reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Anusia super że mała się obruciła :) mam nadzieję że moj mały też to zrobi :)

Wesolutka powodzenia na wizycie :)
oj opijemy się dzisiaj napewno :)

U nas na szczęście pfu pfu pfu.. nie ma problemów z choroba.. tzn wiadomo czasem coś chwyci ale to raz góra dwa razy na rok :) i da się szybko wyleczyć.. więc puki co nie narzekamy :)

reklama
Dziewczyny chciałam poruszyć temat szczepień i podpytać na co będziecie szczepić swoje maleństwa. Dodam, że ja swojego pieciolatka szczepiłam tylko na te podstawowe z kalendarza, jak narazie omijają nas "dziwne" choróbska, na rotawirusa mały może zachorował z 2 razy, ale bardzo łagodnie go przeszedł...nie wiem co robić teraz....
Acha czy różyczka jest w kalendarzu szczepień? Napewno tutaj jestem za tym, aby mała była zaszczepiona..

Cześć dziewczyny:)
Nic się ostatnio nie udzielam, ale staram się Was podczytywać:p
Nie ma mnie ponieważ, mój S jest teraz w domu i zaczynamy remont :D:D:D - lepiej późno niż wcale ;P i czeka nas cała masa brudnej roboty - równanie podłogi, wymiana okien, no jednym słowem masakra. A do września coraz mniej czasu ;P

Więc dziewczynki mam nadzieję, że wybaczycie :)

Miłego dnia! :)

Dooda kiepski temat :) hehe

Myśmy natusię też szczepili tylko podstawowymi szczepieniami i nie choruje jakos specjalnie :) różyczka jest w podstawowych szczepieniach :) rotawirus jak dla mnie to porażka chociaż na początku chciałam.. ale od momentu jak koleżanka zaszczepiła swoje dziecko co chwilę ma jakiegoś rota.. bo te szczepienie niestety jest tylko na jeden rodzaj tego świństwa.. a pnełmokoki.. lekarze sami mówią że nie jest to potrzebne ..
a druga strona medalu jest taka że nas nie stać na to że by 2-3 tysiące wsadzić w szczepienia...

Ale będzie zaraz dużo dymu z tego tematu :) każdy jednak ma inne myślenie :)

Emka - może podziękowanie dla rodziców? Ustawienie kto z gości gdzie siedzi na sali? Myśmy nasz ślub (mniej wesele) przygotowywali ponad rok :p Ale ładnie było :)

Ja po badaniach krwi tarczycowych - koszt 75 złotych. Szlag człowieka może trafić ile się na to wszystko wydaje :/

Hania - powodzenia na egzaminie i odganiaj złe myśli odnośnie dziewczynek!

Dzień dobry!

Wreszcie piateczek! Byłam dziś na badaniach i zdziwiłam się bo nawet kolejki nie było... Dzień zapowiada się gorący ale w sumie się cieszę bo już mnie zmęczył ten deszcz i zimno....

Co do szczepionek to ja jeszcze nie mam wyrobionego zdania, ale pamiętam że już chyba kilka miesięcy temu była jakaś burza tutaj w tym zakresie ;)

Anusia gratuluję udanej wizyty! Maluchy to dobrze wiedzą kiedy się mają obracać tylko czasem tak się drażnią z mamuśkami ;)

Ania no uzbierało się - kosmetyki dla małego, termometr, butelki + witaminy i kremy na rozstępy dla mnie...

EMKa przede wszystkim trzeba pamiętać o dobrym humorze! :) Animka powodzenia z remontem! I dużo cierpliwości!

U nas ciuszki można ale nie trzeba mieć w szpitalu i ja zamierzam brać bo nie po to nakupilam tyle ślicznych ciuszków żeby Mikołaj chodził w jakichś byle jakich ;)

Ostatnia edycja:
wiecie co dziewczyny, to jakies dranstwo,zeby placic tyle za szczepionki. Przeciez nie kazdego rodzica na to stac, wiec jak? bogatsz edzieci pod ochrona, a resztaniech se radzi... szkoda slow.
tu mamy program szczepien, wszytskie sa darmowe, ale z drugiej strony patrzac, my tu mamy strasznie marny social, jesli chodzi o urlop macierzynski, wychowawczego brak, a przedszkola platne dla wszystkich . nigdzoe nie ma idealnie, niestety....

Ja szczepilam swoja corcie wg tego schematu:

[h=2]Age [/h][h=2]Where [/h][h=2]Vaccine[/h]
Birth
Hospital / Clinic
BCG
2 Months
GP
6 in 1 + PCV
4 Months
GP
6 in 1 + Men C
6 Months
GP
6 in 1 + Men C + PCV
12 Months
GP
MMR + PCV
13 Months
GP
Men C + Hib

Dzień dobry:)

Ja dzisiaj pospałam, gdyby nie telefon od mamy to pewnie dalej bym zalegała w łóżku, ale szkoda takiego pięknego dnia:)

A_nka jak po egzaminie? Nic nam się tu nie chwalisz, mam nadzieję, że wszystko dobrze poszło i zdałaś:tak: A za USG dziewczynek powodzenia:)

Ja na szkole rodzenia dostałam listę rzeczy do szpitala no i ciuszki dla malucha trzeba wziąć swoje, więc nie mam tego dylematu:)

EM ka ojj jest dużo rzeczy do pamiętania, ale zależy co już macie załatwione:)

Anusiaszymka ciesze się, że wszystko ok na wizycie no i że malutka już obrócona;-) Mój też już głową w dół i mam nadzieję, ze tak zostanie:p

Kara
kciuki za wyniki badań.

reklama
Hej dziewczyny :-)

Ależ u nas pięknie dziś! zaraz się zbieramy do teściów na obiad, na popołudnie zaplanowana praca i trochę porządków :)

Kara, w aptece naprawdę można zostawić majątek. Nawet nie liczę ile poszło od początku ciąży bo bym zwariowała ;D ale wczoraj zrobiłam małe zakupy w aptece internetowej i wyszło dużo taniej za leki, za którymi muszę stale jeździć bo a to nie sprowadzają a to się skończyły itd.

Dooda, ja z racji swojego wyuczonego zawodu będę szczepić na wszystko co możliwe :-) każdy rodzic podejmuje decyzje zgodnie ze swoimi przekonaniami jeśli chodzi o szczepienia zalecane. Te obowiązkowe, rzecz jasna ale wyboru nie ma :) ale będę na pewno szczepić na rotawirusy, pneumokoki i meningokoki. Zastanawiam się też nad Engerixem na WZW w pierwszej dobie życia malucha. Można dowieźć swoją bo minister kupuje tańszą wersję (mówią, że trochę gorszą).

Anusia, super, że wizyta udana i mała się obróciła! :-)

Hania, kciuki za egzamin!!!! i kciuki za usg :)

Joani, my musimy wziąć do szpitala: pieluchy, krem na odparzenia i podkłady. Resztę zaopatruje szpital :)

Wesolutka, kciuki za wizytę!!! i za inne jak są oczywiście także :-)

Miłego dnia!!!:)

Do góry