reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

A my wyszliśmy na działkę, pozbieraliśmy morele i mały męczy żebyśmy dżem robili :)

Widzę,że temat Pingwinów,oj moj też to oglądał,ale ograniczyliśmy,bo zaczął zapamiętywać i powtarzać niektóre głupie teksty,zwłaszcza króla juliana,oj nie lubię tej bajki, a co najśmieszniejsze oglądał to jeszcze jak mnie mdliło teraz jak usłyszę pingwiny wychodzę do innego pokoju:p

Znam dziecko co wiecznie w bajkach siedzi, bo rodzicom nie chciało się wychodzić ma plac zabaw, teraz nie umie się bawić z dziećmi i jest w swoim świecie.

Wesolutka a ja pytałam w lab. i powiedzieli mi,że taka zwykła morfologia nie musi być na czczo

reklama
Mnie też kiedyś lekarz powiedział że jak idę tylko na morfologię a mdłości dokuczają to mogę zjeść normalnie jedną kanapkę żeby czuć się lepiej :)

O ludzie, żeby tylko mąż reklamy nie zobaczył tej wersji kinowej... w sumie chrześniaka weźmie dla "zmyłki" a może mnie oszczędzi :-D

moja mała na wersję kinową jest jeszcze za mała ale w domku obejżymy napewno hehe:)
Amelia czemu okropna??
Każdy lubi co innego :) ja tam czasem też popatrze bo z reguły staram się cos porobić w czasie ciszy hehe

Ciasteczka już się pieką :)

Cześć Dziewczynki :-)

Ja dziś wcześnie dzień zaczęłam ale o dziwo czuję się wyspana i pełna energii :-) Zrobiłam leczo, teraz wywar na rosół się gotuje, z którego później zrobię barszcz ukraiński :D pierwszy raz w życiu robię to cudo, więc z mamą co chwilę na telefonie co i jak :-)

Dziś kupiliśmy pierwsze ubranko dla naszego smyka, bodziaki, skarpetki i łapki niedrapki. Jak dojdę jak się zdjęcia dodaje do dam zdjęcie body w zakupowym :-)

Haniu piękny avatar.
Piszecie o pieluszkach, my chyba zostaniemy przy premium care z przeplataniem na dade na dzień. Żadne poza pampersami nie starczały na noc, a już zielone pampersy nie sprawdziły się kompletnie. Każdy musi sprawdzić co mu odpowiada, dada jest grubsza od pampersów ale wydaje mi się, że jednak mniej chłonna. My mieliśmy dwie paczki 1 ale jedną zostawiliśmy w szpitalu i przeszliśmy na 2.
Co do bajek to u nas obecnie dominuje Peppa i Dora. Dorę sama lubię i widzę, że Wera łapie od niej dużo słówek angielskich. Na szczęście nie jest uzależniona, chociaż tablet musieliśmy schować bo od kota ciężko było ją oderwać.
Jak potrzebuję chwilę to u nas super sprawdzają się książki z naklejkami.
Dzisiaj ja mam kryzys cierpliwości a w moje dziecko jakiś diabełek wstąpił, jeszcze tylko kolejny tydzień i mąż będzie wracał normalnie do domu.

No dobra my teraz jednak wszyscy wyruszamy do Bydg :)

Dziś też uzgodniliśmy z mężem, że od sierpnia i Dominika zapiszemy do przedszkola. Od października na 3msc zostaję sama z czwórką dzieciaków to nie dam sobie rady ze wszystkimi w domu.

Wiecie co Nelka zaczyna suszyć nam głowę o psia :D:eek::rolleyes:
A jutro ma zakończenie roku więc przez ten miesiąc pewnie ugnie tatusia :rolleyes:

Ostatnia edycja:
ania, ale robisz smaka tymi bulami :) dobrze ze moja mama piekla wczoraj drozdzowki i nam dzisiaj przyniosla :)

Hania, jak teraz macie dom (i pewnie ogrodek) to piesek musi byc :D:D

Hej :)

U nas pięknie słonecznie, więc Mąż będzie narzekał - on by najchętniej w lodówce mieszkał :p
Przed chwilą wyszła ode mnie moja babcia - poprzywoziła mi pełno owoców i zup. Aż mi głupio, ale ona tak ma, że nie da sobie powiedzieć "nie".
Teraz z niecierpliwością czekam aż mąż z pracy wróci, ma po drodze do znajomych po jakieś ubranka skoczyć, więc będę miała radochę z przeglądania :)

reklama
Wesolutka - tymi świeżymi drożdżówkami to zrobiłaś mi smaka :D takie świeżutkie z kruszonką to bym sobie zjadła :-) ale nie mam siły już dziś piec ;-)

Ja skończyłam na dziś gotowanie, barszczyk wyszedł jak u mamy :-)

Piękna pogoda szykuje się na weekend więc już dziś życzę wszystkim cudownego wypoczynku :-) ja mam od jutra praktycznie do niedzieli gości :-) a w poniedziałek wizyta, już się doczekać nie mogę jak zobaczę naszego Skarba :-)

Marciątko - ja też się nie mogę ciuszków doczekać :D jak już wszyscy się dowiedzieli, że mąż już "dał" zielone światło to chcą przywozić i wysyłać ciuszki i gadżety :-)

Do góry