reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Waga dziewczynek dziś Ola - 1240g, a Elenka 1180g. Tyjemy już troszkę wolniej. Ola dziś już bez namiociku czasem podadzą maseczkę, ale naprawdę radzi sobie pięknie. Wczoraj wkraczałabym w 30tc i powoli będą szykować panny do przeniesienia na neonatologię.
Tylko jeszcze Elenkę trzeba by odłączyć z cpapu, ale to niestety jeszcze chwila. Tydzień, dwa. Stan jej i tak jest już dużo stabilniejszy. Ola je 7ml co dwie godzinki. Elenka sondą dostaje nadal mleczko i w granicach 5ml.

Zawiozłam Oli ciuszki, dziś ją przewijałam. Elenkę też :) fajnie było i jestem spokojniejsza.

Ps. Panny mają już miesiąc :) jeszcze dwa i pewnie pójdziemy do domku :D muszę się bujnąć z tymi mebelkami co by się wywietrzyły.

Ostatnia edycja:
reklama
wesolutka tak z ciekawości jaki dostałaś antybiotyk i współczuje zapalenia oskrzeli kuruj się kobieto najlepiej w łóżku
a-nka gratuluję zdanego prawka i cieszę się, że dziewczynki dobrze sobie radzą widać, że panny silne

hej, ja witam się po krótkich wakacjach, rano wróciliśmy z Malborka i jestem wykończona. Jutro ogarnę temat z czytaniem wszystkich postów i cos więcej napiszę.
Hania - gratuluję zdanego egzaminu :)
wtrącę tylko o szczepieniach - Majka szła "standardem" do momentu aż po 3 wkłuciach dziecko na dwa dni zaczęło przypominac roślinkę, przestała się usmiechać, bardziej się śliniła i była apatyczna. Wystraszyłam się jak cholera i kolejne już przyjmowała te 5 w 1 czy 6 w 1. Już nie pamiętam dokładnie bo co roku coś nowego wchodzi.

W późniejszym okresie życia musiałam zaszczepić na pneumokoki ze względu na problemy ze zdrowiem, a teraz pediatra namawia mnie żeby jeszcze na meningokoki dołożyć, ale to nie na moją kieszeń raczek ;/

Niemowlaka zamierzam szczepić tymi "kilka w 1", bo się boję żeby nie było jak z Majką.

A co do zakrapiania oczek po porodzie - małej mojej nie pomogło, dawałam potem krople z antybiotykiem - Biodacynę w domu, oczko ropiało przy każdym katarze i przeziębieniu, kanaliki przepchali w szpitalu (koszmarny zabieg serio ;////) a przy przeziębieniu często dalej to lewe oczko jej ropieje.

uff resztę dopiszę jutro :)
powiem Wam tylko, że oglądając na szybko zdjęcia z wyjazdu (na plaży) załamałam się jaka ja już wielka i tłusta się robię ;/////// masakra
miłęj niedzieli

Hejka dziewuszki :-)
Ja dziś się nie czuje jakaś taka spuchnieta, wzdeta sue czuje.
Prawie całą noc nie spałam nie moglam sobie znaleźć pozycji, do tego kręgosłup mnie bolał, na domiar wszystkiego M chrapal.
Dziś w kościele mała zaczęła się rozciągnąć, wypchnela mi nóżke wiec zaczęłam ja po niej głaskać i to chyba jej się nie spodobało bo zaczęła mnie tak kopać ze cały brzuch mi zaczął skakać ;-)
Potem oblecielismy gielde, zakupy i sobie zrobiliśmy koktajl z mrożonych truskawek, z świeżymi jagodami i nektarynkami z mlekiem bez cukru, mniam :-)
Teraz robią się dla M bitki a dla mnie gotowany cyc.

Animka mnie też puchna, najbardziej ręce i to prawie codziennie i czasem stopy.

Hania gratuluję autka :-) i dziewczynki pięknie rosną :-)

Miłego dzionka :-)

Ostatnia edycja:
Amaliee wiem co czujesz eh to wsiadanie i wysiadanie z auta ;)
Hania to chyba faktycznie zostaje kwestia prawna do ustalenia o ile jest to bezpieczne :)
Alicja i te dziewczyny co stosowały a pamiętacie jakie są ceny tych szczepień 5w1 i 6w1?
shiran a twój się nie skusi na gotowane mięsko? Ja mam tyle dobrze że co zrobię to domownicy zjedzą, nawet pierś czy rybę na parze ;-) jakbym miała robić każdemu co innego hm zobaczymy jak się urodzi bo wtedy będzie jeszcze rygorystyczniej.
wesolutka zazdroszczę gotowej wyprawki, pocieszam się, że ja mam końcówkę września więc trochę więcej czasu mi zostało :-)

Ostatnia edycja:
bojąca, mam duomox na 7 dni.

Ann, ja szczepie 5 w 1 preparat pentaxim i chyba kolo 280 zl dawka.
Tak na prawde to mam wszystko po Oli, bo gdyby nie to, mialabym tylko ta paczke z apteki.
A i tak pozostaje kupic Oli lozko, jakies kocyki, posciel dla Zuzi, poduszke do karmienia i pewnie jeszcze pare rzeczy sie znajdzie :)

Hej :)

U mnie cudna niedziela! Byłam na spacerze:) Jejku, cieszę się jak dziecko, że na spacery mogę chodzić :)
W sobotę kupiłam kilka rzeczy w aptece, a jutro na gemini chcę wysłać zamówienie i powoli, powoli, wyprawka będzie zamknięta.
Mam pytanie- co sądzicie o chodziakach dla dzieci? Dostaliśmy taki, nieco poniszczony, ale nadający się do użytku i nie wiem jakoś sceptycznie jestem nastawiona do tego.

reklama
wesolutka a ile tych dawek czyżby 5? tzn jak to jest te szczepionki można sobie kupić w aptece. Może ktoś przybliży temat bo nie jakoś nie wpadłam by zapytać położnej i w sumie nie wiem nic na ten temat :sorry2::confused:

Też Wam macica tak ciśnie na przeponę? Ledwo już oddycham, strasznie to męczące, siedzę jak kołek żeby tylko nie bolało.

Do góry