reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Bubbles z pampersów ale to od 3 jeszcze są sleep & play też się u nas nie sprawdziły, przesiąkały, nie pamiętam jeszcze jak te z Rossmana, bo też próbowaliśmy, Dada jednak najlepiej się sprawdzały, no albo zwykłe Pampersy

reklama
Bubbles te premium care to masakra. Wszystko do tyłka się klei i raz dwa przemakają :D

Ale mnie nie zachwyciły też activ baby.
Kupowałam te giga i mega boxy na promocji i jak dla mnie huggies i dada są 100razy lepsze :) a i cena dużo korzystniejsza. Każda mama ma inaczej :p

Ja dziś na obiad mam placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym i zupkę szczawiową :p bardzoo dietetyczne :D na karmienie piersią w sam raz :))
Muszę jeszcze tylko coś młodemu ukręcić.

Maltanka. tak Nelka poszła do przedszkola bez marudzenia :)

Ostatnia edycja:
ania, no nie wiem wlasnie czy ma to jakis wplyw na morfologie. Ale jakby nie bylo ma byc na czco, a to taki cukierek :p
i podlaczam sie do pytania anusi jakie baje ogladacie? Bo moje dziecko niezbyt zainteresowane jest :p
ma tylko ulubione piosenki i krotkie filmiki na youtube z lulek.tv i czasem zerknie, jak np. musimy obciac paznokcie :)
A tak szalu nie ma, woli ksiazeczki, ktore przynosi mi rano do lozka, zeby jej czytac :D

hihi, kazda mama inaczej ma z pieluchami. trzeba szukac dla siebie odpowiedniej firmy :)

Sypialnia prawie skończona :) idę zobaczyć jak mężulo radzi sobie w "gabinecie".

Wesolutka u nas Dominik nie interesuje się tv. Zresztą Nela też nie. Jak już musi to we dwoje ich posadze i Nela się wydziera bo młody zabrał pilota, potem płacze i krzyczy Dominik bo Nela go zabrała. Pija, jedzą i rozwalają wszystko, ale nie oglądają. Nele interesują jedynie pingwiny z madagaskaru, ale i to nie zawsze.

Ps. A wiecie, że Dominik jeszcze śpi :D normalnie zaskakuje mnie moje dziecko.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny buchty to ta pychotka :) można też z czekoladą albo masłem i z cukrem :) mnie się dzieciństwo przypomina jak to jem :)
http://www.rewolucje-kuchenne.pl/2013/01/kluski-gotowane-na-parze-z-sosem-jagodowym-2/

A bajeczki jakie ogląda Nati to najczęściej na Disney channel ale te bajkowe bo nie lubi głupich bajek
jej wysokość zosia ( dużo śpiewają)
henio tulistworek
najlepsze są przygody myszka miki tam liczą skaczą tańczą śpiewają wystarczy że melodię usłyszy to dziecka nie ma :) no i liczy już do 5 dzięki temu:)
najbardziej mnie zaskoczyła jak jej kaszkę robiłam jakis czas temu to po swojemu do 3 policzyła a na trojkę mówi "ciiiiiii " :)
no i pingwiny z magadaskaru razem z tatą ogląda dziennie :) poźniej kąpiel i nyny :)

U nas TV leci prawie zawsze .. więc rano młoda ma swoje bajeczki a później my patrzymy na różne programy no i wieczorem pingwiny jako dobranocka..

Wesolutka myśle że nic się nie stanie przez cukierka :)

Hania to moje dziecko już śpi :) drzemkę właśnie ma :)

wesolutka moja tez ma fiola na punkcie ksiazeczek. oglada,kartkuje,a najbardziej mnie bawi jak ''czyta" na glos :-D

hania wow!! jeszcze spi,to niezle . moja niunia idzie niedlugo na drzemke,o ile usnie u kolezanki. tam sa dzieci,wiec towarzystwo o wiele lepsze od drzemki. ale nigdy mi sie nie zdarzylo,zeby pospala mi dluzej jak do 7:30. chociaz jak cjodzi spac o 19:30,to w sumie ma prawo byc wyspana po 12 godzinach :-D

hehe a moje dziecko nie wie co to pilot,jak jestesmy u znajomych,to zawsze oddaje jak znajdzie ;-)

ja nadal czekam....

Anusia współczuję "posiedzenia". Suoer, że mała umie zająć się czymś innym niż tv, bo znam dzieci, które potrafia tak przesiedzieć cały dzień i jest wojna jak się go wyłącza.
Coś podejrzewam, że jak Franek będzie większy, to mąż będzie mu puszczał Pingwiny, bo je uwielbia i cieszył się na urlopie jak dziecko jak siedział z małymi i oglądał :-)
Buchty- pierwszy raz słyszę określenie, u nas po prostu bułki na parze...
Zrobiłam sobie przerwę w prasowaniu, poczytałam was i dalej lecę do deski...

Anusia, ania ale mój Dominik po 6 był wybudzony na śniadanko, on musi jeść razem z Nelą bo inaczej by po prostu nie zjadł :) a potem dosypianie było zwykle drzemie do 8.30-9.30 czasem dłużej. Ale dziś już przeszedł sam siebie :)

Dostał kanapki i teraz z tatą w gabinecie urzędują :d

A ja idę ogarniać łazienkę bo zaraz na jazdy, a potem do bydg skoczymy z Dominikiem :) a Nele moja sis odbierze.

reklama
Oj ja też znam dzieci co cały dzień na bajki patrzą.. to jest wręcz przerażające.. tak też robi moja mama z młodymi.. jeden ma 5 drugi 7 lat i mają swoj telewizor w pokoju.. więc rozumiecie tą masakrę ;/ żeby zjadły cokolwiek to muszą mieć albo autka albo samoloty włączone...

Nati patrzy na 4 bajki dziennie ulubione :) lubi książeczki ale bardziej gazeta daje radochę właśnie jak czyta śmieje się a już wcale jak jest dzidzuś na obrazku.. to jest koniec gazeta nie do odzyskania :) teraz ma fazę klockow znowu i lalki karmi mleczkiem i na spacerki wozkiem chodzi :) no i autka :) i rozmowy przez telefon.. ma zabawkowy telefon i chodzi po mieszkaniu w te i spowrotem z ręką na biodrze i gada po swojemu do słuchawki :)

Joani mój też jest taki głupi na pingwiny :) się śmieję że to czas na przytulanie z tatą bo jak się położą i wtulą w siebie to pół godziny się nie ruszają :) a jak się skończy to znów tornado..:)

Do góry