reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Aniaam, wlasnie zjadlam ostatnie dwie :p

kurcze mnie troche przeraza wizja weekendowych upalow - jakos jestem niedozycia wtedy. Ale moze namowie mojego meza zebysmy pojechali na dzialke.. mloda przynajmniej zajmie sie pieskami, kotkami i kurkami :D

reklama
wesolutka - ooo niee! to już mi nie wyślesz nawet zdjęcia ;-) jak masz gdzie pojechać to się nie zastanawiaj nawet, zawsze to oderwanie od miasta :-) i Córcia też się wybawi :-) ja mieszkam w małej uzdrowiskowej wsi, mieszkam tu dopiero od 3 miesięcy i cały czas się czuję jak na wakacjach :-) całe życie mieszkałam w mieście i nawet sobie nie wyobrażałam nigdy, że się z miasta wyprowadzę a tu się tak poukładało :-)

A my wróciliśmy niedawno z wyprawy. Mleczko dostarczone. Ola waży 1220g, Elenka 1155g.
Wszystko u nich dobrze. Olka pięknie oddycha wspomagana namiocikiem i maseczką. U Lenki też jest duża poprawa. Być może za dwa tyg i ją odłączą od cpapu. Jutro usg główek i dodatkowo brzuszeczków maleńkich i jakoś tak dziwnie mam złe przeczucia :(

Mąż gdy byłam w szpitalu zabrał dzieciaki na lody. A teraz Nela skarży się na gardło...

A teraz wrześnióweczki idę powtarzać wszelakie wiadomości przydatne na jutrzejszym egzaminie.

Ps. Jazdy były nudne i udane :) tylko raz wymusiłam pierszeństwo :D

Ostatnia edycja:
Anka musisz byc dobrej mysli, wszystko będzie dobrze!

Powodzenia na jutrzejszym egzaminie, trzymam mocno kciuki, tobie to prawko jest naprawde potrzebne !!!

My już po szkole rodzenia i powiem wam, że nie chce się iść, ale jak już się jest na miejscu, to ciekawych rzeczy mnóstwo. Do szpitala mam wziąć tylko pieluchy, koszulę do karmienia i majciochy jednorazowe. Reszta gadżetów niepotrzebna.Jak położna powiedziała i tak mamy full wydatków, to reszty nie brać i koniec, od tego jest szpital. Pośmialiśmy się z opowieści porodowych, o tym jak reagują panowie i panie, ocxywiście były te "soczyste" kawałki, że każdemu łzy z oczu leciały ze śmiechu. Powiem wam, że jak jeszcze tam pochodzę, to chyba stres ze mnie zejdzie, przynajmniej częściowo ;-)
U nas też goście na weekend. Mama robi imieniny dwudniowe i przyjeżdżają teściowie, dom się już błyszczy, tylko okna brudaśne, ale co tam,oni na szczęście nie z tych, co test białej rękawiczki robią. Przerażają mnie tylko te upały akurat, no ale na szczęście będę mogła sobie leżeć jak się już zmęczę...
Ania, to ja poproszę miseczkę barszczu, tak dawno nie jadłam, ale tylko mama umie taki ukraiński robić, mniam :-)
Dobra, pooglądam sobie jeszcze płytki, które dostałam o masażu malucha i pielęgnacji i chyba pójdę spać wcześniej, bo jaoś wypompowana jestem, a jutro trochę mamie musze pomóc i siły pozbierać trzeba.

Hania, kciuki zacisniete za jutrzejszy egzamin i usg Dziewczynek :) Widze ze Elencia goni Ole :)

joani, ja bym mimo wszystko wziela np. podpaski poporodwe, wkladki laktacyjne, pieluchy dla malucha itp. bo chyba bym sie krepowala co godzine latac po nie :p

Wkładki lak. i pieluchy wezmę ale podkłady nie. Są w każdej komodzie, nawet kilka opakowań. Ciuszków też nie kazali, bo zwyczajnie szkoda. Babka mówiła, że niektrzy się burzą, że dali pajacyk takiej a taiej firmy i jest przybrudzone gdzieś krwią i mają oddac kasę.. czaicie?? ludzie to mają tupet i stąd prosili tylko o ciuszek na wyjście, bo nie chcą później słuchać pretensji.

Ja właśnie wydałam 570 zł w aptece... rekordzik mój zdecydowanie ;)

Hania trzymam kciuki za usg dziewczynek i Twój egzamin! Na pewno wszystko będzie dobrze! dziewczynki ślicznie rosną!

reklama
Do góry