reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Dzień jakoś mi się dłuży, ale planujemy z Ł. urlopik i już się doczekać nie mogę, ta myśl poprawia mi humor :-) Wierzę że uda się pojechać na kilka dni skoro do tej pory czuję się wręcz idealnie, nie chcę martwić się na zapas.

Hania
kciuki za egzamin i badania dziewczynek zaciśnięte.
joani podzielam opinie że te szkolne opowiastki położnej odstresowują ;-) a i zazdroszczę szpitala ja muszę mieć praktycznie wszystko :dry:

wesolutka takie świeże bułeczki z kruszonką mhmm pycha, od razu tęsknię za bułeczkami z Awiteksu (krakowskie piekarnie)

Marciatko fajnie z tymi ciuszkami, ja dziś właśnie poprałam i poskładałam te co dostałam po synku kuzyna, ale najbardziej cieszę się z kombinezonu i takich cieplejszych ciuszków bo to najdroższe z ubrania te kombinezony na zimę ;-)

Maluch mój dziś bardzo aktywny :-)

reklama
Dzień dobry :)

Piękny poranek mamy :) już dzisiaj chyba będzie upał..
Ja na dobry początek dnia zjadłam loda haha

Wczoraj byli u nas znajomi i przywieźli dwa wory ciuchów :) a to ponoć jeszcze nie koniec :D fajnie bo takie cieplejsze kombinezony bet do chrztu i takie pierdołki co napewno przydadzą nam się na zimę :) tylko gdzie to wszystko chować... hmmm.. :)

Dooda przepis na wątku kulinarnym :)

Dziewczyny dobrze że te szkoły rodzenia was odstresowują :) takie podejście najlepsze :) bo nie ma czym się stresować :)
Joani ja bym też wzieła na wszelki wypadek.. chociaż zawsze M może dowieść ale wiesz w szpitalu raz są takie rzeczy a raz nie.. dlatego ja tam wolę mieć :) U mnie w szpitalu też chcą swoje ubrania dla maluszka tylko na wyjście :) i to jest super sprawa bo przynajmniej nie przesiąka to tym zapachem szpitalnym :) a jak się uleje albo kupka wypłynie to można iść i dają nowe :)

Haniu powodzenia dziś na egzaminie :) wszystkie trzymamy &&&&&&&& za Ciebie no i za usg dziewczynek oczywiście bądź dobrej mysli bo stres Ci dzisiaj nie potrzebny :) buziaki

Ann a gdzie to się wybieracie na urlop?? mówisz zrobicie sobie krotki miesiąc miodowy??:)

KAra coś ty kobieto nakupowała?:)

Aniamm taki barszcz ukraiński nie pamiętam kiedy jadłam normalnie :) ale smaki jakieś dziwne mi sie załączają :)

Miłego dnia kobitki :) i powodzenia na wizytach jeśli któraś dziś ma :)
buziaki:*

Ostatnia edycja:
Witam i ja :)
Już na nogach, myślałam, że choć do 9 pośpię ale mała zaczęła się wiercić i już nie zmrużyłam oka.
U mnie też ładnie się robi i ma być ze 30 stopni, upał, a muszę na miasto jechać do pośredniaka, obym jakoś się tam dokulała.

U mnie w mieście w szpitalu to wiem, że też dają ciuszki swoje, na wyjście tylko swoje trzeba wziąść.

Hania trzymam &&& za egzamin i usg dziewczynek :)

Za wizytujące też trzymam && jak jakieś dziś są :)
Miłego dzionka, dużo wody jak musicie gdzieś dziś wyjść :)

Witam się piątkowo.
Haniu kciuki za egzamin i usg dziewczynek.
Kara ja dopiero zbieram się za zakupy apteczne, ale ciężko mi to idzie.
Ja już mam zupkę zrobioną i pranie wstawione, w sumie jak człowiek tak wcześnie wstaje to jakoś szybko wszystko się robi...
Fakt opcja szpitalnych ciuszków jest fajna bo odchodzi wiele rzeczy do brania, ja jedyne co to pamiętam, że mąż musiał dowozić podpaski bo szły jak woda, na szczęście jak brakło to pożyczałyśmy sobie wzajemnie.
W końcu u nas jakieś ruchy przygotowawcze, teściu napalił się na robienie łóżka dla Wery u stolarza więc musimy pomyśleć jak chcielibyśmy żeby wyglądało. Miało być na urodziny ale chyba się nie wyrobimy z czasem...W sumie prezent na dzień dziecka (piaskownica) dotarła 3 tyg. po terminie. Fakt, że teraz moje dziecko praktycznie z niej nie chce wychodzić.
U nas chyba będzie upał, idę rozłożyć parasol i zaczynamy zabawę...
Miłego dnia

Witam sie i ja poranne ptaszki ;)

Ja tez juz małż odprawiony, śniadanko 1 zjedzone pranie wstawione, ale wróciłam do lozka bo dzis nie mam za wiele w planach, jedynie podjechać na drobne zakupki, zawieźć psa do fryzjera i podzwonic po kwiaciarniach o prxystrojenie kościoła (;
Kurcze dziewczynki o czym jeszcze trzeba pamietać przy organizacji ślubu ?

Emeczko jeśli chodzi o ślub to u nas ogarnelismy sobie zespół, który śpiewał i grał podczas Mszy zamiast organisty, więc albo jedno albo drugie :)
Do tego przystrojenie kościoła ale i Pary Młodej:) dla Młodej bukiecik i dla Świadkowej mniejszy no i butonierki dla Młodego i świadka ;)
Więcej to jeszcze zainwestowalismy w takie tuby z płatkami róż, co otworzone wyskakuja w górę - ładny, romantyczny efekt :)
Wy no i jakims samochodem trzeba pod kościół podjechac, więc to też warto pamiętać :)

I my dołączamy do mamusiek już z trójeczką z przodu :-)
Ja szybko śniadanko zajadam i lecę mamie pomóc. U nas już od wczoraj to ciepło zawitało, a dzisiaj ma już być 30, więc rewelacji nie ma.. wolę chłodniejsze dni jednak. Jak jest tak piekielnie ciepło Franek mój leniwy okropnie i muszę się prosić o jakieś kopniaki, co mnie wkurza, bo same wiecie jak się wyczekuje ruchu i jaki to stresior...
Hania, trzymamy kciuki za was.
Dziewczynki powodzenia w praniach, zakupach, zabawach i garnkach ;-)

Emka ja bym się zapytała księdza jeszcze jak jest właśnie z rzucaniem płatkami pieniążkami i ryżem.. czy można przed kościołem :) myśmy mieli pieniądze ryż a rodzinka na dodatek zorganizowała te tuby myśmy akurat mieli serduszka biało czerwone :) piękne to było, zdięcia mamy i też pięknie wyszły :) tylko jak goście pojechali na salę myśmy musieli brać miotły i zamiatać.. a jeszcze lekki wiaterek był więc wszystko uciekało.. w końcu zlitowali się i odkurzaczem wszystko pan z kościoła posprzątał :)
protokół już podpisany czy jeszcze?
hmm.. co tu jeszcze ..
jakieś ustrojenie samochodu?
z salą wszystko macie ogarnięte? napoje, cukiernia, alkochol?

Aaa.. no i myśmy gości prosili jeśli chodzi o prezenty to pieniążki bo zbieraliśmy na samochod a w domu wszystko mieliśmy i zamiast kwiatów to totolotki :) fakt z lotto może 80 zł było ale przynajmniej kwiaty które dostaliśmy może 8 bukietów to mielismy na salę a na drugi dzień pojechaliśmy na cmentarz i daliśmy na grob taty M, babcią , dziadką i mojemu bratu.. ładnie wyglądało na grobie i kwiaty się nie zniszczyły :) teraz jak mamy wesele w sierpniu młodzi proszą zamiast kwiatów a jakieś dobre trunki wisky czy coś w tym stylu..:)

Witam sie z rana!!!

Oddajcie mi moja piekna pogode!!!!! Piszecie,ze upaly i po 30 stopni, a u nas od dzis deszcz i ochlodzenie ... Nie, no zartuje, my sie troche pocieszylismy , teraz czas na Was. Chociaz Wam powiem,ze ja najbardziej lubie taka optymalna pogode ok 20 stopni, z lekkim zachmurzeniem :-D

Wczoraj tak sie spieszylam,ze nie dalam znac po wizycie. Pisze tu, bo krociutko ;-D Wszystko w jak najlepszym porzadku, malutka odwrocila sie glowka w dol :-D A tak mowilam do meza chyba pzredwczoraj,ze jakies ostre harce lala uprawia-pewnie sie wtedy przekrecala :-D teraz tylko niech juz tak zostanie i jestem gotowa na wrzesien :tak:

emka mi sie baaardzo podobaja banki na slubnych zdjeciach. Jesli jest sloneczna pogoda, to wygladaja zdjecia bajkowo. Tylko nie kupowac ich zbyt wiele- 3, 4 sztuki i niestety nie rozdawac dzieciom, bo one nie zawsze posluchaja,zeby nie ''celowac'' w pare mloda.

hania kciuki od rana zacisniete &&& daj znac po egzaminie i usg dziewczynek.

kara apteka to zawsze pozeracz kasy niestety. Zawsze jak jestesmy w Polsce, to robie sobie zapasy, bo tu nie dosc,ze praktycznie w ogole nie ma homeopatii, to zwykle leki przewaznie duzo drozsze. ale po takich zakupach tez zawsze szczuplejsza jestem o conajmniej 500zl :confused2:

kusiole babole i milego dnia, lece troche [popracowac :-p

reklama
witajcie Wrzesnioweczki :)

Hania, otwierac juz szampana?
Jak usg brzuszkow i glowek?

Kara, odkad ola skonczyla rok to srednio w miesiacu wyadje 200 zl w aptece, bo caly czas chorujemy... a jeszcze czekaja nas dwie ostatnie szcepionki w ciagu 2 miesiecy 600zl...

a ja wezme ubranka dla malej, te szpitalne sa takie rozciagniete ze dziecko wyglada jak pol dupy zza krzaka :p (przynajmniej u nas w szpitalu)

anusia, super wiadomosci :p te dzieciaczki to jednak kumate, ze wiedza kiedy trza sie odwrocic :p

wieszam pranie i zmykam do gina

milego dnia dziewczyny

Do góry