reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Hania, ja na pewno bede :) takze jak mas zjakies pytania to pisz.
A w ogole, super ze dziewczynki maja sie tak dobrze :)

Zmykam laseczki dobrej nocy :*

reklama
Wesolutka napisz co będziesz mrozić :)
Jak to "obrabiasz", przygotowujesz do mrożenia.
Podczytałam troszkę dziewczyny na bliźniakach i one mrożą: cukinię, dynie, truskawki, jagody, jabłka, marchewkę, koperek, fasolkę szparagową.

W słoiki dają wiadomo buraczki, paprykę i ogórki. Ale to myślę dla siebie raczej nie bobasów. A co jeszcze tak typowo dla dzieci?

Edit:

Mykam spać bo to już prawie 23, a ja dziś totalnie wypompowana się czuję. Jutro cały dzień w domku. Poogarniam co mam do ogarnięcia. Naściągam mleka - dziś tylko 130ml uzbierałam. I będę bawić się z dzieciakami. Oby tylko nie było tak gorąco bo oszaleję.
Po pracy mąż ze szwagrem skoczy odebrać auto od mechanika i może naciągnę go na całkiem nielegalną jazde próbną ;) :p

Aaaa znów Dominik płacze :( zwarjuje normalnie niech już przyślą te turystyczne łóżeczko.

A tak dopiszę co do tych szczepień ja szczepię trybem zwykłym i całkiem zadowolona jestem mimo, że to nieszczęsne mmr nadal u Dominika odwlekam i za przeproszeniem sraczki dostaję jak tylko o niej pomyślę ;)

Ostatnia edycja:
Aa bym zapomniała, czy.Wam tez na szkole rodzenia położna mówiła o przygotowaniu do porodu. Nam ostatnio mówiła zby czasem nam do głowy nie przyszło samej sobie robić lewatywy czy też się samej tam golić. Mówiła a tej lewatywie ale zapomniałam się spytać o to golenie, dlaczego nie wolno?

Dzięki wesolutka, muszę więcej o tych szczepionkach poczytać żeby mi się rozjaśniło.

Dobranoc :)

Witam serdecznie :*

My już po wizytowym weekendzie, troszkę męcząco ale ogólnie weekend udany :-) Dziś kolejny upalny dzień, dobrze, że w domu wewnątrz jest temperatura pozwalająca oddychać :-) My dziś już od 4 nie śpimy :-( mąż tak chrapie, że nie da się po prostu :-( a jeszcze w okresie najgłośniejszego chrapania przytula się do mnie i wtedy to mam już normalnie dość :-(

Dziś idziemy na wizytę :-) muszę przycisnąć mojego gina, żeby podał mi wymiary i wagę Maluszka, ostatnie mam z końca maja. Wtedy miał koło 620gram i mierzył z nóżkami koło 30m. Mam nadzieję, że rozwija się dobrze bo jest taki ruchliwy, że czasem mam wrażenie, że On nie śpi :-) ale w nocy nie budzi mnie póki co :-)

A! wczoraj dostałam od mojej szwagierki karton ciuszków dla Małego, od skarpetek po czapeczki :-) i jest tam wszystko, śpioszki, body, kaftaniki, spodenki, dresiki, bluzy, sweterki :-) rozmiary od 50 do 62 :-) teraz mówi, że szykuje mi paczkę na 62-68 :-) i powiem Wam szczerze, że się wzruszyłam jak to wszystko zobaczyłam :-) w ogóle jestem strasznie tkliwa ostatnio, wszystko mnie wzrusza :-)

A_nka - gratulację za zdane prawo jazdy :* a przede wszystkim gratuluję silnych córeczek! Trzymam mocno za każdą z nich kciuka :-) a samochód super, audiczki to dobre autka, będzie długo służył :-)

Wesolutka - dużo zdrówka :* kurujcie się i uważajcie na siebie :*

Przejrzałam szybciutko posty :-)

Emka - u nas po ślubie mieliśmy bańki mydlane :-) i ja byłam bardzo zadowolona, pięknie wyszło :-) na zdjęciach też pięknie wychodzą te tuby strzelające z płatkami róż, mój brat miał takie, wszystkie białe i wyszło cudnie :-)

Słonecznego i spokojnego dnia Dziewczynki :*

Ostatnia edycja:
Witam się i ja w nowym tygodniu :)
Dziś zaraz po wyjściu M do pracy wstałam, jakoś nie mogłam dalej spać. Pomimo 3-4 nocnych wizyt w wc jestem w miarę wyspana.
Pogodowo narazie zapowiada się ładnie i upalnie ;)
Planów dziś żadnych, obiad mam także nie muszę stać w garach.
Jutro wizyta muszę pamiętać o tych paskach i pozwoleniu na szkołę rodzenia, bo położna potrzebuje.
Jestem bardzo ciekawa ile Wiki już waży, ale pewnie dowiem się na usg III trymestru, może mi już skierowanie dadzą.

Jak któraś wizytuje to zaciskam &&
Miłego :)

Joani mam to samo , niby co wizyta mówią ze glowkowo leży ale ja go czuje z prawej i lewej czasem w jednym czasie wiec nie wiem jak on to robi , czy jeszcze sie obraca czy jak, a co do wyczucia stopki czy rączki to tez nie potrafię ocenić co to ..
A co do sikania to Rez mam to samo w pewnym momencie musi byc tu i teraz!

Przykro mi dziewczyny z powodu chorób, zębów i innych mało miłych przypadłości ...

Aniam dzięki za rade :)

Widzę ze nie tylko ja ranny ptaszek, choć u mnie głownie to przez siku ;)
Wstałam dzis przed budzikiem P i postanowiłam sobie ostatnio ze wyedy od razu bede robić śniadanie zeby sie potem nie zwlekać wiec i P wstał przed budzikiem stwierdził ze pojedzie sobie wcześniej do pracy przynajmniej ;) 1 śniadanko za nami, małż wyprawiony a ja wróciłam do lozka :) pewnie zaraz odlece ;)

My dopiero dzis zaczynamy szkole rodzenia ;) oby było fajnie ;)

Kciuki za wizyty! Hania za Twoje Aniołki niech dalej rosną w sile ;)

Madlena wszystko ok?

reklama
Witajcie kobietki :)

Pogoda zapowiada się piękna i upalna jak wczoraj :)
Umyję dzisiaj chyba te dwa nieszczęsne okna bo juz są tak brudne że nic nie widać..

Wczoraj byliśmy cały dzień na ogródku :) Natusia w baseniku się wypluskała ja w cieniu i cała rodzinka więc było pare osób do pilnowania to i mamusia odpoczeła :) a byliśmy na urodzinach tam właśnie to do tego najadłam się lodów i owocow :) mmmmmm..:)

M w końcu przyniusł wczoraj kartony z auta z ciuszkami do małego to może podzielę rozmiarami i na następny tydzień zacznę powoli prać co by mieć później mniej roboty :)

Co do golenia to ja się sama goliłam i nic się nie działo :) a lewatywy nie musiałam mieć bo się uparłam że urodzę i nic przez caly dzień nie jadłam haha więc i oczyszczać się nie miałam z czego :) a po porodzie położnej się żal zrobiło i o 2 w nocy podgrzała mi zupkę jarzynową:)

Czuję się już powoli jak w 9 miesiącu... brzuch zaczyna przeszkadzać we wszystkim co robie..

powodzenia na wizytach :*
buziaki

Do góry