrzucamy na wolniejszy bieg.

Hej

no.. okna umytę mieszkanie ogarnięte :) porządek w lekach zrobiony:) jest dobrze :)
ogarnełam też ciuchy i wszystkie 56/62 naszykowałam do prania :) na natępny tydzień zaczynam :)

jestem w szoku bo całkiem przyjemnie jest dzisiaj :) tzn w domku bo na dwór jeszcze nie wychodziłam hehe
Niuńka śpi , a na obiad dzisiaj zupa serowa i frytki :)

Anusia Wszystkiego najlepszego z okazjii rocznicy :) i byle było by ich jeszcze dużo dużo więcej :)

Co do dentysty i naszych składek i wg to też jestem zdania że każdy człowiek powinien mieć swoję konto i tam powinny wpływać pieniążki ktore nam zabierają tak żebyśmy jak lekarz potrzebny mogli wyciągnąć i zapłacić... ale tego się nie doczekamy napewnooo...

A ja właśnie czekam na burzę, żebym mogła w końcu okna pootwierać i wpuścić "lżejsze" powietrze. Kręci się i kręci i coś lunąć nie chce...
Ale to prawda, przy takiej pogodzie trzeba więcej odpoczywać- ja sobie mogę na to pozwolić, gorzej z mamusiami, które już biegają za swoimi smykami.. ;-)
Nudzi mi się.... mąż po godz. musiał zostać a ja nigdzie się nie ruszam bo można się udusić, a wy coś dzisiaj cichutko jesteście :-)

Witajcie po kilku dniach, przytrafił mi się nagły wyjazd nad jezioro w zeszłym tygodniu, aż szkoda było nie skorzystać z pogody, a tam zasięg słaby, o necie nie wspominając.
Wszystko pięknie, bo tego skwaru nie było aż tak bardzo czuć nad wodą, ale załapałam kleszcza:-( i to do tego na podbrzuszu:-( na razie żadnego rumienia nie ma, pozostała tylko kropka, kleszcz był raczej szybko wyciągnięty, bo był malutki, ale jakoś zaczęłam się bać. Zastanawiam się czy nie iść do internisty. Na razie obserwuję czy jakiś rumień się tam nie zrobi.

Poza tym zamówiłam materiał i zamierzam uszyć poszewkę na poduszkę do karmienia, którą wypożyczyła mi kumpela. I jakoś tak mnie natchnęło, że może coś jeszcze uszyję.Trzeba tylko przytargać maszynę od rodziców.

Udało mi się Was nadrobić.

a_nka gratulacje zdanego egzaminu!! Świetnie, że masz to już za sobą, w końcu więcej czasu do dyspozycji.
Wspaniale, że usg ok i że dziewczynki coraz lepiej sobie radzą. Masz rację, trzeba się oszczędzać przy tak wysokich temperaturach i uważać.

Wesolutka szybkiego powrotu do zdrowia Ci życzę!

Anusia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu!! Szkoda, że zdjęcia Małej się nie udały, oby następnym razem było ok

Joani ja dziś zaliczyłam wizytę w nfz u dentysty. U mnie na szczęscie nie ma kłopotu i zazwyczaj po tygodniu lub dwóch mam wolny termin. W ciąży popsuło mi się 6 zębów:-( Robiłam je na nfz za dopłatą, bo te darmowe plomby podobno są słabe i dentystka mówiła, że mogę je stracić jeszcze w ciąży. Niby darmowo w nfz, ale jak się okazuje potem to darmowe jest słabe. Dziś ostatni ząb wyleczony uff pójdę jeszcze w sierpniu na kontrolę. Dobrze, że chociaż ktoś cię przyjął dziś.

Hej:)

Ja przez te upały jakoś nie mam weny na siedzenie przed kompem i pisanie, jakaś taka odmóżdżona jestem:zawstydzona/y:

Dzisiaj nawet na Szkole rodzenia nie ćwiczyłyśmy, bo mimo, że sala jest klimatyzowana położna powiedziała, że nie będzie nas męczyć i były tylko wykłady, temat: Jak rozpoznać rozpoczynający się poród?, więc niby wszystko już wiem, ciekawe jak będzie w praktyce:)

Anusia Wszystkiego co najlepsze dla was z okazji rocznicy i jeszcze wielu wspaniałych wspólnych lat:tak:

Bigbi obserwuj to miejsce po kleszczu, oby nic się nie przypałętało do Ciebie.

Zdrówka dla wszystkich chorych mam i dzieciaczków:)

U mnie praca wre - Mąż z kolegą układają panele w pokoju Malucha :) Wreszcie!!! W piątek mają być meble wstawione, a później działam ja :)
Ciekawa jestem jaka jest korelacja pomiędzy burzą a porodem...

Witam popołudniowo :-)

My po wizycie :-) wszystko opisałam na odpowiednim wątku :-)

U nas przed chwilą była wspaniała ulewa i z 35 stopni zrobiło się 25 :-) deszcz a tak cieszy :D

Bigbi - obserwuj miejsce po ukąszeniu i trzymam kciuka, żeby wszystko było dobrze :-)

BubblesGirl - zazdroszczę szkoły rodzenia, mi lekarz powiedział, żebym sobie odpuściła bo nie ma szans na poród sn. A zastanawiam się nad taką weekendową szkołą, w sobotę tylko u nas jest. Tak żeby zapoznać się ze szpitalem, położnymi i może nauczę się z grubsza kąpać, przewijać, itp.

Anusia - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! :-) 7 lat to już kawał czasu, gratulacje :*

Ostatnia edycja:
Aniaam - ale przecież na szkole rodzenia nie jest tylko o porodzie! Jest o karmieniu piersią, pielęgnacji dziecka, rozszerzaniu diety itp.

reklama
Marciątko - lekarz powiedział, żeby sobie odpuścić bo jest sporo ćwiczeń i może dojść do krwawienia. Może przesadza? :-) właśnie najbardziej mi zależy na tej pielęgnacji, bo to nasze pierwsze dziecko i chciałabym się choć trochę zaznajomić z tematem :-)

Do góry