reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Bubbles z pampersów ale to od 3 jeszcze są sleep & play też się u nas nie sprawdziły, przesiąkały, nie pamiętam jeszcze jak te z Rossmana, bo też próbowaliśmy, Dada jednak najlepiej się sprawdzały, no albo zwykłe Pampersy

reklama
Bubbles te premium care to masakra. Wszystko do tyłka się klei i raz dwa przemakają :D

Ale mnie nie zachwyciły też activ baby.
Kupowałam te giga i mega boxy na promocji i jak dla mnie huggies i dada są 100razy lepsze :) a i cena dużo korzystniejsza. Każda mama ma inaczej :p

Ja dziś na obiad mam placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym i zupkę szczawiową :p bardzoo dietetyczne :D na karmienie piersią w sam raz :))
Muszę jeszcze tylko coś młodemu ukręcić.

Maltanka. tak Nelka poszła do przedszkola bez marudzenia :)

Ostatnia edycja:
ania, no nie wiem wlasnie czy ma to jakis wplyw na morfologie. Ale jakby nie bylo ma byc na czco, a to taki cukierek :p
i podlaczam sie do pytania anusi jakie baje ogladacie? Bo moje dziecko niezbyt zainteresowane jest :p
ma tylko ulubione piosenki i krotkie filmiki na youtube z lulek.tv i czasem zerknie, jak np. musimy obciac paznokcie :)
A tak szalu nie ma, woli ksiazeczki, ktore przynosi mi rano do lozka, zeby jej czytac :D

hihi, kazda mama inaczej ma z pieluchami. trzeba szukac dla siebie odpowiedniej firmy :)

Sypialnia prawie skończona :) idę zobaczyć jak mężulo radzi sobie w "gabinecie".

Wesolutka u nas Dominik nie interesuje się tv. Zresztą Nela też nie. Jak już musi to we dwoje ich posadze i Nela się wydziera bo młody zabrał pilota, potem płacze i krzyczy Dominik bo Nela go zabrała. Pija, jedzą i rozwalają wszystko, ale nie oglądają. Nele interesują jedynie pingwiny z madagaskaru, ale i to nie zawsze.

Ps. A wiecie, że Dominik jeszcze śpi :D normalnie zaskakuje mnie moje dziecko.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny buchty to ta pychotka :) można też z czekoladą albo masłem i z cukrem :) mnie się dzieciństwo przypomina jak to jem :)
http://www.rewolucje-kuchenne.pl/2013/01/kluski-gotowane-na-parze-z-sosem-jagodowym-2/

A bajeczki jakie ogląda Nati to najczęściej na Disney channel ale te bajkowe bo nie lubi głupich bajek
jej wysokość zosia ( dużo śpiewają)
henio tulistworek
najlepsze są przygody myszka miki tam liczą skaczą tańczą śpiewają wystarczy że melodię usłyszy to dziecka nie ma :) no i liczy już do 5 dzięki temu:)
najbardziej mnie zaskoczyła jak jej kaszkę robiłam jakis czas temu to po swojemu do 3 policzyła a na trojkę mówi "ciiiiiii " :)
no i pingwiny z magadaskaru razem z tatą ogląda dziennie :) poźniej kąpiel i nyny :)

U nas TV leci prawie zawsze .. więc rano młoda ma swoje bajeczki a później my patrzymy na różne programy no i wieczorem pingwiny jako dobranocka..

Wesolutka myśle że nic się nie stanie przez cukierka :)

Hania to moje dziecko już śpi :) drzemkę właśnie ma :)

wesolutka moja tez ma fiola na punkcie ksiazeczek. oglada,kartkuje,a najbardziej mnie bawi jak ''czyta" na glos :-D

hania wow!! jeszcze spi,to niezle . moja niunia idzie niedlugo na drzemke,o ile usnie u kolezanki. tam sa dzieci,wiec towarzystwo o wiele lepsze od drzemki. ale nigdy mi sie nie zdarzylo,zeby pospala mi dluzej jak do 7:30. chociaz jak cjodzi spac o 19:30,to w sumie ma prawo byc wyspana po 12 godzinach :-D

hehe a moje dziecko nie wie co to pilot,jak jestesmy u znajomych,to zawsze oddaje jak znajdzie ;-)

ja nadal czekam....

Anusia współczuję "posiedzenia". Suoer, że mała umie zająć się czymś innym niż tv, bo znam dzieci, które potrafia tak przesiedzieć cały dzień i jest wojna jak się go wyłącza.
Coś podejrzewam, że jak Franek będzie większy, to mąż będzie mu puszczał Pingwiny, bo je uwielbia i cieszył się na urlopie jak dziecko jak siedział z małymi i oglądał :-)
Buchty- pierwszy raz słyszę określenie, u nas po prostu bułki na parze...
Zrobiłam sobie przerwę w prasowaniu, poczytałam was i dalej lecę do deski...

Anusia, ania ale mój Dominik po 6 był wybudzony na śniadanko, on musi jeść razem z Nelą bo inaczej by po prostu nie zjadł :) a potem dosypianie było zwykle drzemie do 8.30-9.30 czasem dłużej. Ale dziś już przeszedł sam siebie :)

Dostał kanapki i teraz z tatą w gabinecie urzędują :d

A ja idę ogarniać łazienkę bo zaraz na jazdy, a potem do bydg skoczymy z Dominikiem :) a Nele moja sis odbierze.

reklama
Oj ja też znam dzieci co cały dzień na bajki patrzą.. to jest wręcz przerażające.. tak też robi moja mama z młodymi.. jeden ma 5 drugi 7 lat i mają swoj telewizor w pokoju.. więc rozumiecie tą masakrę ;/ żeby zjadły cokolwiek to muszą mieć albo autka albo samoloty włączone...

Nati patrzy na 4 bajki dziennie ulubione :) lubi książeczki ale bardziej gazeta daje radochę właśnie jak czyta śmieje się a już wcale jak jest dzidzuś na obrazku.. to jest koniec gazeta nie do odzyskania :) teraz ma fazę klockow znowu i lalki karmi mleczkiem i na spacerki wozkiem chodzi :) no i autka :) i rozmowy przez telefon.. ma zabawkowy telefon i chodzi po mieszkaniu w te i spowrotem z ręką na biodrze i gada po swojemu do słuchawki :)

Joani mój też jest taki głupi na pingwiny :) się śmieję że to czas na przytulanie z tatą bo jak się położą i wtulą w siebie to pół godziny się nie ruszają :) a jak się skończy to znów tornado..:)

Do góry